DuranHedt.com

Vitamina B1 (tiamină)

Vitamina B1 (tiamină)

vitamina B1, sau tiamină, - un solubil în apă vitamină, care este o structură cristalină incoloră a materiei.

Vitamina B1 joacă un rol important în metabolism grăsimi și carbohidrați. Acest material este esențială pentru procesele de dezvoltare și creștere normală, în scopul de a menține un sistem digestiv și nervos sănătos, funcția cardiacă corectă. Fiind solubil în apă, tiamina nu se acumulează în organism și nu are proprietăți toxice.

In natura, aceasta vitamina este sintetizat printr-o varietate de microorganisme și plante, dar o persoană nu poate produce în sine și, prin urmare, singura sursă de vitamina B1 este hrana.

Lipsa permanentă de tiamină duce la tulburări grave, printre care un loc special boli ale sistemului nervos. De obicei, deficit de vitamina este legată de nutriție dezechilibrată. În primul rând, cauza poate fi un consum insuficient de alimente bogate in vitamina B1. În al doilea rând, deficit se poate dezvolta din cauza unor factori excesive de consum antitiaminovyh. De exemplu, fructe de mare și pește proaspăt conțin cantități mari de substanțe tiaminazy care distrug B1, în afară de cafea și ceai slăbi absorbția acestuia.

Giperavitaminoz pentru această substanță nu este caracteristică. Cu toate acestea scară foarte mare doză injectarea de droguri poate duce la șoc anafilactic ca urmare a degranularea mastocitelor. În plus, supradozajul poate provoca diverse reacții alergice.alimente de legume este principala sursă de vitamina B1. alimente-tiamina bogate în așa fel încât spanac, mazăre, fasole, soia, făină, produse alimentare. concentrații ușor mai mici de vitamina din varză, morcovi, cartofi, drojdie. De la produse de origine animală pot fi identificate de carne de vită, carne de porc, creier, rinichi, ficat, lapte.

In functie de dieta si energie cantitatea aportul de carbohidrați în ea, o persoană adultă durează cel puțin 2 mg de vitamina B1 pe zi. Dozele mai mari de substanță ar putea avea nevoie în timpul perioadei de recuperare si in timpul bolii, stres fizic sever, persoanele în vârstă și copiii, persoanele cu hipertiroidism.

Unele medicamente sunt capabile de a reduce nivelul de hormon din organism, datorită conținutului de sulf, printre astfel de medicamente contraceptivele orale, antibiotice și alte medicamente. O cantitate suficientă de magneziu în organism este necesară pentru asimilarea completă a vitaminei B1.

Simptomele de deficit de tiamina:

 • insomnie
 • oboseală
 • tearfulness
 • iritabilitate crescută
 • Chill la temperatura normală
 • Scăderea apetitului
 • Deteriorarea coordonării
 • diaree
 • Tulburări gastro-intestinale
 • greață
 • lipsă de aer
 • Beri-brie, care se caracterizează prin boală gravă a SNC, atrofie musculară, paralizie, insuficienta cardiaca.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vitamina fVitamina f
Vitamina B12 (ciancobalamina)Vitamina B12 (ciancobalamina)
Intensitatea SelmevitIntensitatea Selmevit
Acid folicAcid folic
AntioxidantAntioxidant
Manualul de instrucțiuni AerovitManualul de instrucțiuni Aerovit
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Alimente cu vitamina D din dieta femeilor gravide pentru a proteja copiii de alergiiAlimente cu vitamina D din dieta femeilor gravide pentru a proteja copiii de alergii
Vitamina A (retinol)Vitamina A (retinol)
Manualul de instrucțiuni VitagammaManualul de instrucțiuni Vitagamma
» » » Vitamina B1 (tiamină)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu