DuranHedt.com

Analiza de zahăr din sânge, de zahăr din sânge

diagnostic "diabetul zaharat" pune pacientul pe baza simptomelor: creșterea consumului și eliminare de lichide, scăderea greutății corporale, creșterea nivelului de glucoză din sânge) și de zahăr din sânge.

Analiza de zahar din sange dezvaluie diabet in doua forme: insulino-dependent și insulino-independent.

Analiza de zahăr indicat pentru suspectate diabet zaharat, în prezența simptomelor: sete constantă a urmat brusc slăbiciune, slabirea sistemului imunitar. Un test de sânge pentru zahăr determină nivelul de glucoză în sânge. Intervalul dintre ultima masa și momentul livrării analizei privind zahărul nu ar trebui să fie mai mică de opt ore. Suc și ceai, în acest caz, sunt luate în considerare, de asemenea, produsele alimentare.

Analiza zahărului este periodică, în acest caz, în cazul în care persoana este înregistrată de către un endocrinolog. nivelurile de glucoză controale regulate contribuie la alegerea corectă a dozelor de dieta, medicamente si insulina. Direcția privind analiza zahărului, luați legătura cu medicul dumneavoastră.

Cum este un test de sânge pentru zahăr și pregătirea pentru analiză

Oricare ar fi metoda nu este un test de sânge pentru zahăr, aceasta ar trebui să ia în dimineața, cel mai adesea (în cazul în care un medic nu este indicat altfel) pe stomacul gol. sânge pentru Analiza zahărului luat din degetul sau dintr-o venă, în același timp, desen de sânge pentru alte teste. Sângele prelevate de la pacient, trimis la un laborator pentru a efectua o serie de teste.

Descifrarea un test de sânge pentru zahăr

Intr-un studiu de laborator al zahărului din sânge determinarea nivelurilor sanguine ale glicemiei à jeun, determinând în mod repetat, în cazul în care nu este mai mică de 6,7 mmol / l, indică prezența diabetului. Nivelul normal de glucoză din sânge este de 70-100 mg / dl sau 3,8-5,5 mmol / l.

Chiar și cu rezultate bune, trebuie să vă asigurați că nu au o predispoziție la diabet zaharat (de exemplu, factori de risc, sau alte simptome ale bolii). Faptul că unii oameni au de zahăr din sânge, post, este în limite normale, după masă, el este în creștere foarte rapid. Toleranța (imunitate) la glucoza - unul dintre principalele simptome ale unei boli periculoase - diabet.   În caz de litigiu, precum și pentru a detecta toleranța la glucoză, proba se efectuează cu încărcare. Pentru a face acest lucru, este luat sânge post, pacientul se administrează o băutură 250-300 ml de apă, cu glucoză dizolvată în ea și la fiecare 30 minute în timpul 2 horology paltsak de prelevare a probelor de sânge pentru analize de laborator. Rezistența in glicemie normală sănătoasă la glucoză (glucoză din sânge) jeun puțin 5,6 mmo / L, între 30 și minutul 90 al testului - meneee11,1 mmol / l și 120 min după administrarea glucozei glicemie mai puțin de 7 8 mmol / l.

toleranță la glucoză violare este blocată dacă jeun mai mică de 6,7 mmol / l, între minutul 30 și 90 mentshe sau 11,1 mmol / l și 2 corespunde prin chasa 7,8-11,1 mmol / l. Aflați mai multe tabele detaliate, de asemenea, cu normele de nivelul zahărului din sânge pentru copii și adulți, bărbați și femei, pe stomacul gol și după o masă.

Ea a devenit foarte popular asa-numitul test de curent de sange pentru nivelurile de glucoză. Aceasta este, vizitatorul de laborator nu se abține de la a mânca atunci când în activitățile de cercetare. În acest caz, în cazul în care zahărul a depășit 200mg / dl (11,1 mmol / l), cel mai probabil, indica prezenta bolii. Ai nevoie urgent o programare cu un endocrinolog.

Înainte de testul de sânge pentru a fi sigur de zahăr să întrebați medicul dumneavoastră cum trebuie să se pregătească pentru analiză, cu diferite metode de pregătire pentru analiză diferă de zahăr.

Hiperglicemie și Hipoglicemia

Nivelul de zahăr din sânge este numit glicemie, și de zahăr din sânge crescute - hiperglicemie. Hiperglicemia - este principalul simptom al diabetului zaharat. În prezența hiperglicemiei, persoană de zahăr din sânge de mare trebuie în mod necesar să fie redus la normal. În cazul pacientului de zahăr din sânge tot timpul atinge un nivel ridicat, acesta este, în plus, care afecteaza sanatatea, dar, de asemenea, duce la dezvoltarea de complicații cronice ale diabetului zaharat. Aceste complicații sunt uimitoare, de regulă, ochii, rinichii și picioarele pacientului cu diabet zaharat.

Atunci când sunt tratate cu insulină, în anumite condiții, nivelul zahărului din sânge poate scădea mai mică decât norma definită. Această condiție se numește hipoglicemie. Diabeticii ridica de obicei, nivelul zahărului din sânge prin consumul de ceva dulce în cantități foarte mici. La persoanele sanatoase, hipoglicemia apare frecvent ca rezultat al dietei incorect selectate, alcool, băuturi carbogazoase, alimente care conțin amidon și dulciuri, precum și suprasolicitare fizică puternică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele diabetului zaharatSimptomele diabetului zaharat
De zahar din sange ridicat afecteaza memoriaDe zahar din sange ridicat afecteaza memoria
Semne de diabet la bărbațiSemne de diabet la bărbați
Utilizarea de băuturi energizante promovează dependența de obiceiurile proasteUtilizarea de băuturi energizante promovează dependența de obiceiurile proaste
Consumul excesiv de zahărConsumul excesiv de zahăr
La un pahar bauturile care contin zahar pot fi periculoaseLa un pahar bauturile care contin zahar pot fi periculoase
HiperinsulinismHiperinsulinism
Saliva pentru determinarea glucozeiSaliva pentru determinarea glucozei
Nivelurile ridicate de zahăr poate duce la cancerNivelurile ridicate de zahăr poate duce la cancer
Glucoză în sângeGlucoză în sânge
» » » Analiza de zahăr din sânge, de zahăr din sânge

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu