DuranHedt.com

Recuperarea în perioada postpartum

Recuperarea în perioada postpartum

Nu este nimic surprinzător în special faptul că perioada post-natală este uneori numit de-al patrulea trimestru sarcină. Amintiri de vârstă fertilă este încă atât de proaspătă în memoria unei mame tinere, iar corpul are "întoarse„Backwards. Este procesul de restructurare la nivel mondial, care se numește recuperarea femeilor după nașterea copilului.

lăuzia

început perioada postpartum femeia a decis să conta timpul scurs de la ultima nastere. Încheiat în această perioadă numai atunci când restaurat pe deplin toate sistemele și organele care au fost modificate în timpul perioadei de gestație. Perioada postpartum este împărțit în stadiu incipient (primele ore după apariția copilului) și etapă ulterioară (Până la recuperare completă). La început, tânăra mamă se află în sala de livrare, la fel ca în primele ore după naștere au adesea o varietate de complicații. Prin urmare, este important controlul medicilor.

Perioada postpartum târziu - timpul în care organismul feminin are o mare experienta stres. Prin urmare, în acest moment, trebuie avut grijă nu numai de un copil mic, dar, de asemenea, a dat naștere la femeia lui. La urma urmei, ea este acum mare nevoie de odihna, somn, nutriție bună, precum și sprijin psihologic tuturor prietenilor apropiați.

În primele zile după ce copilul se naște, femeia se confruntă cu o schimbare globală a propriei sale conștiință. Ea învață să se recunoască ca o mamă, este ajustat la faptul că acum viața ei sa schimbat dramatic. În plus, pe umerii unei tinere mame poartă misiune responsabilă - de a lua decizii cu privire la om mic. Toate aceste modificări vor deveni în cele din urmă comune și familiar, dar acum în procesul de recuperare după naștere, acestea au un impact direct asupra stării generale a femeii. Este important de a depăși aceste dificultăți, în primele săptămâni. Pentru acest lucru foarte nevoie de ajutor pe cei dragi - mai ales pe soțul ei, care împreună cu soția lui trebuie să treacă prin procesul de recuperare emoțională.

etapa lăuzia timpurie

Recuperarea în perioada postpartumImediat după nașterea copilului, iar medicii placentă efectuează examinarea placentei și produc toate măsurile necesare pentru a avea grijă de femeia în travaliu. Efectuați o examinare aprofundată a placentei și placenta pentru a se asigura că întregul proces a fost normal, iar în uter nu a avut nici fragmente. La detectarea intarziere parte placenta la uter, sau în caz de deteriorare a anumitor femei petrec unele proceduri suplimentare. Uneori este recomandabil să se efectueze examinarea cu ultrasunete a uterului după un timp.

După procesul generic este complet terminat, un tampon de picioare și maternitate abdomen încălzire plasată pe gheață. Această procedură stimulează contracțiile uterine și restabili în fostele dimensiunile sale. În plus, sub influența unei răceli se oprește sângerarea. Păstrați un tampon de încălzire nu are nevoie de mai mult de 20 de minute.

după naștere o femeie ar trebui să fie sigur de a urina. Această acțiune este uneori destul de problematic, deoarece doar dat naștere la o femeie acolo spasm al sfincterului a vezicii urinare sau atonia vezicii urinare. Inițial ar trebui să încerce să inducă un proces de golire reflex: de exemplu, puteți asculta sunetul de apă curentă, în ton la procesul mental. În absența hemoragiei costum și un tampon de încălzire cald pe zona de deasupra pubisului. Dacă nu se întâmplă încă nimic, o femeie a pus un cateter sau consumul de droguri. După urinare recuperate, ar trebui să bea mai mult pentru a reface echilibrul apei.

Dar femeile care au nascut de mai multe ori după naștere, uneori, suferă de manifestări incontinenta urinara din cauza atonie vezicii urinare. Un fenomen similar este caracteristic celor care au fost întinse și-au pierdut tonusul mușchilor pelvieni. În acest caz, expertii recomanda in fiecare zi, de mai multe ori pentru a efectua exerciții Kegel.

După revenirea la spital Ward nou-a făcut mama ar trebui să fie foarte atent pentru a trata toate acțiunile ca păstrate o mare slăbiciune după naștere, și o pierdere mare de sânge. Recuperarea după nașterea copilului - procesul armonioasă și progresivă, astfel încât femeile ar trebui să fie pregătită pentru faptul că, în primele zile ale amețeala ei manifestă, leșin. Prin urmare, aveți nevoie pentru a iesi din pat foarte ușor, încet și în liniște. Nu este nevoie să se grăbească în timp ce mersul pe jos. Chiar dacă mama a auzit dintr-o dată copilul plansului, „reactivă“ să se grăbească să nu este necesar: este mai bine să nu pentru a face un tam-tam, vorbesc cu copilul dulce, cântă la el. La urma urmei, copilul știe deja vocea mamei.

În primele zile și nopți după livrarea de postura optima pentru somn se va pune pe abdomen. În cazul în care sănătatea permite, într-o zi sau două după naștere, puteți începe antrenament mici. În primul rând, ele se poate face culcat, de exemplu, pentru a ridica mâinile lor pentru a face picioarele ușor de circulație. În fiecare zi, aceste exerciții se poate face mai intens. Nu trebuie să uităm despre exerciții de respirație - ei nu numai că pot ajuta pentru a aduce corpul în ton, dar, de asemenea, pentru a imbunatati starea generala de sanatate.

lăuzia etapă târzie

Recuperarea în perioada postpartumPerioada postpartum este caracterizată prin apariția de secreții vaginale, care sunt numite lochia. Imediat după nașterea copilului, o astfel de alocare amintesc menstruație grele. Ele prezintă un miros putred distinctiv care dispare după un timp. Dar dacă o astfel de descărcare are miros de putregai, care crește treptat, indică cu privire la probleme specifice, în special cu privire la dezvoltarea infecției. Prin urmare, în acest caz, o femeie ar trebui să meargă la medic.

Inițial Lohii arata ca spotting, mai târziu, ele devin maronii. În jurul a patra săptămână după naștere o astfel de alocare devine limitate și dispar.

In perioada de dupa nastere, femeia ar trebui să utilizeze tampoane, atâta timp cât Lohii nu va dispărea complet. La fel de importante sunt proceduri de igienă obișnuite: trebuie să facă duș mai des pot fi luate în același timp, încercând să spele organele genitale chiar în afara.

În primele zile după naștere la femei crește de sân, începe formarea de colostru, apoi - lapte. În acest moment există un proces activ de contracții uterine: în primul uter săptămână postpartum este redus la jumătate, iar uterul este complet redus de 6-8 săptămâni după naștere. Aceasta se numește procesul de involuție a uterului, care depinde în mod direct de modul în care sistemul nervos, endocrin al femeii, starea generală a corpului ei, precum și o serie de alți factori. În procesul de formare alăptarea hormon in organism este eliberat în mod activ oxitocina. Acest lucru se întâmplă în timpul stimulării unui copil suzeta. Consecința impactului acestui hormon este nu numai stimularea lactației, dar, de asemenea, contracțiile uterine mai activ.

O femeie are un copil, uterul are o greutate de aproximativ '75 La câteva zile după naștere o femeie poate simți o anumită greutate și tensiune în uter.

Toate schimbările care au loc imediat după naștere, în corpul femeii, sunt foarte grave, asa ca au nevoie de o mulțime de timp și o mulțime de efort.

Durere după naștereDurere la nivelul abdomenului inferior la câteva zile după naștere continuă, după care dispar treptat. Dacă durerea se manifestă ca urmare a unor contracții active ale uterului, mai ales intens, femeia ar trebui să ia o poziție în cazul în care acesta va fi cel mai convenabil. Puteți sta jos și pune o pernă sub stomac, iar în așezat înainte se aplece un pic mai bine. Dacă apar senzații plăcute nu atât în ​​timpul hrănirii copilul, ar trebui să încercați câteva ipostaze pentru a selecta ulterior optim. Este cel mai ușor în cazul în care manifestările de durere hrăni copilul în poziția culcat pe spate, pe partea lui, sau pe jumătate de zi.

În plus față de durere, care provoacă contracții uterine, femeia suferă adesea de dureri musculare, care a participat activ la procesul de naștere. Dacă mușchii abdominali foarte inflamat, puteți face un masaj de încălzire, care ajută să se relaxeze mușchii. În acest caz, de asemenea, exerciții de respirație eficiente, care au folosit o femeie la naștere.

Femeile care în timpul nașterii au fost expuse epiziotomie (Desfasurarea disecția perineului), pot de asemenea suferi de dureri în locuri de articulații. Este important ca cusăturile au fost întotdeauna curate și uscate. Deci, după întoarcerea acasă, femeia ar trebui să le ocupe cu atenție. În acest caz, se recomandă să se spele organele genitale decocturi de plante - musetel, eucalipt, galbenele.

Dar, în cazul în care durerea nu se oprește, iar în locurile de articulații apare miros și puroi, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră. Femeia trebuie să fie foarte atent să iasă din pat, mers pe jos, face munca fizica. Primele trei luni, în timp ce continuă recuperarea după naștere, femeile sunt interzise pentru a ridica greutati.

Chiar dacă cicatrici vindeca in mod corespunzator, cicatricile încă rămân după aceea. Pentru a-l înmoaie, puteți face masaj perineu, folosind uleiuri vegetale diferite. bai de sezut cu plante medicinale au, de asemenea, un impact pozitiv asupra cicatrici, emoliere-le. Deja am menționat mai devreme Kegel exercițiu este, de asemenea, necesară în mod regulat pentru a restabili tonul mușchilor vaginului.

Boala în perioada de recuperare după naștere

Recuperarea în perioada postpartumPerioada postpartum este adesea accentuată la femei hemoroizi. Practic o extensie a venelor inferioare ale intestinului apar chiar și în timpul fertila. Acest lucru se datorează presiunii puternice a uterului pe podea pelvine, iar fluxul sanguin crescut.

În cazul în care boala progresează, este necesar să se consulte un medic. În plus, este important să se acorde o atenție la dieta: dieta este recomandabil să se introducă o mulțime de alimente bogate in fibre. bai de sezut cu plante medicinale ajuta, de asemenea, pentru a atenua starea. Pentru prepararea lor, puteți folosi plante medicinale urzica, trifoi, frunze de arin, sau să cumpere într-o farmacie colectie speciala de plante medicinale.

O altă boală care poate pândesc femeia în perioada postpartum - ea depresia postpartum. După ce copilul se naște în cele din urmă, starea de spirit a femeii devine vesel și optimist. Cu toate acestea, perioada postpartum este caracterizată prin așa-numitele modificări ale dispoziției, care se poate dezvolta intr-o stare de depresie postpartum. Medicii susțin că starea de spirit se schimbă frecvent după naștere - o stare caracteristică pentru perioada în care organismul produce schimbări atât de mari. Dar dacă, după venirea acasă de la spital la o tânără mamă picături o încărcătură întreagă de probleme pentru îngrijirea copilului, în afară, ea este alăptarea și paralel încercând să restabilească propria sa formă, aceste eforturi pot duce la epuizare și, în consecință, la o stare depresivă. Prin urmare, este imperativ ca toate necazurile de zi cu zi, cu o mamă tânără în comun ajutoarele ei de acasă, iar femeia a fost în măsură să cel puțin un pic de odihnă și relaxare. Apoi, de recuperare după nașterea copilului va fi fără simptome neplăcute de depresie.

Cum pentru a ușura recuperarea în perioada postpartum?

Pentru a trece această etapă, cât mai simplu mod, o femeie ar trebui să fie, în primul rând, pentru a preveni prea mult epuizare si oboseala. Este important să se facă referire la propriul lor stat îndeaproape, în ciuda faptului că tot timpul dedicat copilului. Mersul pe jos cu un copil - un motiv pentru a rămâne în aer liber, care este foarte util pentru femeile care au născut de curând. Cu toate acestea, în prima săptămână, atunci când mama este încă destul de slab, de mers pe jos puteți înlocui copilul dormind pe balcon și petrece acest timp pe cont propriu concediu.

Cuplu mama este recomandat să bea ceaiuri de plante care contribuie la îmbunătățirea lactației și, în același timp, benefic pentru procesul de recuperare a organismului. În special, este posibil să se prepare o băutură de flori și fructe de păducel, frunze de mesteacăn, coacaze negre, zmeura, măceșe, roiniță plante medicinale si menta, motherwort. Toate aceste plante ajuta la depășirea stimularea neuronale pentru a stimula sistemul cardiovascular.

Nu mai puțin important este un regim alimentar echilibrat, prin consumul unei cantități suficiente proteine, vitamine, hidrati de carbon. În plus, mamele tinere a recomandat adoptarea unui duș de contrast, o baie de tincturi din plante, aromoterapie cu uleiuri esențiale. Cu toate acestea, atunci când aleg un ulei esential, care poate fi, de asemenea, adăugate la baie, este necesar să se învețe contraindicațiile fiecare.

Dar, în cazul în care recuperarea este lentă după naștere, iar femeia se simte în mod constant rupt, deprimat, tensionat, cel mai bun pas în acest caz, ar fi o consultare cu un psiholog.

Redobândirea figura ta după naștere

Recuperarea în perioada postpartumacumularea de grăsime sunt prezente în fiecare femeie a născut de curând un copil. La urma urmei, în timpul perioadei de gestație stratului de grăsime copil are o funcție de protecție și să asigure procesul normal al alăptării în viitor. După naștere kilograme în plus, uneori, devin subiect de frustrare considerabile pentru mamă tânără. Pentru a reveni la vechea forma, trebuie doar să urmați câteva recomandări. În primul rând, o modalitate foarte bună de a aduce corpul înapoi la normal alăptează. În procesul de hrănire a contractelor de uter mult mai intensă, și grăsimea consumate în timpul formării de lapte matern. În cazul în care în același timp să mănânce, să nu depășească numărul admis de calorii si nu abuzeze de alimente dulci și grase, procesul de a pierde în greutate este destul de intens. Felurile de mâncare ar trebui să fie consumate o mulțime de vitamine, oligoelemente.

Dar exerciții active de sport de joc poate începe nu mai devreme de o lună după ce se naște copilul. În cazul în care timpul de livrare au existat unele complicații cu activitatea fizică trebuie să așteptați un pic mai mult. În prima săptămână, puteți efectua doar exerciții simple. La expirarea lunii, vă puteți angaja în intens: cel mai potrivit pentru tinerele mame vor fi de dans yoga, program de fitness, simplu dezvoltat de formator. Aveți posibilitatea să se angajeze în sport și în casă, în timp ce copilul doarme. Inițial, de două ori pe săptămână, timp de 30-40 minute este suficient pentru a exercita, ulterior suma de formare poate fi crescută. Este important ca greutatea nu este redusă rapid, dar treptat: într-o săptămână, nu trebuie să dureze mai mult de 500 de grame de greutate.

Dar, dacă o mamă tânără joc de sport, nu supraalimentarea, iar greutatea nu este redusă, este o șansă de a consulta un endocrinolog.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Am nevoie de un bandaj dupa ce a dat nastere?Am nevoie de un bandaj dupa ce a dat nastere?
Postpartum tulburări psihice: psihoză, depresiePostpartum tulburări psihice: psihoză, depresie
Utilizarea distanțiere postnatalUtilizarea distanțiere postnatal
Depresia postpartumDepresia postpartum
Menstruatie după naștereMenstruatie după naștere
Pentru a da naștere primului copil ar trebui să fie de 35 de aniPentru a da naștere primului copil ar trebui să fie de 35 de ani
Sex după naștereSex după naștere
Tehnica Lamaze: o nastere fara durereTehnica Lamaze: o nastere fara durere
LohiometraLohiometra
Izolarea după nașterea copiluluiIzolarea după nașterea copilului
» » Recuperarea în perioada postpartum

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu