DuranHedt.com

Vitamina B2 (riboflavină)

Vitamina B2 (riboflavină)

riboflavină - un solubil în apă vitamină, care este una dintre cele mai importante pentru ființele umane. Împreună cu acid folic, aceasta vitamina creează noi celule sanguine, împreună cu fier Acesta asigură conținutul normal în organism, și vitamina B2 se extinde ciclul de viață al celulelor roșii din sânge. O astfel de interacțiune cu alte substanțe necesare pentru a lua în considerare cumpărarea unui complexe de multivitamine.

Lipsa de vitamina B2 poate afecta negativ starea pielii, ochilor, tulburări ale sistemului nervos, sistemul digestiv, cauza membranele mucoase, poate perturba absorbția în tractul gastrointestinal, pentru a provoca căderea părului, cauza insomnie, întârzierea creșterii, mărește reacția umană lentă mentală fotosensibilitate, a crea un sentiment de rănit ochii cuiva. În acest caz, o supradoză de riboflavină, practic, imposibilă.

Printre principalele funcții îndeplinite de vitamina B2, de asemenea, numit Piboflavinom, pot fi identificate următoarele:

  • Furnizarea proceselor de oxidare
  • Menținerea metabolismului energetic
  • regenerare și refacerea țesuturilor corpului
  • Furnizarea de sinteza de pigment vizual care protejeaza ochii de lumina soarelui
  • Protejarea pielea de germeni
  • Acesta oferă acuitatea vizuală

Produse, cele mai bogate in vitamina B2, sunt produse secundare (în special în ficat și rinichi), ouă, drojdie, cele mai multe ciuperci, cereale (hrișcă, orez, etc. purificată), precum și produse din ei, pește (hering, macrou, cod), în special printre legumele pot fi identificate broccoli, salată, varză, precum și multe altele. Carne, ouă, brânză, lapte, migdalele, de asemenea, sunt surse excelente de aceasta vitamina.

Organismul uman nu este capabil de a stoca vitamina B2, prin urmare, rezervele sale trebuie să fie în mod constant alimentată cu alimente în cazul în care este imposibil - cu ajutorul tabletelor de vitamine. A se vedea dacă consumați riboflavina peste normal, este foarte simplu: urină umană, bea vitamina peste normal imediat vopsite în culoare galben strălucitor, și de multe ori are un miros ciudat, este aproape imposibil să nu observi.Utilizarea de vitamine suplimentare de la farmacie este necesară în cazurile de boli de piele și bolile de ochi, cu vindecare slab răni, la diabet, boli ale ficatului, tractului gastro-intestinal, anemiilor, precum și în timpul tratamentului cu deficit de riboflavina și prevenirea acestuia.

fapte interesante

În Rusia există un deficit de sub formă de tablete greu de vitamina B2. Una dintre plantele pe care le produc pentru o lungă perioadă de timp a încetat să facă acest lucru, cealaltă produce predominant injecție, care este foarte incomod pentru utilizare continuă de către cei mai mulți oameni.

Riboflavina este utilizat pe scară largă ca un colorant alimentar, aceasta nu dăunează sănătății și vitamine îmbogățit alimente. Acest colorant E101.

Dar, în ultima vreme, tot mai mult au început să folosească alte culori, nu este sigur pentru oameni. De exemplu, tartrazină, care este interzis în Norvegia și Austria, precum și galben chinolină, nu a primit permisiunea de a utiliza în alte coloranți chimici SUA și.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vitrum adolescentVitrum adolescent
Vitamina B12 (ciancobalamina)Vitamina B12 (ciancobalamina)
Intensitatea SelmevitIntensitatea Selmevit
Acid folicAcid folic
Indicele de culoare de sângeIndicele de culoare de sânge
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Compatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreaptaCompatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreapta
Velma vitamine pentru barbatiVelma vitamine pentru barbati
Vitrum manualul de instrucțiuni de frumuseteVitrum manualul de instrucțiuni de frumusete
Vitamina A (retinol)Vitamina A (retinol)
» » » Vitamina B2 (riboflavină)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu