DuranHedt.com

Chist Coelomic a pericardului

chist Coelomic a pericardului

chist Coelomic a pericardului

- educație lichid cu pereți legate de membrana pericardic prin picioare sau lipire la ea. Pentru chisturi de multe ori cu toate acestea bessimptomnoe- educație mare poate provoca dificultăți de respirație, tuse, disconfort în inimă, palpitații, aritmie. chisturi pericard Coelomic detectate cu ajutorul studiilor radiologice (fluoroscopie, radiografie c. Celule CT pnevmomediastinografii), cu ultrasunete ecocardiografie thoracoscopy. În acest sens, există un risc de supurație sau de rupere chisturi coelomic pericardic recomandate indepartarea chirurgicala.

chist Coelomic a pericardului

chist Coelomic pericardului - dizontogeneticheskie formarea cavernos umplut cu lichid incolor, structural și anatomic asociate cu pericard. patologie a fost descrisă pentru prima dată în mijloc. Secolul XIX. și numit „diverticul pericardic“ pe presupunerea că chist este o proeminență a stratului parietal al pericardului. Cu toate acestea, în anii '40 ai secolului XX, sa dovedit că educația este rezultatul dezvoltării anormale a cavității embrionare - coelom, iar boala a fost numit „chist coelomic al pericardului“. Dintre toate leziunile de masa chisturi pericard mediastinale coelomic sunt la 4 la 10%. sunt detectate Cele mai multe cazuri în intervalul de vârstă 20-40 de ani, femeile sunt de 2-3 ori mai multe sanse. Examinarea aspectelor clinice ale bolii de către specialiști în cardiologie si chirurgie toracica.

Clasificarea chisturi coelomic pericardic

Sistematizarea patologie pe baza mai multor criterii. La originea chistului coelomic a pericardului sunt congenitale și dobândite (inflamatorii sau traumatice). In cele mai multe chisturi sunt situate într-o zonă de drept (60%) sau la stânga (30%) kardiodiafragmalnogo unghi mai mic (10%) - în mediastinul anterior, sau alte părți ale acestuia.

În funcție de prezența / absența mesajelor din cavitatea pericardică disting:

  • paraperikardialnye chisturi (legate de pericard de picioare subțiri sau cusătură plane;
  • pericardică (comunicare) chist, diverticul sau pericard;
  • ekstraparakardialnye (otshnurovavshiesya) chisturi

chist Coelomic pericardului sunt unul sau mai multe camere. Cursul clinic sunt împărțite în asimptomatice, fără complicații și complicate.

Cauzele chisturi coelomic pericardic

Există două teorii principale ale originii chisturilor coelomic pericardului: din care prima explică formarea de chisturi în încălcarea embriogenezei, al doilea - inflamația pericardului și leziuni. Sustinatorii prima vizualizare asociată cu chisturi congenitale aspect slăbiciune pericard anumite porțiuni, rezultând proeminența membranei seros tip diverticul. Aceste chisturi au comunicare cu cavitatea pericardului și ulterior poate formând otshnurovyvatsya chist izolat. Un alt mecanism posibil de chisturi pericard coelomic innascute - încălcarea de fuziune lacune embrionare, care combină în mod normal, și formează o cavitate pericardică (în general). dezvoltarea inegală a unuia dintre aceste lacune pot da naștere la un diverticul adevărat sau chist otshnurovavsheysya pericard. Această teorie susținută de majoritatea cercetătorilor străini și interne moderne.

Al doilea punct de vedere, corelarea educației chisturi coelomic cu inflamație sau deteriorare mecanică în pericard, este mai puțin popular. Cu toate acestea, nu se poate nega probabilitatea de apariție a chisturilor în legătură cu o prealabilă pericardită, hematoame în inimă, dezintegrarea tumorii. Chistul poate avea o formă circulară, ovală sau pere. Diametru mediu chist cavității este de 3-8 cm. Dimensiunile maxime difera inchis diverticul kisty-, în contrast, au dimensiuni mici. perete Coelomic chisturi pericard sunt suprafață subțire, netedă, lucioasă interior. Structura peretelui microscopica repetă structura pericardului. In interiorul celulelor chist mezoteliale aliniate, stratul exterior este format de țesut conjunctiv matur, vase penetrat. fibrele musculare in peretele chisturilor pericardic coelomic absente. cavitatea chistică Conținut - un lichid transparent, incolor, care conține o cantitate mică de proteine ​​și o mulțime de săruri. Pentru leziuni sau conținutul chisturi infectate devin hemoragice sau purulente.

Simptomele de chisturi coelomic pericardic

Potrivit cercetătorilor, de la 30 până la 50% din chisturi pericard coelomic asimptomatice. Astfel de formațiuni se găsesc în fluorografie profilactice. În alte cazuri, chisturile sunt însoțite de un polimorfe simptome clinice, în funcție de locația și mărimea chistului coelomic a pericardului.Cele mai frecvente plângeri includ disconfort și durere (dureri, junghi), în inimă, o senzație de presiune în spatele sternului, palpitații. Durerea poate imita anghină. De multe ori preocupat de tuse uscată și dispnee, exacerbate de efort fizic. Uneori, pacienții au atacuri de astm bronșic. Compresia gigant chisturi coelomic pericardic mediastinal însoțite de cianoză, distensie venoasă jugulară, disfagie, dispnee semnificativ. chisturi de presiune pe ramuri ale nervului vag sau diafragmatica poate provoca dureri de hipocondru radiante la lama de umăr și umăr. După îndepărtarea chisturilor toate aceste simptome dispar complet. În caz de ruptură sau purulente chisturi se alăture atribute hidrotorax, Fenomenul plevropulmonalnogo șoc.

Diagnosticul de chisturi coelomic pericardic

În prezența simptomelor menționate, de obicei, pacienții solicită ajutor medical la un cardiolog sau pneumolog. semne fizice coelomic asociate chisturi pericard pot servi bombat peretelui toracic, în proiecție de localizare chist easing de respirație, letargie, zgomote vasculare tahicardie. Cand chisturi cu pericardul lipite, pot fi înregistrate modificări ECG.

Algoritmul standard de examinare a pacienților cu chisturi coelomic pericardic includ diagnosticul radiologic obligatoriu: examinare cu raze X și piept raze X, raze X ale inimii cu un contrast esofag. Radiografică pericard chist coelomic definit ca umbra sferice sau ovale, de obicei, în localizes sinus kardiodiafragmalnom. Conturul exterior al umbrei limpede, interioară se unește în general cu umbra inimii, iar partea de jos - cu umbra diafragmei. Caracterizat prin transferul de pulsație. Anterior, pentru diagnosticul de chisturi coelomic pericardic pnevmomediastinografiya utilizate pe scară largă, dar, în prezent, ea a înlocuit cu succes un CT piept.

Vizualizeazà chist coelomic pericard, pentru a evalua relația sa cu inima precum diagnosticul diferential permite ecocardiografie. Uneori, pentru a clarifica diagnosticul aplicat puncție conținutul chistice de evacuare și determinarea ulterioară a compoziției biochimice a electrolitului și fluid. Când diagnosticul diferențial se realizează dificultăți thoracoscopy. alte boli sunt excluse în studiu: tumora inima, hernie diafragmatica, abdominomediastinalnaya lipom, chist.

Tratamentul de chisturi coelomic pericardic

Tratamentul puncție chist coelomic a pericardului nu este justificată, deoarece oferă doar un efect temporar. În continuare există o acumulare de lichid din nou și creșterea formării dimensiune. chist scleroză, de asemenea, practic, deoarece poate cădea în cavitatea pericardică și pentru a determina introducerea sclerozant pericardita constrictivă.

Indepartarea chirurgicala a chistului a pericardului este cea mai radicală metodă de tratament, care permite de a scăpa de boala și pentru a evita complicațiile. Acest lucru poate fi utilizat antero lateral sau toracotomie lateral sau thoracoscopy. De obicei, pericardic chisturi coelomic pleavă în ansamblu, fără a încălca integritatea peretelui. Ligatura și tăierea picioarelor chisturi făcute în imediata vecinătate a pericardului. Atunci când chist mare puncție produs anterior o golire.

Pe parcursul perioadei post-operatorie, de obicei, netedă. Toate au fost înregistrate înainte de operație simptomele regresat rapid. Într-o natură complicată de curgere chisturi pericard coelomic (supurație, progres în malignitate bronhii sau pleural peretelui cavității et al.), Prognostic grav.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chisturi maxilaruluiChisturi maxilarului
Ovar dreapta chisticaOvar dreapta chistica
Chist ovarian TekalyuteinovayaChist ovarian Tekalyuteinovaya
Chist vaginalChist vaginal
Chistului în ficat: cauze, remedii de tratament populareChistului în ficat: cauze, remedii de tratament populare
PericardităPericardită
Chist parovarianChist parovarian
Chist Bekker luiChist Bekker lui
Chist menisculuiChist meniscului
Chist ovarianChist ovarian

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu