DuranHedt.com

Vitamina C (acidul ascorbic)

Vitamina C (acidul ascorbic)

vitamina C Este o substanță care este implicată activ în procesul metabolism corp. Acest lucru se datorează faptului că metabolismul nu poate avea loc fără reacțiile de oxidare, care sunt sprijinite in aceasta vitamina. O altă caracteristică nu mai puțin importantă a acestei vitamină- un efect de rigidizare pe pereții vaselor de sânge și capilare mici: peretele vascular devine mai gros, elastic, durabil, și permeabilitatea sa scade, de asemenea, joacă un rol important în asigurarea funcționării normale a osului și a țesutului conjunctiv.

Analiștii estimează că în țara noastră oamenii sunt foarte mult subestima rolul de vitamine. În timp ce în Occident utilizarea complexelor de multivitamine este considerat normal, vitamina C consumă în fiecare a doua persoană, iar numărul de gravidă fete vitamine consumatoare este aproape de 100%, în timp ce în țara noastră abia tastate 5% dintre persoanele care beau astfel de complexe. Potrivit experților, această situație este ușor de explicat prin atitudinea frivolă ruși față de sănătatea lor. Dar numarul de suplimente alimentare cu extracte discutabile, suntem gata sa bea in mod regulat, în loc de vitamine, care eficiența este dovedit științific.

Unii oameni tind să creadă că vitamina C, precum și alte vitamine din borcan, nu constituie un avantaj deosebit, deoarece este produs sintetic de substanță. Cu toate acestea, nu este. De fapt, cu un deficit de vitamine astfel de substanțe sunt prezente de salvare, activitatea biologică și structura chimică, acestea sunt complet identice cu naturale și nu inferior acestora.

De multe ori, medicii sunt de cotitură la întrebarea, dacă poate provoca vitamine permanente aprox supervitaminosis. În cazul în care doza corectă de practică, chiar și utilizarea pe termen lung nu va cauza efecte negative, aceasta duce doar pentru a reface deficit de vitamina, dar cu siguranță nu la acumularea lor excesivă.

Recent, afirmația larg răspândită că la momentul bolilor respiratorii, cum ar fi gripă, sau chiar numai rece, util să se ia o de zece ori, și chiar de douăzeci de ori mai mare decât doza de aceasta vitamina. O astfel de teorie are atât partizanii și adversarii săi, și în timp ce nimeni nu a putut apăra exact opiniile. Prin urmare, este probabil că nu merită riscul, atât de mult schimbarea metabolismul glucidelor corp.

Nu este de prisos să reiterăm faptul că este extrem de doze mari este extrem de dăunătoare pentru organism. Nu este nevoie să se teamă pentru sănătatea dumneavoastră dacă bea vitamina C, in mod constant, dar în dozele necesare. Dezavantajul acestei substanțe periclitează imun, endocrin și sistemul cardiovascular, organele digestive. Consumul excesiv poate provoca diaree, prurit, infecții ale tractului urinar, dar doza in exces constant este necesar pentru aceasta.

Dacă câteva secole în urmă, principalul simptom al lipsei de vitamina C, a fost scorbut, apoi astăzi oboseală, scăderea performanței, poate chiar dezvoltarea ateroscleroza.

locații desemnate ale substanței - este în principal, ficatul, rinichii, țesutul cerebral al inimii. Acest lucru sugerează că organele vitale cele mai acumulează o vitamina C, deci este cu adevărat necesar pentru ei pentru a finaliza lucrările.Nu cu mult timp în urmă a existat un aviz care iau cantități mari de vitamina C (până la 1 oz) este util pentru organism. Cu toate acestea, studiile au arătat următoarele rezultate: un număr de vitamina nu încetează numai pentru a avea un efect pozitiv asupra organismului, dar, de asemenea, să conducă la soluționarea celulelor pancreatice.

De mare importanță este o concentrație suficientă pentru vitamina sistemul imunitar organism, deși creează o barieră împotriva diferitelor patogeni infecții. Sangerarea gingiilor, oboseala, dureri articulare - aici sunt unele simptome ale sistemului imunitar este în pericol din cauza lipsei de vitamina C. asimilarea mineralelor din organism și este în mare parte din cauza acestei substanțe.

Deci, aranjat corpul, nu creează rezerve de vitamina C, deci ai nevoie de o completare sistematică a rezervelor sale. Principala sursă - un aliment de plante, fără nutriționiști mirare mereu vorbesc despre beneficiile sale incredibile. Desigur, în timpul iernii este aproape imposibil de a face pentru toate stocurile, astfel încât vitaminele sub formă de tablete sau alte medicamente, uneori, într-adevăr esențiale.

Aici sunt principalele alimente bogate in vitamina C:

 • citrice
 • căpșună
 • mere
 • mur
 • kiwi
 • piper proaspăt
 • varză
 • spanac
 • roșii
 • mărăcini
 • Ceapă, usturoi, etc.

În toamna și iarna este un consum important de legume cum ar fi cartofii (în special pieile lor gem), varza sub orice formă. Noi cartofi și tuberculi proaspăt săpat sunt extrem de bogate in vitamina C. Utilizarea constantă a acestora ar putea satisface pe deplin cererea de vitamina C, chiar. Pentru depozitare, numărul substanței în cartofi a scăzut în mod constant: în luna decembrie va avea de 2 ori mai puțin, și în primăvara anului patru. Varză proaspătă conține vitamina C nu este mai mică decât fructele citrice. Spre deosebire de cartofi, aceasta nu-și pierde proprietățile sale benefice mai mult de șase luni. Bine varza murata este, de asemenea, un gardian excelent de vitamina C, dar este un pic mai puțin. Tomate, în plus față de conținutul ridicat de acid ascorbic, conține o cantitate mare de acid citric este de asemenea utilă în perioada de toamnă și de iarnă. Nu uita despre mere, unele soiuri de care pot fi păstrate până la iarnă, și citrice. Astfel, chiar și la acel moment al anului, atunci când menținerea concentrația necesară de acid ascorbic pare aproape imposibil, de fapt, avem nevoie doar de a întocmi dieta ta.

rata de consum

Pentru dezvoltarea completă a copiilor este necesară pentru a menține nivelul de vitamina C în fiecare zi pentru această mici (până la 10 ani) mânca suficient de aproximativ 50 mg de acid ascorbic, și adolescenți și adulți - aproximativ 70 mg. Fum și condițiile de muncă dăunătoare necesită o concentrație mai mare de vitamina C în organism, în cazul în care consumul său poate ajunge la 130-150 mg pe zi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vitamina B12 (ciancobalamina)Vitamina B12 (ciancobalamina)
Lapte normalizeaza nivelurile de vitamina dLapte normalizeaza nivelurile de vitamina d
Cotidianul rus infectate cu HIV mai mult de 160 de persoaneCotidianul rus infectate cu HIV mai mult de 160 de persoane
Pikovit prebioticPikovit prebiotic
AntioxidantAntioxidant
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Compatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreaptaCompatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreapta
VitamineVitamine
Vitamina E protejează organismul de infecții bacterieneVitamina E protejează organismul de infecții bacteriene
Vitamine pentru planificarea sarciniiVitamine pentru planificarea sarcinii
» » » Vitamina C (acidul ascorbic)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu