DuranHedt.com

Vitamina B12 (ciancobalamina)

Vitamina B12 (ciancobalamina)

ciancobalamină Aceasta se referă la substanțe biologic active, cu conținut de cobalt. Apropo, aceasta este, în general, singurul nutrient care conține cobalt - oligoelement, necesare pentru sănătate.

Rolul vitaminei

vitamină B12 este implicat activ în procesele metabolice, cooperează c acid pantotenic, folic, vitamina C, vitamina A. pentru sănătatea sistemul nervos și să ofere rezistență la stres, substanța contribuie la dezvoltarea colină. Cooperarea activă cu vitamina A bazat pe furnizarea metabolismului vitaminei B12 în carotenelor de intrare și transformarea lor în forma activă de retinol.

Rolul important al joacă vitamina B12 în construcția stratului de mielină grăsime și structurile de proteine ​​este importanta pentru oase si dinti sanatosi, care nu se pot dezvolta pe deplin în timpul scurt de aprovizionare a substanței. Cand deficienta de oxigen de absorbtie a vitaminei B12 și crește consumul de țesuturi.

efect antiaterosclerotic, se manifestă în reducerea colesterol, și-l scoate din vas. Dezvoltarea Normalizare și procesul de creștere se realizează prin stimularea sintezei proteinelor în funcție de vitamine.

procesele de reglare hematopoieza - este, de asemenea, una dintre cele mai importante funcții de vitamina B12. Este furnizat prin sinteza acizilor nucleici baze, purinice și pirimidinice, acumularea de compuși cu sulf eritrocite.

Abilitatea de a consolida apărarea imună este asigurată de activarea acțiunii sistemului reticuloendotelial și de a spori capacitatea fagocitară leucocite.

disponibilitate glicoproteina - o proteina speciala in stomac, este o condiție esențială pentru absorbția vitaminei B12. concentrație suficientă calciu De asemenea, este necesară pentru o bună absorbție a vitaminelor.

indicaţii

 • Diferite tipuri de anemie
 • boli ale ficatului: ciroza, hepatita, etc.
 • distrofie
 • iradierii
 • polinevrite
 • boli de piele: neurodermatita, dermatita, fotodermatoză, psoriazis
 • radiculite
 • migrenă
 • După boli infecțioase

Deficitul de vitamina B12

In timpul deficit nedetectate de vitamina B12 poate fi încărcată cu tulburări grave ale sistemului nervos și psihicului: scleroza multipla, de exemplu, la care suprafața de fractură protejarea celulelor neuronale, ceea ce duce la paralizie si chiar moarte.Chiar doză foarte mică a unei substanțe date este extrem de benefic pentru sănătatea umană.

Simptomele de lipsa constantă de vitamina B12 poate detecta chiar și câțiva ani mai târziu. permanentă stare de tristețe, un sentiment de îngrijorare, tulburări nervoase și panica ar putea fi simptome ale lipsei de această substanță.

În plus față de tulburări nervoase, lipsa de vitamina A poate duce la o varietate de anemie, probleme digestive și chiar surditate și orbire.

Posibile cauze ale deficitului:

 • dieta greșită
 • alcoolism
  aspirație insuficientă (anormale ileum pacient aciditate, absența enzimelor care degradează libere prezența calciului)
 • defecte ale enzimelor
 • hipertiroidism

Pentru a determina nivelul de vitamina B12 în sânge este de obicei efectuată test de sânge, Cu toate acestea, din cauza unui număr de factori, el poate arăta uneori rezultate false. Cea mai bună metodă este de a determina nivelul din sânge homocisteină.

Surse de vitamina

 • Carne de porc, vita, ficat, limba, oua
 • Pește și crustacee
 • Lapte si produse lactate
 • puls
 • nuci

Aceasta vitamina poate intra in corpul nostru numai din exterior, ca auto-produs, el nu poate, așa că trebuie să sature alimentele dietetice care sunt bogate în ele, în scopul de a evita deficit de vitamina B12.

Pentru vegetarieni vitamina deficit de vitamina B12 poate transforma într-o problemă reală, mai ales pentru cei care nu consuma produse lactate. Singura lor sursă sunt fasole si nuci, precum și suplimente alimentare.

Apropo, vitamina B12 în timpul tratamentului termic este practic distrusă.

norma de consum

consumul normal zilnic de vitamina B12 este de aproximativ 2.4-3 mg, cu cele pentru gravide poate crește ușor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vitamina fVitamina f
Intensitatea SelmevitIntensitatea Selmevit
Acid folicAcid folic
Pikovit prebioticPikovit prebiotic
Activ ComplivitActiv Complivit
AntioxidantAntioxidant
Manualul de instrucțiuni AngiovitManualul de instrucțiuni Angiovit
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Premium GerimaksPremium Gerimaks
Compatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreaptaCompatibilitatea de vitamine: vitamine mânca dreapta
» » » Vitamina B12 (ciancobalamina)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu