DuranHedt.com

Vitamina n (acid lipoic)

Vitamina N (acid lipoic)

vitamina N (Lipoic, acid tioctic) - un vitamină, relevante pentru medicamente, care este un cofactor esențial al unor complecși. Vitamina N este un bun antioxidant.

Valoarea biologică a acestei vitamine este faptul că aceasta este o parte importanta a celulelor organismului, poate creste eficienta, precum si ca fiind substanță asemănătoare insulinei. Dar, odată cu vârsta, corpul este mai puțin și mai puțin produce vitamina N, ceea ce înseamnă că este necesar să se gândească la dieta de saturate sau impurități în formă de suplimente.

Surse de vitamina

Carne de vită, ficat, varza, lapte, orez - toate aceste produse pe care le putem vedea în fiecare zi, pe biroul lui, bogat in vitamina N. Cu toate acestea, majoritatea conținutului său în verdeață proaspătă.

De ce avem nevoie de vitamina N

antioxidant universal, una dintre cele mai puternice, este capabil de a amplifica activitatea altor substanțe antioxidante, aceasta vitamina este lupte mari radicali liberi, care amenință corpul nostru la diferite probleme. O altă sarcină importantă - consolidarea procesului de rafinare zahărului în energie, susține astfel munca mitocondriile - structuri care se găsesc în celula musculară și acționează ca o centrală electrică. de asemenea Acid lipoic Acesta joacă un rol important în reglarea metabolismului substanțelor de bază - proteine, carbohidrați și grăsimi. Acesta este capabil de a îmbunătăți funcția hepatică, reduce impactul „otrăvuri ficat“ pe corp. Eficacitatea dozelor mari de substanță în bolile de ficat a fost recent demonstrat de către experți, cu toate acestea, încă unii medici sunt încă sceptici cu privire la această problemă. Acum câteva decenii, singura zonă de utilizare a acestei vitamine a fost de a însoți terapie pentru diabet. În plus față de problemele descrise mai sus, vitamina N chiar și cu un descurcă număr de funcție:

  • Scaderea nivelului de colesterol din sânge
  • îmbunătățire metabolism insulină
  • Analgezică și antiinflamatoare
  • Stimularea consumului de oxigen a celulelor creierului
  • Consolidarea sistemului imunitar și nervos
  • Excreția de săruri ale metalelor grele
  • Acesta reduce nivelul de zahăr din sânge și amoniac
  • previne dezvoltarea ateroscleroza


deficit

Acumularea de acid piruvic și alți acizi se pot produce cu un aport insuficient de vitamina. Aceasta, la rândul său, duce la tulburări neurologice, cum ar fi amețeli, convulsii, polinevrite etc.

dozare

Norm N vitamina aportul pe zi pentru un om sănătos este de 0,5 mg. Doza suplimentară poate fi necesară pentru următoarele boli și condiții:

În țările europene, persoanele cu diabet zaharat sunt, de asemenea, prescrise aceasta vitamina poate fi utilizat pentru acnee.

Respectarea strictă a dozelor - o sarcină importantă, potrivit experților, consumul excesiv poate provoca leziuni grave la celulele organismului. Vitamina N Supradozajul poate fi însoțită de erupții alergice, dureri în regiunea epigastrică, arsură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acid folicAcid folic
Lapte normalizeaza nivelurile de vitamina dLapte normalizeaza nivelurile de vitamina d
AntioxidantAntioxidant
Lipsa de calciuLipsa de calciu
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Vitamina C (acidul ascorbic)Vitamina C (acidul ascorbic)
Niacina prelungește durata de viațăNiacina prelungește durata de viață
Vitamina E protejează organismul de infecții bacterieneVitamina E protejează organismul de infecții bacteriene
Vitamine pentru planificarea sarciniiVitamine pentru planificarea sarcinii
Alimente cu vitamina D din dieta femeilor gravide pentru a proteja copiii de alergiiAlimente cu vitamina D din dieta femeilor gravide pentru a proteja copiii de alergii
» » » Vitamina n (acid lipoic)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu