DuranHedt.com

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarciniiCardiotocografia (CTG)

- o metodă de cercetare, care constă în înregistrarea continuă a frecvenței cardiace fetale și activitatea contractilă a uterului gravide.

CTG este o metodă sigură de informare și de studiu, ajutând pentru a evalua în mod obiectiv starea fătului, și în funcție de aceasta pentru a alege tactica unei mame gravide sau noi. Cardiotocografia luat rapid o poziție de frunte printre metodele de cercetare ale fătului și înlocuite electrice și phonocardiography. 

record de CTG a avut loc în mod tradițional timp de 40 de minute, dar rezultatele sunt informative, începând cu 15-20 de minute timp de înregistrare. În acest timp, puteți evalua starea fătului pentru a identifica semnele de hipoxie și alte variante de probleme.

Tipuri de CTG:

1) indirect sau exterior CTG. Indirect CTG este utilizat pe scară largă în timpul sarcinii și al nașterii I și II perioade. 

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii2) Direct sau intern HIC.

CTG directe realizate în timpul de livrare la deschiderea vezicii urinare fetale. ritmului cardiac fetal este măsurată prin electrodul ac introdus în partea de prezentare fetale. Înregistrarea contracțiile uterine se face cu un cateter introdus în cavitatea uterină.

CTG directă în acest moment aproape nu este niciodată folosit, deoarece este o metodă invazivă de investigare (de exemplu, încălcarea integrității țesutului). Aceasta este metoda de investigare destul de traumatizant, laborioase și costisitoare (dificultatea de sterilizare artă plastică). Prin urmare, toate așa cum se va discuta în continuare se referă la Indirect CTG.

Ce este CTG?

Aparatură CTG apare ca un dispozitiv de înregistrare cu doi senzori. Montarea de senzori la nivelul abdomenului se face centuri elastice.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Rata fetale cardiace (ritm cardiac) senzor de ultrasunete înregistrat, instalat la locul de ascultare mai exactă a sunetelor inimii. Ascultare loc depinde de lungimea, poziția (longitudinală, oblici, transversal) și previa (cap, pelvine). Programați acest lucru este numit tachogram. De-a lungul axei orizontale arată timpul în secunde. Ordonata ritmului cardiac. In exemplul de mai jos primul grafic cel mai de sus.

Activitatea (musculare) contractile înregistrat Transductorul uterin (senzor sensibil la schimbarea presiunii tonului). Senzorul este aplicat la colțul din dreapta al uterului, așa cum este din acest domeniu, „ruleaza“ val de contracții. Acest grafic se numește gisterogrammoy. Pe această linie, se poate vedea că rata nu există sau este un ton periodic sau contracții înregistrate de intensitate variabilă și regularitate. Exemplul de mai jos este un al treilea grafic inferior.

Tot astăzi, multe dispozitive vă permit să stabilească mișcările fetale CTG. Este foarte convenabil și informativ, după cum se poate vedea modul în care copilul răspunde la perturbatii proprii. Exemplul de mai jos este un al doilea grafic roșu selectat.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Contraindicații CTG

Contraindicații la CTG nu, procedura este bine tolerat de către pacienți și nu afectează copilul, CTG repetă de câte ori este posibil. După cum este necesar pentru a clarifica situația clinică.

indicaţii:

CTG poate fi efectuată de la aproximativ 28 de săptămâni de indicații speciale, cu toate acestea, până la 32 de săptămâni, copilul nu este încă suficient de matură, iar rezultatul nu va fi la fel de informativ posibil.

O perioadă de 28 de săptămâni, nu este intamplatoare, este din această perioadă au format reacție reflex miocardic, care este bătaia inimii unui copil, ca răspuns la propria lor mișcare. În săptămâna 32 acest reflex este complet format si inregistrarea CTG reflecta cea mai mare acuratete starea sa.

hold planificate CTG

- durata sarcinii de 32 de săptămâni sau mai mult 

În trimestrul III, se execută 2-3 studiu CTG. Dacă sarcina apare în condiții de siguranță, atunci e de ajuns. 

- CTG în timpul travaliului

Înregistrarea CTG efectuat pentru admiterea la rodzal toate femeile, apoi controlează frecvența depinde de starea clinică a pacientului și este determinată de medicul dumneavoastră. 

În etapa a II-a de muncă, ritmul cardiac fetal este măsurată după fiecare încercări, înainte de a fi fost făcut de un stetoscop obstetricale clasic, senzor CTG acum utilizat. Este informativ și convenabil pentru medic și femeia gravidă.

controlul CTG

Indicații pentru mai frecvente studiu sunt următoarele situații:

- polycyesis

Mai ales de anxietate gemeni monochorionic controlate ca copiii care au o „casă“ comună, care este, vezica urinara fetale, în general mâncarea și există un risc de distribuție inegală de oxigen și nutrienți între fructe. În acest caz, se pornește de la copii care se confruntă cu anoxie, la fel ca în exemplul de mai jos gemeni CTG.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

- hypamnion

Oligohidramnios atunci când copilul este, de asemenea, un risc mai mare de hipoxie.

- polihidraminos

Polihidramnios se poate datora unor tulburări metabolice (dintre care cel mai important este diabetul zaharat), diverse infecții și alți factori care influențează negativ poziția fetală.

- sarcina prelungita

sarcinii pe termen post este considerat a fi într-o perioadă de 41 de săptămâni și 3 zile.

- Activitatea fetală redusă

La fiecare vizită, medicul întreabă cum te simți mișcările fetale, activi sau regulate, violente sau nu se simt deloc. Dacă aveți dubii, adresați-vă întotdeauna medicului dumneavoastră dacă normal sau această situație.

- suspectate de dezvoltare anormala fetale

CTG este întotdeauna însoțită de ultrasunete și Doppler

- tulburări placentare

Acest grup de patologii includ: îmbătrânirea prematură a placentei, insuficienta placentara cu tulburari hemodinamice (afectarea fluxului sanguin in uterine si arterele ombilicale) fara ele. Astfel de încălcări pot apărea pe un fundal de sanatate a unei femei, dar mai au încă fumători, femeile cu boli cardio-pulmonare si femeile gravide in varsta de 35 de ani peste.

- amenințarea de naștere prematură

- preeclampsie

- Istoricul obstetrical împovărat 

Nefavorabil in timpul sarcinii anterioare si la nastere este un factor de risc pentru această sarcină, și, prin urmare, necesită mai multă atenție.

- la naștere CTG este mai des realizată de femei, care produc sau inducerea travaliului cu rodousilenie oxitocină. Uneori, senzorul CTG în cazul în care întreaga perioadă de administrare, și a făcut monitorizarea continuă a inimii fetale.

- înregistrată anterior un tip discutabil de CTG

Dubios tip CTG se poate datora să doarmă bioritm, adică, la momentul studiului copilului a fost de dormit, un pic se amestecă, iar inima lui bate un pic schimbat, programul a devenit monoton. Atunci trebuie să dețină controlul asupra CTG și să se pregătească în mod corespunzător.

Cum să se pregătească pentru CTG?

- nu ar trebui să vină pe stomacul gol, în cazul în care ultima dată pe CTG copil dormit, astăzi mânca ceva dulce, perturbațiilor sunt active;

- du-te la toaleta, deoarece aproximativ 40 de minute trebuie să stea pe o mesteya;

- opriți telefonul și cu alte dispozitive, orice dispozitive externe pot provoca interferențe;- înainte ca procedura să se miște un pic, mers pe jos copilul nu a dormit în timpul înregistrării.

Cum este CTG?

Deci, ai venit la birou CTG ...

Înregistrarea a fost realizată în mod obișnuit în paturi sau canapele, ar trebui să ocupe o poziție la o parte (de obicei, în stânga) sau pe jumătate că nu există nici o compresie temporală a venei cave inferioare uterului gravidă.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Mai mult, prin intermediul unor curele să atașați senzorii și veți fi în această poziție de la 15 la 40 de minute, și, eventual, mai mult, dacă va fi nevoie. Prin urmare, poziția dumneavoastră ar trebui să fie chiar și confortabil pentru tine. Bea în timpul procedurii puteți, astfel încât să puteți pune lângă pat, cu o sticlă de apă.

După cum sa spus, acum majoritatea dispozitivelor sunt înregistrate automat mișcări fetale, dar, uneori, această caracteristică nu este prezent, atunci ar trebui să marcheze pe mașină de bandă pentru a se tarasc in afara perioadelor de mișcări fetale. Întrebați moașa, care pune senzorii, dacă se înregistrează perturbație a copilului.

Decodarea Rezultate CTG

Analiza CTG constă din decriptarea unui număr de indicatori:

1. Ritmul cardiac mediu

Într-un ritm cardiac normal de 120-160 bătăi pe minut. Bradicardie, tahicardie, și mai puțin de 100 de mai mult de 180 pe minut - este semne serioase de necazuri.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Variabilitatea ritmului cardiac 2.

În mod normal, amplitudinea vibrațiilor (o abatere de la principala frecventa linia bazală) 10-25 bătăi pe minut și o frecvență mai mare de 6. Aceasta este, ritmul „salturi“, se abate de la rata bazală și „salt“ (oscilații) apar la aproximativ 6 ori pe minut.

- ritm monotone sau mut are o amplitudine de 0-5 pe minut 

- ușor ondulator - 5-10 min 

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

- undui - 10-15 pe minut

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

- saltatory - 16-25 pe minut

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Ritmul normal al ondulator sau saltatory sau indică variabilitatea 9-25 pe minut. 

Caracteristici „monotone“, „ușor ondulată“ sau „rata de variabilitate puțin 9 / mai mult de 25 de bătăi pe minut“ indică hipoxie fetală.

3. reflex miocardice

Ca răspuns la propria lor înviorare ritmul cardiac al copilului crește, și aktseleratsii înregistrate. Aceasta se numește un test non-stres.

Stress test - o înviorare a ritmului cardiac fetal ca răspuns la stimularea mameloanelor de sarcină, acest lucru se datorează eliberării de hormoni în sânge, crescând tonul uterului. Alte teste de stres legate de introducerea de medicamente, chiar și menționate în literatura de specialitate, dar acest lucru nu este utilizat.

In exemplul de mai jos mișcările roșii și fetale marcate se poate observa că, în răspuns la agitare activă a vârfurilor aktseleratsy apar în graficul superior (tachogram). Uterul este situat în normotonuse, abrevieri și contracții nu.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

4. Modificări periodice ale ritmului cardiac

Aktseleratsii - un „vârf“ în grafic, vârful care este orientată în sus, înseamnă palpitații copil. Aktseleratsii corelate cu perturbațiile program (provocând agitație în accelerarea normală a ritmului cardiac) și gisterogrammoy (tonifierea uterine și contracții cauzează accelerarea ritmului cardiac). Aktseleratsy la HIC normală ar trebui să fie de cel puțin două timp de 40 de minute.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

decelerații - un „vârf“ cu partea de sus în jos, sau „gropi“ pe tachogram:

- mai devreme I sau de tip apar cu sau se uzeze câteva secunde, limitele sunt netede, ele pot fi unice și puțin adâncă, dar nu ar trebui să meargă grupuri. Aceasta este una dintre caracteristicile compresiei cordonului ombilical în timpul luptei.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

- De tip II, sau mai târziu, înregistrate după lupta, o profundă și durata lor este mai mare decât timpul unui meci (calculat în secunde pe axa x), care în mod normal nu ar trebui să fie un semn de circulatie afectata in placenta.

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

- variabilă sau tip III au o formă diferită, fără contracții de sincronizare. Poate indica compresia cordonului ombilical, oligohidramnios, unitatea poate să apară în timpul perturbațiilor. 

Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

Pentru a evalua CTG la punctele există tabel. Această metodă se numește o estimare Fischer.

Setări ritmului cardiacpuncte
012
frecvenței cardiace bazale <100  
>180
100-120
160-180
120-160
Variabilitatea (oscilații de frecvență pe minut)mai puțin de 33-66+
Amplitudinea oscilației5 și mai puțin5-8 sau 259-25
Modificări ale frecvenței cardiace:
Aktseleratsii
decelerații

Nu există sunt
Mai târziu, lung sau variabilă

recurent
Mai târziu, pe termen scurt sau variabilă

sporadic
Timpurie sau lipsă

8-10 puncte normale CTG

6-7 tip discutabil

mai puțin de 6 - tipul patologic al CTG.

tactică

Când normotipe CTG Sarcina și nașterea copilului continuă să se desfășoare în conformitate cu standardele. Aceasta înseamnă că copilul nu suferă, și sarcina / naștere în condiții de siguranță a continua.

Atunci când un tip discutabil de CTG evalua riscul total, adică starea mamei, bolile anterioare și complicații ale sarcinii (pre-eclampsie, o cicatrice pe uter dupa cezariana). În funcție de acest lucru, să decidă. Există posibilitatea de a alege între observație dinamică în continuare și de livrare urgentă. Pentru a rezolva această problemă, teste suplimentare (ecografie Doppler cu monitorizare, control, consultarea medicilor).

Patologic tipul de CTG dovezi de hipoxie fetală severă și este o indicație pentru livrare de urgență. Dacă această condiție este fixată la începutul sarcinii sau la naștere, livrarea a fost facuta prin cezariana. Dacă hipoxie rezultă din perioada purtătoare-down slăbiciune (imediat Pat), forceps apoi suprapusă sau extracție cu vid se realizează fructe.

Suntem norocoși că există acum o metodă prietenoasă și informativă a cercetării, care poate fi folosit ori de câte ori este necesar. Urmati sfatul medicului, raporta plângerile și îndoielile lor și să nu fi leneș să vină la controlul CTG, în cazul în care ați atribuit. Va dorim o sarcina fericita si livrare pulmonară. Ai grijă de tine și să rămână sănătos!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este pierdut avortul?Ce este pierdut avortul?
AvortAvort
Polyhydramnios, oligohidramniosPolyhydramnios, oligohidramnios
Întârzierea creșterii și dezvoltării fetaleÎntârzierea creșterii și dezvoltării fetale
MetrypercinesiaMetrypercinesia
Hipoxie fetalăHipoxie fetală
Boala Rh in timpul sarciniiBoala Rh in timpul sarcinii
Doppler în timpul sarciniiDoppler în timpul sarcinii
Inerție uterinăInerție uterină
Hipertensiunea arterială în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea gândirii copiluluiHipertensiunea arterială în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea gândirii copilului
» » » Cardiotocografia (CTG) în timpul sarcinii

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu