DuranHedt.com

Calcitriol

calcitriol - l hormon grup de steroizi, inerent tuturor oamenilor și a animalelor. Funcția principală a acestui hormon în organism este în reglarea metabolismului calciu și fosfota.

Atunci când este expusă la lumină devine o substanță specială în piele vitamina D3. Pentru această reacție o mare parte din vitamina influențată de radiațiile ultraviolete. Astfel, prima etapă are loc în sinteza calcitriol piele. Apoi, procesul se mută la ficat, iar apoi - în rinichi. Ca rezultat al reacțiilor chimice și biologice rinichi secreta acest hormon. Dacă este necesar, inactivare hormon, acest proces are loc în ficat.

Efectul principal al calcitriol activează absorbția calciului. Calcitriolul promoveaza toate fazele absorbtia calciului in intestin: captarea, transportul intracelular și eliberarea în mediul extracelular. Efectul calcitriol asupra celulelor intestinale este inducerea sintezei proteinelor transportoare specifice. In plus, hormonul activ îmbunătățește absorbția fosfatului în intestin. Efectele renale ale calcitriolului sunt la activarea calciului și a epiteliului reabsorbtia fosfat. Efectul acestui hormon asupra țesutului osos asigură stimularea directă a osteoblastelor și oferind de asemenea tesut de calciu, care este asociat cu creșterea și mineralizarea oaselor.

concentrație insuficientă a calcitriolului în rezultatele corpului în dezvoltarea rahitism - perturbarea calcifiere și maturarea osului și cartilajului la copii si osteomalacia - o scădere a densității minerale osoase la sfarsitul dezvoltarii scheletului. Deplaseaza nivelurile de calciu în celulele sanguine și contribuie astfel la inhibarea slăbiciune musculară și excitabilitatea neuromusculară.

Spectrul larg de acțiune a hormonului se datorează capacității hormonului de a activa circulația calciului în majoritatea celulelor datorită prezenței anumitor celule retseptorovu la acest hormon.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
HidrocortizonHidrocortizon
LeptinăLeptină
Factorul natriuretic atrialFactorul natriuretic atrial
CalcitoninaCalcitonina
Sistemul endocrinSistemul endocrin
Lipsa de calciuLipsa de calciu
Alpha D3-TevaAlpha D3-Teva
SecretinaSecretina
GhrelinGhrelin
AdrenalinaAdrenalina
» » » Calcitriol

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu