DuranHedt.com

Pot să mănânc miere pentru pancreatita?

Cuprins:

Pot să mănânc miere pentru pancreatita?

Pot să mănânc miere pentru pancreatita?

Pancreatita - o boală care necesită respectarea pacient cu o dieta stricta. Și, în primul rând, medicul oferă pacientului o listă impresionantă de produse interzise, ​​printre care, din păcate, zahăr enumerate. La prima vedere, se pare că este acum în viața unei persoane care suferă de pancreatită este nici un loc dulciuri. Cu toate acestea, există o veste bună - mierea în prezența bolii este încă permis să mănânce.

De ce miere?

Chiar și pancreas sănătos se luptă să facă față cu divizarea zahăr, care este un carbohidrat complex. Și dacă vorbim despre un om cu pancreatită, glanda pentru acest lucru devine aproape de nesuportat. Deci, din păcate, pacienții nu au fost încă să renunțe la dulciuri, prăjituri, ciocolată și prăjituri. Dar un astfel de cadou valoros și util naturii, cum ar fi mierea are un gust plăcut dulce, dar în același timp, este un carbohidrat simplu (conține glucoză și fructoză), prin care pancreasul divizat rapid și ușor. Prin urmare, este permisă (și chiar recomandat) pentru consum de pacienți cu pancreatită.

Utilizarea de miere pentru pancreatită

Pe proprietățile benefice ale mierii poate vorbi la nesfârșit. Din cele mai vechi timpuri, acest produs neprețuit este utilizat pe scară largă în scopuri medicinale. În special, pentru pancreatită deosebit de important miere astfel de calități ca:

  • antiseptice;
  • immunoukreplyayuschee (pentru a spori această proprietate sunt sfătuiți să ia miere în dimineața pe stomacul gol);
  • anti - miere crește în mod semnificativ rezistența inflamației pancreatice;
  • vindecare - produsul accelerează vindecarea țesuturilor conjunctive;
  • anti-fungice și anti-bacterian - calitatea mierii este mult reduce riscul de degenerare a țesuturilor prostatei.

În plus, mierea conține un număr mare de vitamine și minerale care sunt necesare în fiecare zi o persoană care suferă de pancreatită.

dacă un rău este posibil?

Mierea - un produs foarte util, care nu este doar o alternativă la zahăr, ceea ce face literalmente viața unui pacient cu pancreatită mai dulce, dar, de asemenea, utilizat în tratamentul acestei boli. Cu toate acestea, așa cum este cazul cu toate celelalte medicamente, consumul de dulceata naturala are propriile sale caracteristici.Mierea - un alergen puternic, iar dacă o persoană (chiar și cu un pancreas sănătos) este predispus la apariția reacțiilor la acest produs, utilizarea sa-l va aduce nimic altceva decât un rău. Și reacții alergice la miere la un pacient cu pancreatită poate avea chiar consecințe mai grave și complicații.

Ei bine, desigur, în jurul valorii de necesitatea de a ști când să se oprească. Consumul excesiv de miere este plină cu pierderea poftei de mâncare, râgâială, apariția de crampe și dureri în stomac și în alte condiții neplăcute și chiar periculoase.

Cum sa faci miere pentru pancreatita?

Cel mai mare efect de vindecare este atins atunci când se iau miere (în cantitate de aproximativ o lingura) timp de o jumătate de oră înainte de masă (de preferință dimineața, înainte de micul dejun). În plus, în cazul în care pacientul este atribuit nici un medicament (în cazul de cazuri de pancreatită, cel mai probabil, este cazul), atunci acestea ar trebui să fie nu mai devreme utilizate decât 30-40 de minute după consumul de miere.

Cu toate acestea, în cazul în care există o exacerbare a pancreatitei, mierea de data aceasta va trebui să renunțe - activează funcția endocrină, care crește povara asupra pancreasului, iar acest lucru crește riscul de a dezvolta complicatii, cum ar fi diabetul zaharat. Diversificarea dieta de miere este permisă numai o lună după atac.

Care miere de albine pentru a alege?

Cel mai util pentru pacienții cu pancreatită este așa-numita miere zabrusny cu o compozitie chimica unica. Zabrus - o substanță care albinele sigilate fagure. Produsele medicamentoase produse de apicultori la deschiderea a sute de miere înainte de pompare. Acesta conține propolis și alte ingrediente care sunt adăugate la masa albinelor, în scopul de a proteja produsul său prețios al acțiunii microorganismelor.

Ca rezultat, zabrusny mierea are o astfel de caracteristică utilă pentru pancreatita, deoarece distrugerea agenților patogeni, menținând în același timp florei benefice ale tractului gastro-intestinal. În plus, ceara conținută în produsul îmbunătățește peristaltismul și are efecte benefice asupra tractului digestiv, în general.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a trata o tuse acasă?Cum de a trata o tuse acasă?
Zahăr - cel mai periculos drog?Zahăr - cel mai periculos drog?
Ce fructe pot fi consumate in pancreatita?Ce fructe pot fi consumate in pancreatita?
Un amestec de fructe uscate pentru imunitateUn amestec de fructe uscate pentru imunitate
Bernard cassiereBernard cassiere
Pot să beau lapte cu pancreatită?Pot să beau lapte cu pancreatită?
Consumul excesiv de zahărConsumul excesiv de zahăr
Medicamente pentru pancreatitaMedicamente pentru pancreatita
Cosmetice miere: StupCosmetice miere: Stup
Lucrătorilor Oficiul de ceai util cu miere și cafeaLucrătorilor Oficiul de ceai util cu miere și cafea
» » » Pot să mănânc miere pentru pancreatita?

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu