DuranHedt.com

Tumori intracerebrale ale creierului emisferele

tumori intracerebrale ale creierului emisferele

tumori intracerebrale ale creierului emisferele

- tumori benigne și maligne, care sunt situate direct în țesutul cerebral. Tumorile cerebrale apar emisferele cerebrale (dureri de cap, congestie disc optic, amețeli, vărsături, tulburări psihice) și (tulburări motorii, pierdere senzorială, tulburări vizuale, tulburări de vorbire, sindromul neuro-endocrin, etc.) focale simptome. emisfere Diagnosticul de tumori cerebrale includ oftalmoscopia, EEG, Echo EG, CT si RMN a creierului, biopsie stereotactica. Tratamentul emisfere tumorii poate include indepartarea radicala sau partiala sale, decompresie creier chirurgicale, chimioterapie, radioterapie si tratament simptomatic.

tumori intracerebrale ale creierului emisferele

tumori intracerebrale ale creierului emisferele ocupă aproximativ 1,4% din totalul tumorilor maligne. Acestea au reprezentat 2,4% din totalul deceselor legate de boala de cancer, atât la adulți cât și la copii. Incidența tumorilor emisferelor cerebrale este de 3,7 la 100 mii. Omul. În prezent, există o tendință de creștere a acestui indicator. Tumorile emisferele cerebrale în practica pediatrică, există mult mai puțin frecvente decât la adulți. Cea mai mare incidență a persoanelor sensibile în vârstă de la 20 la 50 de ani. tumori intracerebrale ale emisfere ale creierului si fac obiectul unui studiu comun de neurologie, oncologie si Neurochirurgie.

Cauzele de tumori cerebrale emisfere

Cauza indiscutabilă a tumorilor cerebrale este emisfere de radiații. Acest lucru este confirmat de apariția tumorilor intracraniene la pacienții care primesc radioterapie în legătură cu diferite boli. Se presupune că riscul de tumori ale creierului crește în emisferele utilizarea zahărului aspartam înlocuitor, expunerea clorură de vinil, efectele adverse ale câmpurilor electromagnetice atunci când se utilizează un telefon mobil.

Unii autori atribuie emisferele tumorii cerebrale cu tulburări ale sistemului imunitar, care poate fi congenitală în natură, observată la pacienți HIV sau sunt o consecinta a terapiei imunosupresoare. De asemenea, se observă că o serie de tumori ale emisferelor cerebrale asociate cu boli cum ar fi scleroza tuberoasă, Boala lui Lindau, neurofibromatoza Recklinghausen.

Clasificarea tumori cerebrale in emisfere

Principiul este de a diviza tumorile emisferelor cerebrale in primar si secundar (metastatic). Tumorile primare ale emisfere ale creierului si sunt cele mai multe ori se dezvolta din celule gliale, pentru care a primit numele de tumori gliale. Dintre acestea, cele mai frecvente astrocitom. Rage apar tumori primare ale cortexului cerebral, care provin din structurile de țesut conjunctiv (de exemplu, în învelișul vaselor cerebrale), si tesut glandular. Acestea includ sarcoamele și adenoame angioreticuloma.

Tumorile cerebrale metastatice reprezenta metastază Localizarea extracerebrală a tumorilor maligne. Sunt mai multe sanse de a metastaze la creier cancer pulmonar, a doua cea mai mare rata de metastaze intracerebrale ia cancerul mamar. tumori secundare apar mai puține în emisferele cerebrale metastaze melanom, hipernefrom, retinoblastom, tumori suprarenale și colab.

Simptomele de tumori ale creierului emisferele

simptome cerebrale

simptome cerebrale ale emisfere tumorale intracerebrale ale creierului sunt asociate cu creșterea presiunii intracraniene (hidrocefalie). Mai mult decât atât, gradul de hipertensiune nu depinde direct de mărimea tumorii. Astfel, tumori mici emisfere poate duce la liquorodynamics perturbările și o creștere semnificativă a presiunii intracraniene, și tumori mari, uneori insotite de simptome cerebrale ușoare. Prin simptome cerebrale sunt: ​​dureri de cap, amețeală, vărsături, deteriorarea discului optic, boli psihice, crize epileptice.

Atunci când tumorile intracraniene ale creierului emisferele dureri de cap este o explozie difuză plictisitoare. În perioada inițială apare în mod normal, în mod periodic, iar apoi devine constantă. Deseori, pacienții raportează o scădere a intensității dureri de cap, la o anumită poziție a capului (de obicei, situată pe partea afectată a capului).

O caracteristică tipică clinic este amețeala tumora emisferică. Este de natură sistemică paroxistice sub formă de senzație de auto-rotație sau de rotație a obiectelor din jur. Ameteala poate fi însoțită de alte simptome ataxie vestibular, greață, tulburări vegetative, tinitus. De obicei, atunci când o tumoare a emisferelor cerebrale, spre deosebire de tumoare cerebelului, amețeala apare în stadiile mai târzii ale bolii, cu hipertensiune arterială semnificativă LCR.

O trăsătură distinctivă a vărsături în emisferele cerebrale tumorale este apariția ei din legătura cu recepția pischi- cel mai des în dimineața pe stomacul gol. De asemenea, varsaturile observate frecvent la vârf de o durere de cap. Deoarece vărsături reduce dureri de cap, unii pacienți cu acest scop induce în mod specific reflexul faringian. Atunci când tumorile ale ventriculului cerebelos IV și vărsături poate avea loc fără o durere de cap, și a provocat o schimbare a poziției corpului.

Înfrângerea discului optic, în cele mai multe cazuri se datorează dezvoltării bilaterale și stagnare în ele sub influența în mod constant creșterea presiunii intracraniene. Roți stagnante nervii optici sunt un simptom precoce a emisferelor cerebrale ale tumorilor cerebrale și pot fi detectate la oftalmoscopie, la un moment în care sentimentul subiectiv al pacienților sunt încă slab definite. Înfrângerea a nervului optic este clinic care se manifestă intermitent „zboară“ în fața ochilor, în curs de dezvoltare periodic „ceață“ în ochi. Astfel, spre deosebire de nevrită optică, lung conservate acuitatea vizuală. Deoarece schimbările stagnante în timp poate duce la atrofie a nervului optic.

De multe ori, tumori ale creierului emisferele unei tulburări psihice. Ele pot fi de natură foarte diversă încălcărilor sferei mnestical (memorie, atenție, gândire) și ajustare de personalitate psiho-emoționale (iritabilitate, agresivitate sau apatie pe de altă parte, complezenta excesivă) și tulburări severe psihice (halucinații, idei delirante, stare de amurg de conștiință). O caracteristică este progresia treptată a tulburărilor mintale, deși natura malignă a tumorii cerebrale a emisferelor, acest proces este destul de rapid.

De multe ori, tumori ale creierului emisferele insotite de sindromul epilepsie. Cel mai adesea se observă la localizarea procesului în lobul temporal (epilepsia lobului temporal). Există diferite tipuri de epi atacuri de la mici la primare generalizate. Natura aurei atac anterior sugerează adesea o locație aproximativă a tumorii.

simptome focale

Distinge primar focal emisferelor cerebrale Simptomatologia tumorilor care rezultă o influență directă asupra țesutului tumoral înconjurător și secundar - încălcarea din cauza deplasării și la distanță de la o tumoare a tesuturilor creierului structurile creierului ischemii localizate departe de tumora, dar vasele impactare perfuzată.Când emisferele creierului tumora este localizată în lobul frontal, tulburările prim-plan psihomotorii, schimbarea comportamentului, a scăzut de informații. Caracteristic încetinirea de exprimare și de gândire, pareza nervului facial tip central, apariția apucând reflex, convulsii generalizate epi- cu convulsii tonice și forțate, înainte de cotitură a ochiului și a capului.

Tumorile cortexul cerebral, situat in lobul parietal, însoțite de tulburări senzoriale și simțurile-articulare musculare, tulburări de percepție a propriului său corp. Leziunile neoplazice in emisfera dominanta este probabil sa perturbe facturile, scrisorile (disgrafie) Și de lectură (dislexie).

Tumorile emisfere ale creierului, în lobul temporal diferă apariția precoce a epi atacuri. halucinații auditive și vizuale complexe posibile, senzații neplăcute viscerale. Umflarea lobul temporal stâng duce la apariția afazie senzoriale. Înfrângerea departamentului temporal posterior continuă cu dezvoltarea hemianopsia omonime (pierderea de jumătate din câmpul vizual al același nume).

Plasat în lobul occipital al creierului emisferelor tumori manifesta o varietate de tulburări ale funcției vizuale: a hemianopsia parțială sau completă, halucinații vizuale și metamorfopsii fotopsie, agnozie optic.

Tumorile emisferele cerebrale în turcica sella (de ex adenom hipofizar) Însoțit de sindromul neuro-endocrine. În funcție de vârsta pacientului, natura și localizarea tumorii poate fi observată acromegalie, gigantism, nanism hipofizar, bazofiliei pituitare, femei - tulburări menstruale, amenoree. tumora pineala in copilarie duce la pubertate precoce.

Tumorile corpul calos conduce la o tulburări psihice pronunțate și orientarea în spațiu. Tumorile emisferele cerebrale în structurile subcorticale manifest creșterea presiunii intracraniene și congestie la nivelul discului optic devreme. Apoi se alăture pierdere senzorială, simptome vegetative (hiperhidroză, labilității frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale, diferența de temperatură a pielii între diferite părți ale corpului), râs și plâns forțat, de masca fata.

Diagnosticul de tumori ale creierului emisferele

Suspiciunile de neurolog tumora intracerebrală poate plângerile pacientului și identificat încălcări în starea neurologice. Excepție tumora emisferelor cerebrale este necesară la toți pacienții cu un prim epi atacuri. Este obligatoriu examinarea de către un oftalmolog cu determinarea acuității vizuale, perimetrie și oftalmoscopie exploatație. Atunci când afectarea auzului este atribuită otorinolaringolog consultare, în cazul în care prezența sindromului neuro-endocrin - un endocrinolog, iar femeile o suplimentare ginecolog-endocrinolog.

Tumorile emisfere ale creierului si in cele mai multe cazuri, însoțite de detectabile în hidrocefalia semnificativă Echo EG. Dacă tumora cauzează deplasarea structurilor cerebrale, deplasarea detectată a semnalelor de ecou de la linia mediană. Cu ajutorul EEG detecta prezența activității epileptice. REG când emisferele tumorale oferă deseori informații despre diverse tulburări ale circulației cerebrale, care pot fi asociate cu un vascular spasm reflex sau compresie vasculară a tumorii în creștere.

Cele mai bune moduri de a identifica un obiectiv tumora emisferelor cerebrale recunoscute tehnici neuroimagistice: CT si RMN a creierului. Acestea vă permit să determine locația exactă a tumorii cerebrale a emisferelor și diferențieze de hematom intracerebral, chisturi la syringomyelia, abces cerebral, scleroza multipla, epilepsie. Cu toate acestea, pentru a pune un diagnostic clar și de verificare a emisferelor cerebrale tumorale permite o examinare histologică. Acesta poate fi realizat cu mostre de țesut cerebral obținut în timpul biopsie stereotactica sau intraoperator.

tumori ale creierului Tratamentul emisfere

Metoda principală în tratamentul tumorilor emisferelor cerebrale este indepartarea chirurgicala. Tumorile benigne ale creierului intracerebrală emisferelor dimensiune atinge mai puțin de 3,5 cm, pot fi îndepărtate prin utilizarea radiochirurgie stereotactica. Din păcate, îndepărtarea tumorilor gliale este adesea imposibil din cauza germinarea lor semnificative in tesutul cerebral din jur. îndepărtarea completă a tumorilor neglialnyh posibile numai cu natura lor benigne. Tumorile Removal ventriculare prezintă dificultăți considerabile pentru neurochirurgi. În cazurile în care nu poate fi executată în modul ecran complet operațiune șunt efectuate în continuare. Indepartarea tumorilor metastatice este posibil, dacă acestea sunt rare sau localizate într-o singură zonă.

Atunci când o tumoare inoperabila emisferelor cerebrale este posibil să se efectueze intervenții paliative au ca scop reducerea gradului de hidrocefalie și prevenirea dislocare a structurilor creierului. Acestea includ craniotomie decompresivă, drenaj ventricular extern, șunturi ventriculo.

Tratamentul chirurgical al tumorilor cerebrale ale emisferelor adesea combinate cu radiatii si chimioterapie. Iradierea se realizează de obicei în terapia gamma modul la distanță în 1-2 săptămâni după operație. Condițiile de chimioterapie eficientă este verificarea precisă și identificarea sensibilității tumorii pacientului la chimioterapie. Cursuri de chimioterapie efectuate cu controlul obligatoriu al parametrilor de sânge și terapia de însoțire antiemetic. Aceasta poate fi realizată prin administrarea locală a medicamentelor în lichidul cefalorahidian sau direct în patul tumoral.

Predicția emisferelor cerebrale tumorale

prognostic favorabil se observă și în cazul angioreticuloma adenom sau supus îndepărtării sale chirurgicale radicale. Tumorile gliale ale emisferelor cerebrale difera de recurență frecventă, durata supraviețuirii postoperatorii la pacienții cu ei depinde de gradul de malignitate a tumorii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tumorile cerebrale metastaticeTumorile cerebrale metastatice
O tumoare a glandei pinealeO tumoare a glandei pineale
HemangioblastomulHemangioblastomul
Gliom cerebralGliom cerebral
Vorbire schimbareVorbire schimbare
CephaledemaCephaledema
Tumorii maligne ale măduvei spinăriiTumorii maligne ale măduvei spinării
MeningoblastomaMeningoblastoma
Probleme de starea de spiritProbleme de starea de spirit
Tumori ale sistemului nervos central (creierul si coloana vertebrala)Tumori ale sistemului nervos central (creierul si coloana vertebrala)
» » » Tumori intracerebrale ale creierului emisferele

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu