DuranHedt.com

Imunoterapie

imunoterapie Reprezintă o secțiune a unei practice Imunologie, sarcina principală constă în tratamentul bolilor infecțioase ale diferitelor preparate de grupe imunologice: antiseruri, vaccinuri și gamma globulină et al. De obicei, acest tip de terapie nu este de bază, și în continuare chimioterapie și tratament antibiotice. Linia de jos este imunoterapia sau activarea sistemului imunitar al pacientului, sau o suprimare deliberată, alegerea metodei depinde de scopul tratamentului.

înseamnă Selecția pentru imunoterapie, în principal depinde de boala. 

Vaccinurile utilizate pentru cronice, forme curente și de lungă durată scăzute de infecții, de exemplu, atunci când tularemie, dizenterie, bruceloză și alte boli similare. Gamma globulinele și ser utilizate în mod obișnuit în formele acute de boli, cum ar fi meningita cefalorahidian, botulism, tetanos, difterie și colab.

Există mai multe metode pentru acest tip de terapie: specific și nespecifice. Primul dintre acestea are ca scop slăbirea sau întărirea imunității la antigen sau întregul complex, obiectul unui astfel de tratament poate fi agentul cauzal infecție sau grefă. Metodele nespecifici sunt caracterizate prin capacitatea de a răspunde la unele imunitate efecte deprimante sau activare nespecifice. Imunoterapia activă are ca scop corectarea intensitatea și direcția răspunsului imun al pacientului și de pasiv - pentru a umple unele funcții imune ale factorilor umorale sau celulare.

imunoterapie - este una dintre variantele de imunoterapie. Esența ei constă în corectarea funcționării necorespunzătoare a sistemului imunitar. Această funcție este realizată folosind metode immunorekonstruktsii, imunomodulator sau terapia de substituție.

imunoterapie de substituție Aceasta reprezintă finalizarea lipsă funcțiile imunitare datorate în principal anticorp, care sunt conținute în formulările gamaglobulină, ser imun, plasma. Utilizarea celulelor viabile ale donatorului pentru terapia de substituție este indicații extrem de limitate.

Acțiunea factorilor de substituție imunoterapie are bariera histocompatibilitate, astfel încât utilizarea gamma-globulină este, în principal prin imunoterapie de substituție. gammaglobulinei este o fracție serică globulină, constând predominant din anticorpi. Pentru terapia de substituție poate fi, de asemenea, utilizat și nativ plasma sanguină, cum kroikonservirovannaya și proaspăt, datorită conținutului întregului spectru de imunoglobuline.

terapia imunomodulatoare - este impactul asupra imunității normale sau anormale prin intermediul unor mecanisme regulate. Aceasta se realizează cu ajutorul imunomodulatori, medicamente adică care sunt capabile, în funcție de modul de administrare și dozare pentru a inhiba sau de a stimula sistemul imunitar, și, de asemenea, pentru a suprima unele elemente și activează altele. imunosupresori - un mijloc care are un efect depresiv asupra schemelor și dozele sunt cuprinse desemnate. imunostimulante - un medicament care are efect de stimulare.imunoterapie activă influențează limfocite - celule immunokomponentnye, care sunt capabile să recunoască sau să răspundă la un antigen. Astfel de agenți sunt caracterizate de substituție îndreptate, suprimarea sau stimulare, precum și obiecte de acțiune, care sunt limfocite.

K imunoterapia pasivă includ serotherapy - folosind seruri imune și imunoglobuline izolate de la ele. Ei au o înaltă specificitate de specie, și, prin urmare, administrarea repetată a acestor medicamente poate provoca șoc anafilactic, și supradoză - boala serului. Astfel, utilizarea de antiseruri străine, care nu sunt lipsite de specificitate de specie, se recomandă să se utilizeze numai în scopuri de laborator. Un ser imun uman, în contrast, sunt utilizate pe scară largă.

Imunoterapia este utilizat pe scară largă în Oncologie cu capacitatea acestor metode de a crește protecția împotriva tumorilor. Folosind imunizarea pacienților cu celulele tumorale extrase, celulele sterilizate și antigene tumorale. Active imunoterapie nespecifică este îndreptată spre crearea unei puternice reacții imune generale folosind mijloace speciale, care provoacă răspunsul celulelor imunocompetente.

În plus, imunoterapie este extrem de important pentru transplantare. În acest caz, folosiți agenți chimici și biologici terapie imunosupresoare care previn respingerea transplant, reacția de dezvoltare „împotriva proprietarului.“

Una dintre cele mai bune metode de tratament alergii Imunoterapia este considerat. În acest caz, de regulă, utilizată imunoterapia specifică. Dintre medicamentele cele mai larg dobândite glucocorticoizi.

tratament boli autoimune Nu este fără imunoterapie. În acest caz, este direcționat spre reducerea anumitor celule și stimulează limfocitele, care sunt responsabile pentru agresiune imunitar. O promițătoare este utilizarea de medicamente care îmbunătățesc funcția de T-supresori.

De asemenea, imunoterapia poate fi parte etiotrop si tratament patogenetic boli infecțioase. În plus față de funcția sa directă a unor medicamente imunoterapie, de asemenea, posedă proprietăți antimicrobiene, de exemplu, extracte din plante, imunoglobulinele specifice, adică plus în tratamentul datelor prin intermediul diverselor infecții.

Pentru prevenirea și tratamentul complicațiilor septice imunostimulante pot fi utilizate în practica chirurgicală. În acest caz, imunoterapie de înlocuire este vitală pentru pacienții cu arde boala, în special însoțite de plazmoreey masivă. Pentru prevenirea Rh-conflict prin introducerea Rh imunoglobuline, această terapie este utilizat pe scară largă în obstetrică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gamma-butirolactonăGamma-butirolactonă
GammalobulinăGammalobulină
TerapieTerapie
Vaccin profilaxia pentru copiiVaccin profilaxia pentru copii
Gamma globulinăGamma globulină
Imunoterapie specifice alergenuluiImunoterapie specifice alergenului
VaccinVaccin
Meningita A + CMeningita A + C
PentaximPentaxim
Candidoza genitală, candidoza vulvo-vaginale, afteCandidoza genitală, candidoza vulvo-vaginale, afte
» » » Imunoterapie

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu