DuranHedt.com

Androblastoma ovar

androblastoma ovar

androblastoma ovar

- rare producatoare de hormoni tumora de ovar. Acesta este diagnosticat în principal în vârstă tânără. apariția acneei MANIFESTAT, disparitia menstruatiei, schimbari in forme de tip masculin, hirsutism, îngroșarea vocii, și creșterea clitorisul. Rareori observat dezvoltarea prematură izoseksualnoe (la adolescenți) sau apariția de sângerare din vagin (la femeile cu vârsta menopauzei). Androblastoma ovar mai adesea foarte diferențiate și benigne. În unele cazuri, este posibil desigur malign. Diagnosticul pus pe baza plângerilor, date de examinare generală și ginecologică și rezultatele studiilor suplimentare. tratament chirurgical.

androblastoma ovar

Androblastoma ovar - tumori ovariene secreta hormoni masculini. Conform diverselor date, este de 0,2-0,4% din totalul tumorilor de tesut ovarian. De obicei, apare la fete adolescente si femei tinere. Poate fi de grad înalt, intermediar sau slab diferențiat. identificate adesea foarte diferențiate ovar androblastoma cu un curs relativ benigne. Mai puțin frecvent în vârstă mai înaintată sau diferențierea celulară scăzută, observate în timpul malignitate. După îndepărtarea androblastoma ovarului creșterea excesivă a părului pe corp se opreste ciclul de ovulatie este redus, cifra din nou, ia forma de sex feminin. Atunci când tumorile de grad scazut, prognosticul este favorabil. Diagnosticul și tratamentul efectuat de către experți în domeniul de oncologie si ginecologie.

Etiologiei și caracteristicile structurale ale androblastoma ovar

Cauzele necunoscute androblastoma ovarian. Se crede că aceste tumori sunt derivate din resturile gonadele embrionare partea masculină sub influența unor schimbări ale sistemului hipotalamo-hipofizar, sau datorită interacțiunii specifice a hormonului luteinizant cu receptorii corespunzători din ovar, dar ce schimbari determina cresterea acestor tumori - nu a putut fi determinată încă. predispoziție genetică au fost identificate.

androblastoma ovar se referă la gruparea virilizare tumori in curs de dezvoltare din țesuturile mezenchimale. Și, de obicei, o singură față, tumori față-verso sunt mai puțin de 1% din cazuri. Având în vedere nivelul de diferențiere celulară trei opțiuni androblastom ovar: foarte diferențiate, slab diferențiate și intermediari. Există patru tipuri de grad scăzut androblastom: adenom tubular, androblastoma cu acumularea de lipide, leydigoma tumora a celulelor Leydig și Sertoli. adenom Tubular și androblastoma ovarian cu acumularea de lipide constau din celule Sertoli. efect virilizare a asigurat în mare parte celule Leydig, efectul feminizare (în izoseksualnom de dezvoltare prematura) - celule Sertoli.

Simptomele androblastoma ovariene

Boala este de obicei diagnosticată înainte de vârsta de 40 de ani, cu o incidență de vârf în al treilea deceniu de viață. În unele cazuri, copiii suferă. Androblastoma de dezvoltare ovar este însoțită de semne de masculinizare. În 2/3 din cazuri hirsutismul, 1/3 din timp - amenoree. Timp de aproximativ șase luni în care pacientul devine rar, iar apoi sa oprit menstruația, schimbarea formei, având în acnee și hirsutismul.

De obicei, boala apare in doua etape. In androblastoma ovar primul pas (etapa defeminizatsii) dezvoltă spanomenorrhea, urmat de amenoree. sânii atrofiat, depozitele de grăsime dispar, dând o figură de o rotunjime caracteristică femeie și moliciune. In androblastoma ovarian doua etapă (etapa masculinizare) crește clitoris apare hirsutism. Vocea devine mai rugoasă. Unii pacienți au o capilare indepartezi în regiunile parietale și frontale.Există cazuri de ovarian androblastoma hyperestrogenemia combinate. La fete, pubertate precoce începe, în conformitate cu podeaua. La femeile de vârstă reproductivă sunt marcate neregularități menstruale, femeile aflate la postmenopauză apar secretie sangvinolenta din tractul genital. Această variantă a bolii nu este tipic pentru androblastoma și destul de rare.

Diagnosticul de androblastoma ovarian

androblastoma Diagnosticul set ovarian pe baza plângerilor, istorie, date externe și examen ginecologic și studii instrumentale. De obicei, pacienții merg la un ginecolog sau endocrinolog cu plângeri cu privire la absența menstruației, creșterea excesivă a părului și schimbarea aspectului. La studiul general al pacienților cu androblastoma ovarian a relevat atrofierea sânilor, hirsutismului și forma masculină schimbare de model. Examinarea ginecologică a relevat hipertrofia clitorisului si nedureros, fluid, formarea tumorii solide consistențe la dreapta sau la stânga a uterului.

organelor genitale cu ultrasunete indică prezența tumorii formarea chistice, de tip solid sau chistic solidă cu o capsulă distinctă și structura internă eterogene, care se caracterizează prin alternarea zonelor hyperlinkuri și hypoechoic. În efectuarea de teste de sange pentru hormoni la pacienții cu androblastoma ovarian detectate niveluri de testosteron crește, scăderea luteinizant si hormonul foliculostimulant. Nivelul dehidroepiandrosteron normale sau ușor crescute.

Tratamentul și prognosticul androblastoma ovarian

tratament chirurgical. Volumul intervenției chirurgicale este determinat prin luarea în considerare vârsta pacientului. Pacienții care suferă de vârstă reproductivă androblastoma ovar, de obicei efectua o salpingooforektomiyu-un singur sens. În timpul revizuirii o intervenție chirurgicală este necesară pentru a efectua al doilea ovar. Prin creșterea dimensiunii corpului ovarului disecat efectuarea examenului morfologic intraoperator pentru a exclude o a doua tumoare. În perioada post-menopauza, de obicei, petrec histerectomie cu apendici.

In curs malign, nivelul inferior al diferențierii și gradul mediu de ruptură a capsulei androblastoma diferențierea ovariană chirurgicale radicale este prezentată în funcție de vârsta pacientului. Postoperator prescris chimioterapie și radioterapie, dar eficacitatea terapiei combinate în androblastoma ovariene maligne este dificil de evaluat din cauza numărului mic de observații.

Prognosticul este de obicei favorabil. 90-95% dintre pacienții cu grad înalt de ovar androblastoma depăși zece pragul de supraviețuire. In cazul tumorilor maligne diagnosticate în stadiul I, precum și utilizarea de radioterapie in rata de supravietuire postoperatorie ani pentru unele date este de 75%. La începutul tratamentului, în stadiile II și III scade rata de supravietuire la 50%. O trăsătură caracteristică a androblastoma ovar este recurență precoce. sunt detectate 60% din recurențe în timpul primului an dupa operatie. Semne de virilizare dispar în termen de 1-1,5 ani dupa operatie. hipertrofia clitorisului persistă pe tot parcursul vieții. 

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ovariectomia (ovarectomie)Ovariectomia (ovarectomie)
Tumorile benigne ale ovarelorTumorile benigne ale ovarelor
Chist ovarian endometrioidChist ovarian endometrioid
Ovar dreapta chisticaOvar dreapta chistica
HyperandrogenismHyperandrogenism
AnexectomieAnexectomie
Cystoma ovarian papilarCystoma ovarian papilar
Anehogennoe formarea în ovarAnehogennoe formarea în ovar
Chist ovarianChist ovarian
Chist ovarian dermoidChist ovarian dermoid

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu