DuranHedt.com

Compatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreapta

Este bine cunoscut faptul că pentru funcționarea normală a organismului, este necesar să se obțină doza optimă de vitamine, macro- și microelemente. Atunci când există o cantitate insuficientă de deficiențe de vitamine observate, care afectează în mod natural starea de sănătate în general.

Cine sunt mikrokonkurenty

Dar ce să facă, atunci când pentru a umple lipsa de anumite vitamine din alimente nu este posibil pentru orice motiv? Jocul ia vitamine sintetice, complexe cu multivitamine speciale. Și aici trebuie să fim foarte atenți, pentru că dăunătoare nu numai pentru lipsa acestor elemente, supraabundenta lor dăunătoare - acesta este primul și al doilea - nu toate vitaminele sunt bine combinate și absorbite unele cu altele. Mai mult decât atât, ele pot fi desemnate printr-un termen cum ar fi mikrokonkurenty.

Toate vitaminele, macro-și microelemente - este componente alimentare esențiale, a căror funcție - pentru a promova fluxul setului de procese biochimice din organism. În același timp, să comunice așa-numitul nostru mikrokonkurenty poate nu numai cu alte substanțe, dar, de asemenea, unele cu altele. Această lucrare comună poate provoca o creștere sau o scădere a eficienței unui complex de vitamine. Astfel, putem concluziona că gândesc la prevenirea vitamina A este necesar să se ia în considerare compatibilitatea mikrokonkurentov. Mai mult decât atât, compatibilitatea de vitamine și interacțiunea lor este luată în considerare atunci când în curs de dezvoltare și complexe de vitamine.

În general, interacțiunea acestor elemente conduce, fie pentru a îmbunătăți sau la o diminuare a efectului de primire a acestora.

 • Astfel, de exemplu, calciu și fier, în timp ce ingestia lor sunt în concurență directă una cu alta, ei par să vină la trântă cu unul pe altul. absorbtia fierului are loc de aproape 2 ori mai bine, dacă sunt luate separat de calciu.
 • De asemenea, este cunoscut faptul că vitamina B12 este capabil de a face alergic mai intens la vitamina B1.
 • Zinc, luate împreună cu fier sau calciu, digerate mult mai rău. Cu toate acestea, dezavantajul acestor substanțe, în special în corpul copilului, provoacă o întârziere de dezvoltare psihomotorie.
 • Prezența în formulare zinc simultan și acid folic reduce aceasta (droguri) eficienta.


Cu toate acestea interacționează vitamine și minerale nu numai într-un mod negativ, scăderea eficienței sau adoptarea reciproc. Foarte des se întâmplă și invers: există un efect pozitiv al interacțiunii lor.

 • De exemplu, vitamina E în combinație cu proprietăți antioxidante seleniu susțin reciproc.
 • Magneziul este mai bine absorbit de organism in combinatie cu vitamina B6 si calciu cu vitamina D.
 • Dar hemoglobina crește mult mai rapid, în cazul în care recepția de fier pentru a adăuga vitamina A.

mikrokonkurentov Exemple de colaborare

Acum, după ce a înțeles că noțiunea implică interacțiunea de vitamine, locuiesc în mai multe detalii cu privire la compatibilitatea tuturor acestor elemente.

 • în primul rând vitamina K, luând care nu este recomandată în asociere cu vitaminele E și A, din cauza efectului negativ al acestora asupra absorbției vitaminei K de către organismul uman.
 • Persoanele care suferă de boli cardiovasculare, nefrita pacienți, iar femeile însărcinate iau vitamina A trebuie cu atenție, deoarece se poate acumula în ficat. În ceea ce privește interacțiunea acestui element cu alte mikrokonkurentami, este cunoscut faptul că absorbția vitaminei A are loc cel mai bine în combinație cu vitamina E, sau cu utilizarea zincului. La rândul său, vitamina A ajută, așa cum sa menționat mai sus, absorbtia de fier.
 • vitamina D fumatul ia tetraciclină, hidrocortizon și vitamina E. De asemenea, aceasta vitamina promovează interacțiunea dintre calciu și fosfor din organism. Cu toate acestea, se recomandă să utilizați precauție în vârstă și femeile gravide în vârstă de 35 de ani.
 • recepție vitamina PP nu este recomandată cu vitaminele B12, B6 si B1. În cazul utilizării prelungite de creștere PP vitamina enzimelor în sânge crește, ceea ce poate afecta dezvoltarea ficatului gras. Denied a primit acest element diabetici. Mananca vitamina PP este recomandat după mese.
 • acid folic în combinație cu zinc digerate mult mai rău. Da, iar zincul este, de asemenea, slab absorbită. Dar, în combinație cu acid folic, vitamina C este foarte eficient. Cu toate acestea, persoanele în vârstă și cu cancer de a lua acid folic sa fie foarte atent.
 • vitamina C prost cu preparate de fier, vitamine B12 și B1. Administrarea cronică de vitamina C, să acorde o atenție deosebită stării de rinichi și sânge presiunea. Excelent combinat cu vitamina C, vitamina E sau R. însuși vitamina C favorizează o mai bună absorbție a fierului și crom. Un exces de acest element în deficit de cupru care cauzează corpul.
 • vitamina B1 Este greu de conciliat cu vitamine B12, B5 și PP. De asemenea, nu este recomandat să-l ia cu magneziu și calciu.
 • riboflavină lucrează în mod activ în tandem cu vitamina B6. Asimilarea ca organ în prezența zincului, fierului și ioni de cupru devine semnificativ mai lent. Mai eficiente atunci când sunt expuse la vitamina B2, vitamina K devine, B6, B9, PP.
 • vitamina B6 incompatibile cu vitaminele B12 și B1. Cu atenție la utilizarea acestuia ar trebui să fie luate pentru persoanele cu ulcer gastric și ulcer duodenal care sufera de boli.
 • Și ultima pe lista noastră - ciancobalamină, care nu se combina cu vitaminele B6, PP, B1 și B2. Atunci când interacționează cu ultimele noastre vitamina B12 este capabil de a provoca o intensificare a reacțiilor alergice. Nu a recomandat ca aceasta vitamina pentru persoanele care suferă de angină pectorală și boli tumorale (inclusiv benigne).

Recomandări pentru luarea de vitamine

În concluzie, aș dori să vă familiariza cu regulile și recomandările generale privind luarea de vitamine.

 • Toate vitaminele sintetice și complexe de multivitamine recomandate strict pentru a lua după o masă. Acest lucru se datorează minimizarea potențialelor efecte secundare de la medicamente și la faptul că aceste formulări pot afecta în mod negativ funcționarea tractului gastro-intestinal, în general.
 • În cazul injectării vitaminelor amintiți-vă că acestea ar trebui să fie administrat separat, adică. E. În fiecare seringă de vitamina.
 • Utilizarea de complexe de vitamine nu este o parte integrantă a medicamentului, dar în care elementele necesare organismului în cazul unui deficit reale. În caz contrar, în cazul în care organismul este suficient de saturat cu vitamine foodborne, beneficiază de primirea analogi sintetici nu vor fi, și, uneori, pe de altă parte, se poate face mult rău.
 • Nu cumpăra vitamine fără a-și coordona acțiunile cu medicul. Consultați-vă cu un nutritionist, sau cel puțin cu un terapeut, care, pe baza de povestiri despre dieta și stilul de viață va alege pentru tine vitaminele necesare.
 • Dacă am început să ia vitamine, montant desigur lor, care de obicei nu este mai mult de două luni.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să mănânce în primăvară? sfaturi utileCum să mănânce în primăvară? sfaturi utile
Manualul de instrucțiuni AerovitManualul de instrucțiuni Aerovit
Ce vitamine sunt potrivite pentru copiii de la 3 ani?Ce vitamine sunt potrivite pentru copiii de la 3 ani?
Vitaminele proteja copilul nenăscut de autismVitaminele proteja copilul nenăscut de autism
Vitamine cu SRASVitamine cu SRAS
Vitamine pentru pastile inima taVitamine pentru pastile inima ta
Beneficiile de pepene verde pentru sanatateBeneficiile de pepene verde pentru sanatate
Închiderea la culoare a urineiÎnchiderea la culoare a urinei
KeenwellKeenwell
Fie pentru a fi un susținător al vegetarianismul?Fie pentru a fi un susținător al vegetarianismul?
» » Compatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreapta

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu