DuranHedt.com

Vitamina d (calciferol)

Vitamina D (calciferol)

vitamina D Acesta reprezintă un grup de substanțe biologic active, care include holekaltsifero, ergocalciferol și alte substanțe.

În primul rând, vitamina D a fost văzută ca un factor împotriva medicilor rahitism. Cod de grăsime de ficat, bogate în aceste substanțe, folosite în scopuri medicinale împotriva rahitismului, deoarece cele mai vechi timpuri, dar pentru a lega efectul terapeutic al prezenței în ea de vitamina D a fost abia la începutul secolului al 19-lea. Și un secol mai târziu, sa observat că băi de soare ajută la satura organismul care vitamină nu mai rău.

La începutul secolului 20 cu formula de vitamina a fost descoperit, el un profesor german, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina, care a fost acordat pentru studiul de vitamine făcut. Deoarece vitamina D a fost legată de substanțele vitale.

Funcția principală a vitaminei D:

 • Menținerea dezvoltării osoase normale, creșterea
 • avertisment osteoporoza, rahitism, înmuierea oaselor
 • Reglementarea metabolismului mineral
 • Promovează depunerea de calciu în țesuturile osoase
 • Aceasta afectează metabolismul global
 • stimulează imunitatea
 • Acesta asigură funcționarea normală a glandei tiroide
 • Normalizeaza coagularea sângelui
 • Se regleaza tensiunea arteriala si bataile inimii
 • Acesta inhibă creșterea celulelor canceroase
 • Crește rezistența la infecții și viruși
 • Acesta prevede producerea de substanțe pentru transportul de calciu îmbunătățește reabsorbtia acestuia, crește absorbția acestuia în intestin, crește permeabilitate epitelială calciului.

Pentru a genera cantitatea necesară de vitamina D ai nevoie doar de o jumătate de oră pe săptămână la soare să apară. În același timp, nu pot fi utilizate o varietate de măsuri de protecție, deoarece acestea pot bloca lumina soarelui pe piele la aproape 100%. Chiar și agent de protecție, cu un grad scăzut de protecție a SPF15 va lipsi nu mai mult de o zecime din lumina soarelui. Persoanele în vârstă și cu pielea inchisa la culoare au nevoie de mai mult timp în soare.

Pentru ca oamenii să abandoneze complet animale grăsimi, sau chiar au trecut la vegetarianism, problema lipsei de vitamina D poate transforma într-un dezastru real: faptul că aceasta vitamina este solubil în grăsime, ceea ce înseamnă că, în absența de grăsime în produsele alimentare imposibil de asimilat. Deficienta de vitamina este foarte frecvente, mai ales în timpul sezonului rece, atunci când soarele nu se vede. absorbție redusă de calciu cu deficit de vitamina D poate afecta cele mai grave probleme de sănătate de la dureri articulare la boli cardiovasculare, probleme renale, etc.

Multe complexe cu multivitamine, precum și produsele alimentare sunt compuse din vitamina D. Studii de la Universitatea din Boston, sponsorizat de către producătorul uneia dintre cele mai populare sucuri din lume, am arătat că vitamina D este capabil de a fi absorbită de organism prin băuturi fortificate și sucuri. Ca urmare, această societate este necesară pentru a permite adăugarea de vitamina D în băuturile lor.

Ca aproape orice alta vitamina, vitamina D într-o cantitate în exces este suficient de toxic pentru organismul uman. El poate ridica depozite calciu în rinichi, furniza resorbția scheletic, rupe inima și vasele de sânge. Cu toate acestea, astfel de cazuri sunt extrem de rare, în special pentru locuitorii din latitudinile medii. Ia-o doză mai mare de vitamina poate fi doar cu alimente, prin băi de soare acest lucru este imposibil: în acest din urmă caz, doza adecvată a organismului trimite la nevoile tale, și va stoca restul în ficat la cele mai rele ori, orice exces va fi pur și simplu produse.

simptome giperavitominoza este slăbiciune, diaree șiconstipație, ascuțit dureri de cap, precum și dureri articulare și musculare, creșterea temperaturii corpului și tensiune arterială, dificultăți de respirație, convulsii.Preparate Contraindicatii care conțin vitamina D:

 • boli de inima organica
 • ulcer duodenal și gastric
 • hipercalcemie
 • acut boli de rinichi și ficat

nevoie

Nevoia de bărbați adulți și femei în vitamina D este de 2,5 micrograme pe zi, pentru copiii de până la trei ani, gravide și mamele care alăptează necesită aproximativ 10 micrograme de substanță. Oamenii care locuiesc în partea de nord, în zonele în care există puține soare sunt cele mai sensibile la un deficit de vitamina D.

Printre cele mai importante surse de vitamina D includ următoarele:

 • De origine vegetală: urzică, pătrunjel, lucernă;
 • de origine animală: Roe, ulei de ficat de cod, brânzeturi, produse lactate (consumul de produse lactate nu poate acoperi mereu toate nevoia de vitamine, de multe ori, deoarece acestea conțin o doză minoră), unt, gălbenuș de ou.

simptome de deficit

Consecințele cele mai grave de deficit de vitamina sunt: ​​rahitismul, înmuiere, etc. Formele ușoare de penurie le presupune insomnie, dezvoltarea de tulburări vizuale, senzație de arsură în gât și gură, pierderea în greutate, pierderea poftei de mâncare etc.

fapte interesante

După cum arată studiile recente, vitamina D este capabil de a ajuta organismul să lupte împotriva celulele canceroase. Ei au caracteristicile site-ului, care sub influența vitamina incetineste mijloacele de subzistență. El a arătat eficiență bună de vitamina în timpul tratamentului cancerul de sân. Femeile in varsta de 50 de ani au fost mult mai ușor să se ocupe de boala, atunci când necesarul zilnic al acestei substanțe prezente în dieta lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
CalcitriolCalcitriol
Lapte normalizeaza nivelurile de vitamina dLapte normalizeaza nivelurile de vitamina d
AntioxidantAntioxidant
Hypophosphatemic rezistent la vitamina D-rahitismHypophosphatemic rezistent la vitamina D-rahitism
Vitamina B7 (biotin)Vitamina B7 (biotin)
Cel mai bun produs de iarnăCel mai bun produs de iarnă
VitamineVitamine
Niacina prelungește durata de viațăNiacina prelungește durata de viață
Vitamina E protejează organismul de infecții bacterieneVitamina E protejează organismul de infecții bacteriene
Alimente cu vitamina D din dieta femeilor gravide pentru a proteja copiii de alergiiAlimente cu vitamina D din dieta femeilor gravide pentru a proteja copiii de alergii
» » » Vitamina d (calciferol)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu