DuranHedt.com

A șasea lună de sarcină

A șasea lună de sarcină

pe luna a șasea sarcină femeie intră în a doua jumătate a perioadei de gestație a copilului. Cele mai multe gravide bunăstare notă într-o perioadă dată, senzație de un val de energie. Burtica este doar începutul să crească rapid, în special fără a provoca inconveniente semnificative, și toate manifestările precoce toxicoza De data aceasta, în cele mai multe cazuri dispar complet. În această perioadă, o creștere intensivă a masei corpului unei femei, precum și fructe de greutate câștigă intensivă. Prin urmare, pentru a ascunde „poziție interesantă“, de la oamenii din jurul lor la 6 luni sarcină Devine aproape imposibil.

Sarcina, 21 săptămâni, care este marcat de o creștere bruscă a cererii pentru femei calciu, Este nevoie de o atenție deosebit de atentă și respectarea anumitor condiții pentru dezvoltarea armonioasă a copilului în această perioadă. În acest moment, creșterea rapidă a calciului scheletice fetale este, prin urmare, de bază „clădire“ material. Prin urmare, fiecare viitoare mama trebuie să realizeze că, în absența cantitatea necesară de calciu consumate se va petrece elementul țesuturilor sale. Prin urmare, în primul rând, aceasta va afecta sanatatea dentara a femeilor.

Timp de 6 luni de greutate fetale sarcinii crește de trei ori. Treptat încep să deschidă ochii, și există dovezi că, în această perioadă, copilul se simte gustul. Există un salt semnificativ înainte în dezvoltarea sistemului nervos fetal care afectează mișcările sale. Rolul lor nu este murdar, dar în mod clar mai puternic decât înainte este controlată de sistemul nervos.

Cu toate acestea, cea mai importantă realizare în dezvoltarea copilului în acest moment este creșterea plămânilor: acestea sunt aproape complet dezvoltate. Prin urmare, există o șansă de 50% de supravietuire pentru copil, care sa născut după 25 de săptămâni de sarcină. Săptămâna 22 marchează dezvoltarea rapidă a mușchiului fătului. De asemenea, la acest moment nu există stabilire pasivă imunitate copil, debit care beneficiază de ajutor imunoglobulinele prin placenta. Dar încă prea devreme pentru a vorbi despre posibilitatea unui organism mic să aibă grijă de propria protecție antivirus. De aceea, dacă o femeie gravidă este bolnav în timp ce boală virală, de exemplu, gripă, acest lucru se poate turna negativ pe unele sisteme ale corpului fătului.

În următoarele 23 de săptămâni de sarcină, treptat, trase două departamente creierul - medie și cerebel. La sfarsitul de 6 luni de sarcină, greutatea creierului copilului este deja aproximativ 100 de girusul și șanțului a creierului formalizate treptat și adâncit.

În același timp, activează organe interne copil. În mod activ de lucru pe ficat, care stochează stoc glicogen. funcțiile hematopoieză furnizează splina și măduva osoasă, sunt, de asemenea, funcționează rinichii și sistemul digestiv. maturizează în mod activ plămânii de șase luni „să învețe“ să respire. In uter, oxigenul este furnizat la copil prin fluxul sanguin al mamei. În consecință, nu se produce aerul care intră în plămâni. Cu toate acestea, copilul începe deja să facă mișcări de respirație, în care lichidul amniotic mic ajunge în plămâni. Cu toate acestea, este absolut nu dăunătoare copilului. Un „direcționează“ produsul unor astfel de mișcări centrului respirator din creier.

Pentru centrul respirator să dezvolte și să funcționeze corespunzător, este necesar ca mama insarcinate aderat la toate regulile unui stil de viață sănătos. În acest caz, este foarte important să se meargă mult și să rămână în aer curat, curat, să nu bea, nu respira vapori de substanțe toxice, și, desigur, nu fuma. În caz contrar, bronhiile fătului și centrul respirator se poate dezvolta cu întârziere. În cazul în care sarcina este de 24 de săptămâni, care este deja în spatele nostru, se termină cu o nastere prematura, copilul poate salva, folosind echipamente speciale pentru sprijin respirator. Cu toate acestea, acești copii, în cele mai multe cazuri, din păcate, rămân cu handicap.

Printre alte realizări ale acestei perioade de dezvoltare ar trebui remarcat dezvoltarea treptată a țesutului adipos în copil, formarea unei amprente digitale.

Când se termină 24 săptămâni de sarcina, fatul are o greutate de aproximativ 600 g, iar lungimea sa de la calcai la coroana ajunge la aproximativ 34 cm.

Apariția unei femei în a șasea lună de sarcină

Acestea sunt importante pentru dezvoltarea copilului o săptămână schimba treptat aspectul viitoarei mame. În primul rând, mult mai rotunjite burta. Având în vedere acest lucru, unele lucruri, mai ales pantaloni apropiați, ar trebui să fie amânată și să cumpere haine mai lejere. Ar trebui acordată prioritate la nivelul țesuturilor naturale, care ajută la transferul de căldură mai ușor și nu creează disconfort în orice moment al anului. Devine fata mai rotunjite. De asemenea, o femeie spune marirea sanilor, care continuă să fie turnat, iar mameloanele și cercurile din jurul lor devin mai întunecate.

A șasea lună de sarcinăCa o regulă, în luna a șasea, femeia câștigă aproximativ două kilograme. Cu toate acestea, creșterea în greutate - un proces individual, astfel încât unele femei sunt potyazhelet fragile câteva.

Acesta a fost în acest moment de multe ori apar pete intunecate pe fata si abdomen. Astfel de spoturi în cele mai multe cazuri, după livrare dispar fără urmă.

Sănătate în a șasea lună de sarcină

Sarcina, 6 luni, care este în plină desfășurare, poate aduce o mulțime de noi experiențe și mama viitoare. În primul rând, impactul deficitului de calciu în organism, așa cum este descris mai sus. Din cauza acestui fenomen poate perturba ocazional gravidă convulsii în picioare. Pentru a preveni astfel de simptome neplăcute, pot fi luate in scop profilactic gluconat de calciu. Se recomandă înainte de a lua pastile sfărâmați și să bea două bucăți în fiecare zi. Există, de asemenea, este dovedit de reteta secole populare: ia coaja de ou fiert, se scoate din filmul său interior și macină coajă curățat într-o râșniță de cafea. De preferință, învelișul a fost măcinat cât mai fin posibil. În fiecare zi trebuie să adăugați un sfert de linguriță de pulbere în această brânză de vaci sau cereale.

Un alt pericol se află în așteptare pentru o femeie în procesul de creștere a greutății corporale, riscul de Venele varicoase. În a șasea lună de sarcină, în partea de jos a uterului este situat la o înălțime de aproximativ 21-22 cm deasupra vaginului, stoarcere prin aceasta venele mari. Este pentru aceste vene se produce fluxul de sânge din organism la partea de jos a inimii. Ca rezultat, venele rasucirea apar stagnarea de sânge în venele picioarelor. Prin urmare, aceste vene se dilata. Femeie, rude apropiate care suferă de această boală, în special ar trebui să acorde o atenție măsurilor de prevenire a venelor varicoase. În cazul în care măsurile preventive pentru prevenirea acestei boli nu a fost făcută în etapele anterioare ale sarcinii, acum este momentul pentru a avea grijă de ea.

Deci, este important să se abandoneze pantofii cu toc înalt, dar la domiciliu, puteți merge pe jos pe podea, fără pantofi, șosete. In restul cel mai bine este să se întindă pe partea ta. Periodic, în timpul zilei o femeie ar trebui să ridice picioarele în creștere și câteva minute să se odihnească într-o astfel de poziție. De asemenea, este recomandabil să cumpere ciorapi speciale sau bandaj elastic, regulat al care poartă va fi o mare măsură preventivă. Pe fiecare picior bandajat un bandaj. Acest lucru ar trebui să se facă în dimineața, înainte de a ieși din pat. Acțiunea este efectuată de dedesubt, de la picioare și până la jumătatea coapsei. Este important ca bandajul prindeți ușor piciorul.

Ce îngrijorat femeie în a șasea lună de sarcină

A șasea lună de sarcinăSarcina, 23 saptamani este deja in spatele nostru, poate „puzzle“ femeie nouă, până în acel moment necunoscut pentru manifestările ei. Datorită intense mușchii calcarului ale uterului într-o femeie gravidă poate simți acest timp asemănarea de contracții, care sunt numite Braxton GIAC. Astfel de display-uri nu provoacă durere, care durează aproximativ una până la două minute și nu amenință probleme. Această luptă este, de obicei, o reacție la mișcarea fetale.

Dar, în acest caz, este esențial să se facă distincția între Braxton GIAC și contracții regulate, care poate fi un precursor la nașterea prematură a fătului. Prin urmare, atunci când manifestarea de lupte ar trebui să se întindă și să se relaxeze complet. Dacă există Braxton GIAC, tonul uterului va dispărea și nu se va relua din nou. sunați imediat la un medic ar trebui să fie, în cazul în care lupta se repetă în mod regulat. Cu ajutorul tehnician echipamente speciale va determina dacă există un motiv de alarmă.

Femeile care au un istoric de boli cronice, poate a șasea lună de sarcină suferă de așa-zisul toxicoza târziu. Foarte adesea această condiție se manifestă la femeile care suferă de bolile cardiovasculare, hipertensiune, jad și pielonefrita, inflamație a organelor urinare. O tendință de a toxicoză târziu observată la pacienții cu miom, tulburări endocrine, obezitate.O femeie gravidă poate fi confundat, crezând că dimineața de boală se manifestă exclusiv prin greață și vărsături. De fapt, simptomele de intoxicatii cu întârziere cauzate de încălcarea proceselor de sare și metabolismul apei într-un corp de sex feminin care se schimbă rapid. Astfel, vasele devin perete mai permeabile, care favorizează pătrunderea lichidului în țesutul. Volumul sanguin crește. Ca urmare, dimineața de boală este umflarea extremităților manifestate, precum și lipsa de lichid in fluxul sanguin, numit hipovolemia. In astfel de display-uri este o ascensiune ascuțită tensiune arterială. Dacă această situație nu este corectată în timp cu ajutorul medicamentelor și schimbarea unor obiceiuri, consecințele pentru mama și fătul poate fi foarte grea.

Dacă toxicoză târziu a dezvoltat deja tratamentul lui până după sarcină nu este posibilă. Pașii sunt doar măsuri pentru a facilita starea generală a femeii. De multe ori, toxicoza târziu nu este fără internarea unei femei gravide.

Prevenirea toxicoze târziu

În a șasea lună de sarcină, este important să se prevină dezvoltarea toxicoze cu întârziere. Prin urmare, vor exista unele măsuri preventive în timp util. Este important să adere la un regim alimentar special pentru a exclude din dieta de conserve, carne, preparate sarate si foarte condimentate. alimente prajite si ciocolata ar trebui să fie consumate rar. De asemenea, este de dorit să se folosească o mulțime de produse, provocând distensie abdominală. La urma urmei, din cauza balonare presiune pe o femeie poate suferi de o diagramă sufocare, palpitații, simptome de durere în inimă.

De asemenea, este important să se limiteze în regimul alimentar și produsele de care este în creștere rapidă în greutate corporală. Acest lucru se referă în primul rând făină și produse de cofetărie. Dar, salata de legume cu ulei vegetal, o varietate de cereale și produse lactate au un efect pozitiv asupra corpului unei femei in a doua jumatate a sarcinii. Noi nu ar trebui să renunțe la carne și pește gătite, consumul zilnic de fructe și legume. Limitați-vă la dorința de a mânca, nu este necesară, dar numai produse utile trebuie să satisfacă foamea. Foarte des, medicii recomanda, de asemenea, o femeie de 6 luni de sarcină pentru a lua un curs multivitamine.

Pentru a avertiza cu privire la toxicoza târziu, asigurați-vă că pentru a monitoriza cantitatea de lichid eliminat din organism. Pentru a determina dacă există o retenție de lichide, trebuie sa ma uit la cât de mult consumă apă și alte femei băutură lichidă și cât de mult urina este eliberat în același timp. Diferența nu ar trebui să fie mai mult de 300 ml. În cazul în care cantitatea de urină care este eliberat, cu atât mai puțin numărul de lichid beat, acesta indică direct amenințării de toxicitate.

O femeie gravidă ar trebui să monitorizeze în mod constant propria lor tensiunii arteriale. Este recomandabil să se măsoare în mod regulat acești indicatori la domiciliu. În acest caz și ar trebui să fie alertat mare și prea mică a tensiunii arteriale. Este extrem de important să se monitorizeze în mod continuu nivelurile tensiunii arteriale ale celor care sunt bolnavi hipertensiune și distonie vasculară.

O altă măsură preventivă importantă pentru a preveni toxicoză târziu - aderenta a zilei. somn destul de important (cel puțin 8 ore pe zi), plimbări de zi cu zi, lipsa de stres și efort fizic intens. Dacă o femeie gravidă este prea obosit, aceasta este afectează imediat poziția fetală, oxigenul care puterea va fi rupt.

Sexul în a șasea lună de sarcină

A șasea lună de sarcinăIn acest stadiu al dezvoltării fetale, cele mai multe femei se simt bine. Prin urmare, în absența bolii și a amenințărilor la viața sexuală la vârsta fertilă poate continua. Medicii au tendinta de a permite continuarea vieții sexuale înainte de 32 de săptămâni de sarcină. Expertii spun ca sexul si orgasmul, care este experimentat de femei, nu au un impact negativ asupra fătului. În același timp, o relație armonioasă între soț și soție să contribuie la o stare emoțională stabilă a unei femei gravide, este foarte important pentru ea în acest stadiu al sarcinii.

femeie Senzații în a șasea lună de sarcină

În a șasea lună de gestație viitoare mama se poate confrunta cu unele noi senzatii care pot perturba ei. În acest moment, crește în mod semnificativ intensitatea mișcărilor fetale, pe măsură ce crește rapid și se dezvoltă. Un număr tot mai mare de mai alb, sunt extrase din vagin. O gravidă, uneori, o zonă puțin sub burta în gât, deoarece există o întindere a ligamentelor care sustin uterul.

Pot exista modificări în tractul digestiv. De exemplu, unele femei gravide în această perioadă suferă de permanentă constipație, acestea au crescut aerogenesis, chinuiește în mod regulat arsură. Un sentiment de slăbiciune și recurente dureri de cap, de asemenea, pot să apară în acest moment. Uneori, sânge este eliberat din guma de mestecat. Acest lucru este vizibil mai ales în timpul de dinți de curățare.

De asemenea, este posibil să apară sângerări nazale, umflarea recurente ale extremităților, cel mai adesea se manifestă în sezonul cald.

Copilul este în creștere rapidă, și o femeie de 6 luni de sarcină se simt adesea o crestere semnificativa a apetitului. Cu toate acestea, nu mai puțin intense și variază în corp foarte gravidă, în care pe picioare sau în anus se pot manifesta varicele, dureri de spate timp în timp. Pielea de stomac creștere întins, manifestare asa ca, probabil periodică a unei mâncărime.

În același timp, o femeie devine mai calm emoțional. Una dintre ele este pe deplin conștient de noua lor de stat, și, uneori, chiar simt unele oboseala de la aceste schimbări. În același timp, devine din ce în ce mai evidentă îngrijorare înainte de nașterea viitoare.

recomandări

A șasea lună de sarcinăEste timpul pentru a vorbi cu medicul lor despre viitorul copil care alăptează. În acest moment, este deja posibil să urmați câteva sfaturi pentru pregătirea pentru alăptării. In restul de cel puțin câteva ori pe zi ar trebui să dețină picioarele pe podium. Acest lucru va elimina oboseala membrelor si ajuta la prevenirea umflarea.

O femeie poate continua să facă exerciții de lumină, exerciții de respirație, să învețe să se relaxeze.

Este recomandat pentru a asculta muzică bună, pentru a vorbi cu copilul viitor, sunetele naturii de relaxare.

În această lună în timpul unei vizite la medic femeia este măsurată în mod tradițional de greutate, acesta oferă pe analiza urinei în scopul determinării de laborator a cantității de proteine ​​și zahăr. De asemenea, participarea la medic ascultă bătăile inimii fătului, măsoară înălțimea fundului uterin, determină modul în care acesta este în copilul ei. Medicul examinează piciorul necesar gravidă, pentru a identifica semnele de umflare și vene varicoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nutritie materne Slaba poate cauza diabetului la un copilNutritie materne Slaba poate cauza diabetului la un copil
Ce este pierdut avortul?Ce este pierdut avortul?
Opta lună de sarcinăOpta lună de sarcină
A cincea lună de sarcinăA cincea lună de sarcină
A șaptea lună de sarcinăA șaptea lună de sarcină
Luna a noua de sarcinăLuna a noua de sarcină
Primele semne de sarcină pentru a întârziaPrimele semne de sarcină pentru a întârzia
Urinare frecventă în timpul sarciniiUrinare frecventă în timpul sarcinii
La câteva zile după concepție poate determina sarcina?La câteva zile după concepție poate determina sarcina?
Cea de a patra lună de sarcinăCea de a patra lună de sarcină
» » A șasea lună de sarcină

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu