DuranHedt.com

Vitamina B10 (acid n-aminobenzoic)

Vitamina B10 (acid n-aminobenzoic)

vitamina B10 - este puțin cunoscut compus vitamina. alt nume său - acid P aminobenzoic. Această substanță poate acționa atât microflora din exterior și să fie sintetizate și intestinale. Datorită faptului că vitamină B10 este solubil în apă, finalizarea acestuia trebuie furnizate zilnic.

Rolul vitaminei în organism

acid para-aminobenzoic are proprietati cu adevarat miraculoase: este implicat in digestia proteinelor, activează microflora intestinală, este implicată în dezvoltarea celulelor roșii din sânge, stimulează sinteza interferon, normalizeaza digestia, crește eficiența vitamine B și vitamina C, previne formarea trombusului, are un efect pozitiv asupra proceselor metabolice, normalizeaza activitatea tiroidei glande, crește eficiența, promovează producția de lapte la mamele care alăptează, mentine pielea sanatoasa. Vitamina B10 este un bun antioxidant, care se adaugă de obicei la produsele de protectie solara pentru a reduce efectele razelor UV. Mai recent, a fost descoperit de asemenea proprietăți antivirale ale substanței. se află la baza de acid para-aminobenzoic novocaina, fără de care este imposibil să ne imaginăm medicina modernă.

Deficitul de vitamina B10

Simptomele de deficit de vitamina B10 includ:

 • încălcare metabolism
 • Deteriorarea stării părului și a pielii
 • indigestie
 • depresiune
 • slăbiciune
 • Dureri de cap, iritabilitate
 • displazie
 • anemie
 • tulburări nervoase
 • Cantitatea insuficientă de lapte în timpul alăptării
 • Sensibilitate crescută la lumină UV


Surse de vitamina B10

Cele mai multe din acest material se gaseste in produsele lactate, ficat, rinichi, gălbenușul de ou, pește, ciuperci, nuci, semințe, drojdie de bere, morcovi, cartofi, frunze de salata. Alcool, apă și zahăr efect distructiv asupra acidului para-aminobenzoic.

dozele

doza Oficial recomandata de vitamina B10 nu exista. Nutriționiști și experți în metabolismul se remarcă faptul că nivelul de acid folic Aceasta afectează nevoia organismului de vitamina B10.

În caz de supradozaj, este rar, poate suprima funcția tiroidiană. Luând doze mari pe o perioadă lungă de timp poate duce la vărsături, greață, care dispar în timpul recepției normale a substanței.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vitamina fVitamina f
Vitamina B12 (ciancobalamina)Vitamina B12 (ciancobalamina)
Acid folicAcid folic
Lapte normalizeaza nivelurile de vitamina dLapte normalizeaza nivelurile de vitamina d
AntioxidantAntioxidant
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Velma vitamine pentru barbatiVelma vitamine pentru barbati
Manualul de instrucțiuni VitrumManualul de instrucțiuni Vitrum
Copii Vetoron: instrucțiuni de utilizareCopii Vetoron: instrucțiuni de utilizare
Vitamina E protejează organismul de infecții bacterieneVitamina E protejează organismul de infecții bacteriene
» » » Vitamina B10 (acid n-aminobenzoic)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu