DuranHedt.com

Diagnosticul biochimic al osteoporozei. markerii osteoporoză

Diagnosticul biochimic precoce a osteoporozei.

Scopul principal al aplicării markerilor osteoporozei biochimici constă în principal în faptul că acestea pot evalua metabolismul osos, ceea ce este foarte important pentru alegerea tratamentului și evaluarea rezultatelor tratamentului, deoarece pacienții cu osteoporoză și niveluri ridicate ale metabolismului osos este mult mai bine de a reacționa la un astfel de puternice medicamente antiresorptive cum ar fi estrogeni, și calcitonină. În cazul în care indicii metabolismului osos corespund treimea inferioară a intervalului normal sau chiar mai jos, un efect terapeutic semnificativ este puțin probabilă.

Markerii biochimici sunt de asemenea folosite pentru a rezolva problema necesității terapiei de droguri la femeile in postmenopauza: cu cât valoarea metabolismului osos și cea mai mică valoare a densității osoase, comparativ cu valorile normale, cu atât mai mare nevoia de scop tratamentul medicamentos. Determinarea activității metabolice osoase, poate permite un medic pentru a ajusta terapia care urmează să fie alocate, până la confirmarea finală a metodelor de diagnostic densitometrice.

Rezultatele multor studii clinice sugereaza ca markerilor turnover-ului osos pot fi folosite pentru a prezice acțiunile antirezorbtsionnoy terapiei asupra masei osoase. Calculele demonstrează în mod sigur că eficacitatea terapiei la pacienții individuali pot necesita observație pe o perioadă lungă de timp (până la doi ani). Determinarea repetată a nivelului de markeri osoase poate reduce această perioadă la trei luni.

Identificarea markerilor de osteoporoză, spre deosebire de unele metode instrumentale nu sunt asociate cu expunerea la organism.

Determinarea nivelului de markeri biochimici ai resorbției osoase și remodelarea osoasă vă permite să:

- La examenul profilactic pentru a identifica pacienții cu tulburări metabolice remodelare și resorbția osoasă a țesut
- Evalua și anticipa cu privire la nivelul pierderii osoase massy-
- Pentru a da o evaluare obiectivă a eficacității tratamentului prescris în două mesyatsa-
- Selectați cel mai eficient medicament într-un caz particular și pentru a determina doza optimă pentru fiecare pacient în parte.

Atunci când diagnosticul biochimic și să evalueze rata de fracturi osoase. Se presupune că prevalența ratelor fracturilor osoase peste performanța formării sale sugerează dezvoltarea osteoporozei sau a lipsei de eficacitate a tratamentului.

Markerii biochimici de remodelare osoasă

fosfataza alcalină de origine osoasă conținută în membrana osteoblastelor. Ca un indicator al activității totale remodelare utilizat cel mai frecvent fosfatazei alcaline în ser, dar acest indicator este caracteristic sensibilitate scăzută și specificitate. Deoarece cauzele o creștere semnificativă a concentrațiilor plasmatice ale fosfatazei alcaline pot fi diferite. De exemplu, la pacientii mai in varsta, acest lucru se poate datora unei mineralizare defect osos, sau influența uneia dintre numeroasele medicamente, care au tendința de a crește activitatea izoenzimei hepatice.

Osteocalcin, de asemenea, numit os gla-proteină, de preferință, este sintetizată de osteoblaste și incluse în matricea extracelulară a osului. O parte a proteinei în fluxul sanguin, în cazul în care acesta poate fi măsurat prin metode ale sistemului imunitar. Conținutul osteocalcinei este determinat în sânge, acesta a crescut fracturi osoase din cauza unor boli endocrine și a redus cu un deficit de vitamina D.Se constată că în majoritatea condițiilor caracterizate de conjugare resorbția și sinteza marker osteocalcinei osoase poate fi considerată rată adecvată de remodelare osoasă, și în acele situații în care resorbția și sinteza osului fragmentate - un marker specific al formării osoase.

Markerii biochimici ai resorbției osoase

Determinarea conținutului de calciu în urină post a dozei de dimineață (calificat prin excreție creatinină) este metoda cea mai puțin costisitoare de evaluare a resorbției osoase. Această metodă este utilă pentru determinarea resorbției semnificativ îmbunătățită insensibil.

Deoksipiridonolin (DPID) este o legătură inerentă de colagen matur trans-piridină și supusă unor transformări metabolice ulterioare. Acesta este excretat prin urină sub formă liberă (aproximativ 40%), cât și sub formă de peptide asociate (60%). Determinarea DPID în urină are o serie de avantaje:

specificitate mare pentru schimbul de tesut osos
absența transformării metabolice pentru a obține un mochoy-
pentru a desfășura activități de cercetare fără restricții alimentare anterioare.

Valoarea markerilor biochimici pentru diagnosticarea si monitorizarea terapiei osteoporozei

Observațiile principalelor tipuri de grupuri de terapie de droguri, a condus la următoarele concluzii:

- creșterea fosfatazei alcaline și osteocalcina plasmatică este adesea observate la pacienții cu osteoporoză fluoruri. Determinarea acestor markeri este recomandat pentru a controla efectul stimulator al fluorurii asupra kosteobrazovanie-
- Preparatele antirezorbtsionnye, cum ar fi estrogen și bisfosfonați, duce la osteoporoză, care au evoluat dupa menopauza, o scădere semnificativă a concentrațiilor de markeri ai resorbției osoase și sinteza osului, până la premenopazualnogo nivel.

Astfel de dinamica de markeri biochimici în concordanță cu încetinirea pierderii osoase, stabilite cu osteodensitometrie la 9 luni. tratament.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Semados (germaniu)Semados (germaniu)
CalcitriolCalcitriol
Vitrum osteomagVitrum osteomag
Osteoporoza osoaseOsteoporoza osoase
Biomet (USA)Biomet (USA)
OsteoporozaOsteoporoza
CalcitoninaCalcitonina
Sindromul TurnerSindromul Turner
HiperparatiroidismHiperparatiroidism
Produse din soia utile pentru femei in timpul menopauzeiProduse din soia utile pentru femei in timpul menopauzei
» » » Diagnosticul biochimic al osteoporozei. markerii osteoporoză

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu