DuranHedt.com

Grăsimi

grăsimi sunt compuși organici care aparțin clasei lipide și constau din acizi grași și esteri de glicerol monobazic monocarboxilic. Grăsimile îndeplinesc următoarele funcții:

  • Energia (acumularea sau eliberarea de energie, grăsimi sunt acumulatoare de energie)
  • Structura (componența organite subcelulare, membrane celulare) Termoizoliruyuschiyu (datorită conductivității termice scăzute, ceea ce permite unele animale la depozitele de grasime pentru a experimenta vreme rece), și alte funcții.

In plus fata de proteine ​​si hidrati de carbon, grasimile sunt considerate ca fiind unul dintre principalii constituenți ai celulelor de microorganisme, plante și animale. Ele sunt slab solubili în apă, parțial în etanol, și este bine solubilă în solvenți organici de origine.

Grăsimi de origine naturală conțin următorii acizi:

  • Acizi grași saturați (palmitic, margaric, stearic)
  • Acizii grași nesaturați (arachidonic, linoleic, palmitoleic, linolenic, oleic).

Grasimile sunt o sursă importantă de hrană pentru mamifere. Pentru a asigura o absorbție a acestora, este necesar emulsificare de grăsime, adică, reducerea dimensiunii lor, care se datorează acizii biliari. Valoarea energetică a compusului este suficient de mare: este de două ori mai mare decât cea a carbohidraților (9 și 4 calorii pe gram, respectiv). respingere completă de grăsime din dieta poate duce la consecințe foarte negative: de exemplu, toate substanța solubilă în grăsime în organism încetează să fie prelucrate, cu rezultatul că există mai multe boli. Consumul excesiv de grăsimi este de asemenea de dorit pentru organism, deoarece depunerea sa se produce nu numai țesutului adipos subcutanat, ci și pe organele interne, și excesul de greutate în general, are un pericol pentru sănătate.Procesul de lipoliza în organism ia o lungă perioadă de timp, astfel încât, în scopul de a fi accesibile enzimelor, este necesară în componente mai mici de grăsime. Micul Cantitatea de grăsime poate fi absorbită în formularul unsplit.

Varsta, putere, ocupație afectează în mare măsură nevoia umană de zi cu zi pentru consumul de grăsimi. Persoanele în vârstă, de exemplu, nu este recomandat să consume 75-80 grame. de grăsime pe zi. Pentru tineri, această cifră ar putea crește cu 30-50%. Aproximativ 30% din aportul total de grăsimi ar trebui să fie de legume. Rețineți că alimentele bogate in grasimi, un mare număr, iar cele mai multe de astăzi au mult mai multă grăsime decât este necesar.

Grăsimile sunt utilizate pe scară largă în diferite industrii:

  • Farmaceutică (direct ca medicament sau vitamină preparare, de exemplu, uleiul de pește ca adjuvanți);
  • În industria alimentară (aproape toate tipurile)
  • În industria cosmetică (producția de săpunuri, creme, etc.)
  • Fabricarea de lubrifianți
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vitamina fVitamina f
Ulei de nucă de cocos dauneUlei de nucă de cocos daune
MetabolițiMetaboliți
LipazăLipază
Uleiul de pește previne dezvoltarea bolii AlzheimerUleiul de pește previne dezvoltarea bolii Alzheimer
Bad și bună: adevărul despre grăsimiBad și bună: adevărul despre grăsimi
Zahăr inhibă procesele mentaleZahăr inhibă procesele mentale
Acizii grași Omega-3 îmbunătățesc memoria și reducerea tensiunii arterialeAcizii grași Omega-3 îmbunătățesc memoria și reducerea tensiunii arteriale
Acizi grasi trans ridica nivelul de agresiuneAcizi grasi trans ridica nivelul de agresiune
Utile omega-3Utile omega-3

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu