DuranHedt.com

Sindromul premenstrual (PMS)

Sindromul premenstrual (PMS)

Cele mai multe femei manifestare inerentă a sensibilității puternice, volatilitatea starea de spirit, izbucniri bruște de furie. Dar nu întotdeauna o astfel de comportamente sunt explicate numai nuanțe de caracter. De fapt, starea psihologică a femeilor este foarte dependentă de ciclul menstrual.

sindromul premenstrual (Prescurtarea de la această condiție este, de asemenea, numit PMS) Este un set complex de tulburări care apar la femei în timpul zilelor înainte de menstruație. Toate aceste simptome dispar imediat după menstruație a început, sau sa oprit în primele zile ale menstruatiei. În acest caz, vorbim despre metabolice și endocrine, psiho-emoțională și vegetativ-vasculare încălcări.

Potrivit statisticilor, despre ce PMS, știe din experiența de până la 80% din toate femeile de pe planeta. De regulă, acest sindrom apare la femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani. Dar, în cele mai multe cazuri, femeile dezvolta o forma usoara de sindrom premenstrual, deci plângându-ele nu apelează la experți. Cu toate acestea, în unele cazuri, în timp, simptomele sindromului premenstrual devin mai pronunțate. Prin urmare, femeile care simt simptome neplăcute exacerbate înainte de menstruație în fiecare lună, asigurați-vă că să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a preveni deteriorarea situației în viitor.

De ce apare sindromul premenstrual?

Sindromul premenstrual (PMS)Până în prezent, cauzele sindromului premenstrual pur și simplu nu au fost identificate. Dar există speculații că manifestarea sindromului premenstrual - o consecință o creștere bruscă a nivelului de estrogen în corpul femeii în ultimele zile ale ciclului menstrual.

În plus, printre cauzele sindromului premenstrual se numește suma ciclică lunară de întreținere a anumitor substanțe în creierul unei femei. Printre aceste substanțe - endrofiny, au un impact direct asupra starea de spirit a unei persoane.

Într-o anumită măsură, o manifestare a PMS depinde și de o abordare greșită de a manca: din cauza acestei întârzieri în fluidul corpului, sanul devine foarte sensibil, există oboseală, care poate fi asociat cu o lipsa de vitamina B6. provoca dureri de cap, palpitații, amețeală Aceasta poate provoca un deficit de magneziu într-un organism. Există, de asemenea, nici o opinie dovedit că manifestarea sindromului premenstrual este o înclinație genetică.

Simptomele sindromului premenstrual

simptomele sindromului premenstrual la femei destul de diferit: în unele, condiția este relativ calmă, alții se confruntă cu foarte rapid zilele înainte de menstruație. Dar, pentru a diagnostica această condiție permite momentul apariției acestor semne: acestea vor apărea întotdeauna pentru o anumită perioadă de timp înainte de debutul menstrelor.

PMS la femei se pot manifesta apariția periodică a atacurilor de panică, stare depresivă, mastită, starea de anxietate. Uneori, PMS duce la distrugerea funcției menstruale.

Simptomele sindromului premenstrual apar timp de 2-10 zile înainte de prima zi a menstruatiei. Sindromul premenstrual poate avea loc în diferite moduri. Astfel, trei variante diferite alocate ICP, fiecare dintre care are anumite caracteristici.

la primul exemplu de realizare dezvoltarea simptomelor PMS de această condiție nu progresează cu timpul. Ei tind să aibă loc în a doua jumătate a ciclului menstrual și se va opri atunci când începe menstruația.

la a doua versiune Dezvoltarea simptomelor bolii premenstruale dispar numai atunci când menstruația încetează complet. De-a lungul anilor, intensitatea simptomelor este în creștere.

la a treia variantă de realizare simptome curente PMS de-a lungul anilor, doar mai rău. Semnele dispar în același timp, la doar câteva zile după menstruație a încetat.

Sindromul premenstrual la femei diferite pot fi destul de variate. Pentru această stare se caracterizează prin tearfulness, simptome iritabilitate, sensibilitate ridicată la mirosuri și sunete ascuțite, disconfort în piept. De obicei, la femeile tinere PMS manifestă tearfulness și starea depresivă, și adolescenții pot să lumineze agresivitate. În glandele mamare, cu excepția disconfort poate apărea și alte modificări. În special, a simțit zonele dureroase apar foci care pot fi simțite. De asemenea, in timpul sindromului premenstrual, femeile se pot confrunta sa se umfle, partea inferioară a piciorului, degete, mâncărimi ale pielii, transpirație.

durere de cap sindromul premenstrual seamănă cu durere în timpul unui atac migrene, astfel, există vărsături și greață în timpul unui atac de dureri de cap. Îngrijorat femeie ca amețeli, senzație de teamă, palpitații ale inimii. Uneori se ridică brusc presiunea arterială. Simptomele de mai sus ale PMS se poate manifesta într-o varietate de combinații.

Uneori, simptomele sunt atât de pronunțate încât personalitatea unei femei complet schimbat. În unele cazuri, femeia castiga in greutate in mod semnificativ in timpul simptomelor sindromului premenstrual, deoarece crește considerabil apetitul.

Diagnosticul sindromului premenstrual

Sindromul premenstrual (PMS)Inițial, femeia se întoarce la un specialist cu plângeri specifice ale unei combinații de simptome. În funcție de astfel de plângeri, precum și forme de PMS sunt atribuite studii specifice pentru a clarifica diagnosticul. De exemplu, în cazul în care un medic suspectează că o femeie are un loc psiho-vegetative și forma cephalgic a sindromului, pacientul este atribuit de consultare, neurolog, iar în unele cazuri - și un psihiatru, deoarece este important să se elimine boli psihice.În cazul în care pacientul se plânge de aspectul regulat al durerii in sani, atunci este cheltuit în mod necesar mamografie sau cu ultrasunete examinare a glandelor mamare. Aceste studii sunt efectuate în prima fază a ciclului menstrual. De asemenea, este necesar să se consulte un medic-mamolog. Nevrrogolog se poate referi pacientul să efectueze craniography - craniu rengenografii. Dacă o femeie îngrijorat de dureri de cap, atunci electroencefalograf efectuate pentru a evalua starea vaselor cerebrale. Atunci când edemul trebuie măsurat diurezei zilnic pentru determinarea retenției de lichide în organism. În cazul în care apare o femeie în timpul crizelor PMS, este important de a vizita un terapeut, precum și să asigure un control regulat al tensiunii arteriale.

Dar, toate studiile descrise mai sus, se efectuează numai în cazul în care simptomele sindromului premenstrual prea multă influență asupra calității unei femei de viață. Dar dacă sindromul premenstrual apare întotdeauna numai într-o formă ușoară, în acest caz, este suficient un examen pelvin. Ar trebui să ia, de asemenea, un test de sânge pentru a determina hormoni în ambele faze ale ciclului menstrual. Aceste date vor confirma sau infirma diagnosticul "sindromul premenstrual".

O altă metodă de determinare a stării femeii se ține un jurnal special, în cazul în care timp de trei cicluri lunare o femeie va scrie în detaliu cu privire la plângerile lor. Aceste informații vor ajuta la stabilirea diagnosticului și pentru a înțelege modul în care în mod eficient utilizat tratament.

Trebuie remarcat faptul că, uneori exprimă teoria existenței PMS la bărbați. De fapt, simptome similare cu simptomele PMS, manifestate la femei, uneori, se dezvolta, iar reprezentanții sexului puternic, dar la sindromul premenstrual, nu au nici o relație.

Tratamentul PMS

Tratamentul sindromului premenstrual ar trebui să fie în mod necesar cuprinzătoare. Terapia include primirea agenți hormonali, vitamine și alți agenți care sunt necesare în fiecare caz particular. Uneori, femeile sunt sfătuiți să respecte speciale dietă și de a efectua exerciții de terapie fizică complexe. Și exerciții fizice și dieta sunt eficiente în orice fel de simptome. Un tratament medical este dat numai la recomandarea medicului. De exemplu, pentru a elimina simptomele psiho-emoționale, pacientul se recomanda administrarea de medicamente psihotrope și sedative. Uneori, femeile sunt, de asemenea, prescrise antidepresive, un tratament care durează cel puțin două luni.

Dacă o femeie enervant umflarea constantă, în acest caz, preparatele netratate, diuretice. Preparatele care conțin hormoni sunt alocate pentru reglarea echilibrului hormonal.

Sindromul premenstrual (PMS)Pentru tratamentul sindromului premenstrual este, de asemenea, utilizat pe scara larga de medicamente homeopate care reduc în mod eficient intensitatea simptomelor sindromului premenstrual. Astfel de preparate restabili echilibrul hormonal normală, reducând manifestările psihologice.

Se recomandă să se acorde o atenție deosebită produselor alimentare. În special, ar trebui să reducă cantitatea de cafea beat și să încerce să utilizeze sărurile cât mai puțin posibil. Dieta ar trebui să fie prezent de pește, produse lactate, semințe, mâncăruri din orez, fructe, legume, ciocolata neagra.

Exercitiile regulate, de asemenea, să contribuie la îmbunătățirea stării generale a femeii. Este important de mai multe ori pe săptămână pentru a juca sport. Deoarece efort fizic intens crește concentrația de endorfine în organism. Cu toate acestea, este important să se aibă în vedere faptul că sarcini prea grele, dimpotrivă, să agraveze starea de PMS. Deci, tot nu este recomandată prea zelos.

somn suficient de important - cel puțin opt ore, lipsa unor tulburări emoționale puternice, de odihnă regulat.

Tratamentul medicamentos al pacienților cu sindrom premenstrual a avut loc timp de trei cicluri lunare, după care aveți nevoie pentru a lua o pauză de câteva cicluri.

Există, de asemenea, unele rețete tradiționale, care ajută la îmbunătățirea statutului femeilor. Puteți prepara o infuzie de ierburi păpădie, care este folosit ca un sedativ. Pentru a pregăti corect această băutură, ar trebui sa ia o lingura de păpădie plante medicinale si umple-l cu două cești de apă clocotită. De-a lungul zilei, amestecul trebuie să insiste sub capac, după care se filtrează și se bea o treime cana de trei ori pe zi, timp de o jumătate de oră înainte de mese.

O altă colecție liniștitor eficientă include trei bucăți de menta si lamaie balsam, în două părți - valeriană și mușețel, precum și unul dintre florile de iasomie. Toate acestea sunt umplute cu foarte abruptă cu apă clocotită și infuzat timp de zece minute. Amestecul se bea cel puțin trei ori pe zi pentru a obține efectul terapeutic dorit.

Dacă se produce umflarea, se aplică Taxa de diuretic, care include flori Bearberry, lemn dulce, albăstrea. Colectarea de a turna o cana de apa fierbinte si infuzati-l cu capacul timp de 15 minute. Infuzia sa ia o lingura de patru ori pe zi, înainte de mese.

Cum să se facă distincția PMS de sarcina?

Foarte adesea, atunci când observați simptomele unei femei întreabă ce este - sau PMS sarcină? Faptul că atât de multe simptome ale sarcinii si sindromul premenstrual este de fapt foarte asemănătoare. Pentru a vedea un medic, puteți rezolva rapid problema: prezența fătului, care se dezvolta, definește ultrasunete, palparea, ascultarea ritmului cardiac fetal. O altă metodă - test de sânge hCG.

La domiciliu o femeie poate efectua în mod independent, un test de sarcină sau să așteptați pentru momentul în care ar trebui să apară menstruația.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce menstruație dureri de spate mai mici?De ce menstruație dureri de spate mai mici?
Sindromul premenstrual (PMS)Sindromul premenstrual (PMS)
Stomac doare ca menstruația, dar ei nu sunt. Care este motivul?Stomac doare ca menstruația, dar ei nu sunt. Care este motivul?
Fie că sportul este util în zilele critice?Fie că sportul este util în zilele critice?
Menstruatie după naștereMenstruatie după naștere
Sânii umflateSânii umflate
Durere toracică (glanda mamară)Durere toracică (glanda mamară)
Probleme de starea de spiritProbleme de starea de spirit
Sindromul premenstrualSindromul premenstrual
Sangerare vaginala o saptamana dupa menstruatie: CauzeSangerare vaginala o saptamana dupa menstruatie: Cauze

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu