DuranHedt.com

Glucoză în sânge

Cuprins:

Glucoza intra in organism cu alimente bogate in carbohidrati. De asemenea, acesta poate fi produse cu un conținut ridicat de zahăr. In mod normal, organismul are nevoie de o anumită cantitate de glucoza pentru a furniza substante nutritive tuturor organelor interne. De ce se întâmplă concentrația de glucoză din sânge uman, și de ce această problemă nu este preocupat de oamenii sănătoși?

Toate procesele din organism sunt interdependente. În cazul în care o persoană are nevoie de glucoza, atunci ar trebui să fie un mijloc de neutralizare, în cazul unei acumulări mari a acestei substanțe în sânge. O astfel de neutralizare este angajată în sistemul endocrin, și anume pancreasul produce un hormon numit „insulina“. Într-o persoană sănătoasă acest hormon este eliberat numai la fel de mult ca este necesar pentru a asigura un echilibru de glucoză în organism. Dacă, din anumite motive, există o încălcare a pancreasului, sânge și țesut a unei persoane incepe sa se acumuleze glucoza, ceea ce duce la consecințe foarte grave dacă sunt lăsate netratate. În astfel de cazuri, noi spunem că pacientului de zahăr din sânge crescute.

Norma glucozei și posibile abateri

Anomaliile glucozei din sângePentru a determina nivelul de glucoză, persoana desemnată pentru a lua un test de sânge pentru zahăr. Se crede că normal la toți oamenii, acest nivel nu ar trebui să fie mai mică de 3,3 mmol / l și mai mult de 5,5 mmol / l. Cu toate acestea, este o valoare prea generalizată, deoarece valorile normale variază în funcție de vârstă. La copii, rata de zahăr din sânge este mai mică decât la adulți, iar valoarea admisă în vârstă de 4,6 mmol / l până la 6,4 mmol / L De asemenea, cu excepția femeilor gravide. Din cauza schimbărilor hormonale la rata lor de glucoza organism poate fi de până la 6,6 mmol / l.

Dacă rezultatul analizei indică nivelul de zahăr mai mare de 7 mmol / l, aceasta este etapa inițială a diabetului zaharat, este necesar, prin urmare, pacientul endocrinolog vizită în scopuri suplimentare de evaluare și tratament.

la conținutul

Semne de creșterea nivelului glicemiei

Omul nu va merge pentru a lua un test de sânge pentru zahăr, în cazul în care acesta nu are nici un motiv de îngrijorare. Care ar putea fi motivul pentru sondajul de opinie?

 1. sete constantă și gura uscată. După cum știți, acest lucru este principalele semne ale glucozei a crescut face ca oamenii sa fie testati pentru diabet zaharat. Cu toate acestea setea nu este singura caracteristică pentru această abatere. Există și alte simptome.
 2. Prea copioasa, în comparație cu modul în care aceasta a fost înainte de debutul semnelor de boală.
 3. urinare frecventă. De regulă, este mai frecvent pe timp de noapte decât în ​​timpul zilei.
 4. pierdere în greutate, care rulează în contradicție cu creșterea apetitului alimentar.
 5. Scăderea imunității.
 6. Stare de slăbiciune, oboseală și performanță foarte scăzută.
 7. mâncărimi ale pielii și mucoaselor. Nivelurile crescute de glucoză al pacientului este deosebit de preocupat de mâncărime severă în zona genitală.
 8. Scăderea vederii.
 9. vindecarea lentă a oricăror răni minore pe piele.
 10. Apariția proceselor inflamatorii la nivelul pielii. De exemplu, acesta poate fi furuncule, abcese și alte focare de infecție.
la conținutul

Ce niveluri ridicate de glucoză în sânge

În primul rând, cunoscând rezultatele testelor de sânge, trebuie să se consulte cu un endocrinolog. În cazul în care, în acest moment a observat o ușoară deviere de la normă, aceasta nu înseamnă că pacientul desemnează imediat insulină intepatura de zi cu zi. Motivele pentru creșterea glucozei pot fi diferite. Poate e doar eșec hormonal, care va avea loc pe cont propriu sau cu ajutorul unor medicamente prescrise de medicul dumneavoastră. Acesta poate fi, de asemenea, ca un salt de zahăr ascuțite cauzate de alte boli și vindecarea acestor boli nivelul revine la normal.În astfel de cazuri, re-atribuie livrarea endocrinolog la o analiză a sarcinii. În acest test, pacientul da să bea glucoza, iar apoi, după un timp, să ia o probă de sânge. În cazul în care nivelul de zahăr din sânge sunt normale, atunci problema a fost unitatea și nu este un indicator al diabetului zaharat.

Unii oameni pot avea o predispoziție genetică la boala. Cu toate acestea, cu modul corect de viață, ei vor fi capabili să facă fără administrarea regulată de insulină și zahăr supratensiunile va avea loc foarte rar. Ce putem recomanda astfel de oameni?

 1. Limitați consumul de carbohidrati simpli. Acești carbohidrați sunt digerate rapid și cauza acumulării dramatice de cantități mari de glucoză. Este mai bine să le înlocuiască cu glucide complexe, care sunt în legume. Carbohidrații complecși sunt digerate mai lent decât simplu, astfel încât acestea să nu se întâmple prea mult în corpul uman.
 2. Reducerea calorii alimente in dieta. Acest punct este foarte important pentru persoanele cu masa corporală excesivă. Creșterea în greutate contribuie la multe tulburări hormonale.
 3. Mănâncă de multe ori, dar în porții mici. Persoanele care suferă de problema zahărului din sânge, în general, nu poate fi foame și apoi mânca prea mult, este foarte dăunător și poate duce la tulburări și mai mari în organism. Este de dorit ca dieta a fost alocată de oră și nu sa schimbat ulterior. Aceasta este, pacientul trebuie să mănânce cam în același timp. În acest caz, organismul se adaptează la acest mod și va face față cu sarcinile mai ușor.
 4. Mananca cat mai multe vitamine posibil.
 5. Fumatul oameni este mai bine pentru a încerca să renunțe la fumat sau cel puțin să limiteze numărul de țigări pe zi.
 6. În nici un caz nu iau băuturi alcoolice.
 7. Evitati obtinerea de somn suficient, deoarece este un efect foarte negativ asupra metabolismului si starea generala de sanatate.
 8. Încearcă mai puțin nervos. Stresul afectează puternic sistemul endocrin și de a lucra la dezvoltarea de hormoni sale. În acest caz, aceasta poate provoca daune majore unei persoane care suferă de zahăr din sânge ridicat.
 9. Un mod de viață sănătos, și să se angajeze în exerciții fizice. Mulți nu știu că pentru orice efort fizic organismul are de a cheltui o mulțime de glucoză. Prin urmare, nivelul său va scădea în mod semnificativ natural in timp ce exercita.
la conținutul

De luat masa cu un vârf de cuțit de zahăr în sânge

În plus față de modul corect al zilei o persoană care suferă de niveluri ridicate de glucoză nutriție necesară și adecvată, precum și unele dintre produsele pot reduce nivelul de altă parte, dimpotrivă, va crește și mai mult.

După cum sa menționat deja, nu este recomandat sa consume carbohidrati simpli. Acestea includ: zahăr obișnuit, gem, bomboane, produse de patiserie, precum și alte feluri de mâncare dulci prea. De la produse naturale interzise smochine și struguri. Ele sunt, de asemenea, niveluri foarte ridicate de glucoza, care este absorbit rapid în sânge uman.

Produse recomandate:

 • Peste de mare, cum ar fi sardine și somon. Aceasta afectează metabolismul și normalizează metabolismul natural.
 • Carne de vită. Acest produs reduce nivelul de zahăr din sânge.
 • Castraveți, roșii, dovlecei, varză, dovleac, salata verde, ceapa, marar, patrunjel, sfecla, morcovi, mere și fructe de pădure. Toate aceste produse reduc riscul de diabet zaharat. Ar trebui să știi că, de asemenea, fibra mentine glucoza din sange normala si previne salturi. Persoana totală zilnică suficientă pentru a mânca 25 la 40 de grame de substanță.

Atunci când cumpără pâine este recomandat să cumpere numai de la pâine tărâțe, mai degrabă decât pâinea albă de grâu, care este foarte dăunătoare la zahăr ridicată.

constatări

 1. Un test de sânge pentru zahăr este încă ceea ce nu vorbește. Pentru a pune diagnosticul „diabet“, o persoană își petrece o serie de studii și au comparat rezultatele cu plângerile pacientului. Este posibil ca acest lucru este o defecțiune temporară a sistemului endocrin și mai mult nu se va repeta după cursul tratamentului.
 2. Chiar și unele rezultate ale testelor regulate, cu niveluri ridicate de glucoză - care este nici un motiv de panică. În cazul în care abaterea de zahăr nu conduce prea mare nutriție, bun, regim de zi cu zi și un stil de viață sănătos va fi suficient pentru a nu merge pe suport de insulină, și a face față cu boala pe cont propriu.
 3. Acest lucru nu înseamnă că abaterile mici nu este necesar pentru a vedea un medic. Mulți oameni sunt pur și simplu frică să meargă la medici, dar examenul de specialitate nu este niciodată de prisos. O reticența de a muta poate duce la complicații ale bolii și nevoia de medicamente de tratament continuu, în acest caz insulină. Prin urmare, este mai bine pentru a vizita un endocrinolog și de a efectua toate recomandările sale.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Semne de diabet la bărbațiSemne de diabet la bărbați
Analiza de zahăr din sânge, de zahăr din sângeAnaliza de zahăr din sânge, de zahăr din sânge
GlucagonGlucagon
Dieta pentru diabetDieta pentru diabet
Rezistența la insulinăRezistența la insulină
Oboseala dimineata de multe ori îngrijorat „bufnite“ oameni-Oboseala dimineata de multe ori îngrijorat „bufnite“ oameni-
Norma în condiții de repaus alimentar de insulină din sânge. Efectul insulinei și a metodelor de…Norma în condiții de repaus alimentar de insulină din sânge. Efectul insulinei și a metodelor de…
LeptinăLeptină
Consumul excesiv de zahărConsumul excesiv de zahăr
Nutritie materne Slaba poate cauza diabetului la un copilNutritie materne Slaba poate cauza diabetului la un copil

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu