DuranHedt.com

Zoladex

ZoladexFotografii de droguri

Descriere pe restante 09/22/2014

 • Numele latin: Zoladex
 • codul ATC: L02AE03
 • Substanță activă: acetat de goserelin (Goserelin acetat)
 • Producător: AstraZeneca (UK)

structură

Zoladex (Zoladex) conține, ca substanță activă acetat de goserelin, precum și următoarele componente suplimentare: copolimer glicolic și acid lactic, precum și greutate moleculară mică și glicolic greutate moleculară mare și acid lactic.

Forma de presă

Produsă Zoladex 3,6 mg și 10,8 mg sub formă de capsule pentru administrare subcutanată.

efecte farmacologice

Medicamentul anti-tumoral.

Farmacodinamicii și farmacocinetica

Medicamentul este un analog sintetic al natural gonadotropina hormonului de eliberare. ea inhibă alocare hormon luteinizant glanda pituitară, datorită acestui nivel redus testosteron bărbați și concentrația estradiol femei. Acest lucru duce la regresie tumori prostata si glandele mamare. In plus, medicamentul este eficient în endometrioza, prevenirea dezvoltării foliculi în ovare și fibrom uter. Aceasta duce la subțierea endometrial.

Concentrațiile eficiente Zoladex sprijinite prin injecție subcutanată în fiecare lună. Preparatul se caracterizează printr-un grad redus de asociere cu proteinele plasmatice. Timpul de înjumătățire este de obicei - aproximativ 3 ore.

indicaţii

Instrumentul este indicat pentru:

 • hormon-cancer de prostata sau cancer de san;
 • fibrom uterin;
 • nevoia de subtiere endometrial înainte de intervenția chirurgicală;
 • endometrioza;
 • FIV (Dacă este necesar desensibilizarea glanda pituitară).

Contraindicații

Medicamentul este contraindicat în:

 • hipersensibilitate la componentele sale, precum și alte omologii gonadotropina hormonului de eliberare;
 • sarcină;
 • copilărie;
 • lactație.

efecte secundare

Efecte adverse în timpul tratamentului Zoladex următor:

 • CCC: hipotensiune sau hipertensiune;
 • Sistem musculo-scheletice: artralgia;
 • piele: eritem;
 • Sistemul nervos: nespecifice parestezie și, în cazuri rare apoplexie glanda pituitară;
 • alergie: anafilaxie (În cazuri rare).

Femeile au identificat, de asemenea, următoarea reacție: uscăciunea mucoasei vaginale, depresiune, a crescut transpirație, schimbare de starea de spirit, modificări ale libidoului, modificări ale dimensiunii de san, durere de cap. La începutul cursului la pacienții în prezența cancerului de sân poate fi observată hipercalcemie, și pronunțat temporar manifestare a semnelor și simptomelor bolii. femeile cu fibrom uterin În unele cazuri, există suprimarea noduri fibromatoase.

Oamenii au fost observate, de asemenea, următoarea scădere a efectelor adverse potențialitate, sânii umflate și dureroase, transpirație. În cazuri rare remarcat compresia și tulburări ale coloanei vertebrale permeabilizarea ureteral din cordonul ombilical. La pacienții cu cancer de prostată la începutul cursului este uneori observat o creștere temporară a durerii osoase.

Ghid de utilizare Zoladex (Metoda și dozare)

Capsulele se administrează subcutanat în peretele abdominal. Instrucțiuni privind Zoladex 3,6 mg raportat că medicamentul trebuie administrat la fiecare 4 săptămâni. In cazul tumorilor maligne si benigne curs patologie ginecologica este de 6 capsule.

pentru subtiere endometrial injecție administrată preoperatively două capsule, diferența dintre care - 28 de zile. ablațiune uter între a patra și a șasea săptămâni după utilizarea primei capsule.Instrucțiuni de utilizare Zoladex rapoarte 10,8 mg că medicamentul trebuie administrat la fiecare 90 de zile.

supradoză

Reacțiile adverse semnificative clinic la doze mai mari de droguri nu au fost observate. In cazul tratamentului supradozajului este simptomatic.

interacțiune

efect clinic semnificativ în asociere cu alte medicamente nu a fost descrisă.

termeni de vânzare

Zoladex este vândut numai de prescripție medicală.

condițiile de depozitare

Se depozitează mustul de droguri în ambalajul original, la temperaturi de până la 25 ° C

Perioada de valabilitate

Perioada de valabilitate a instrumentului este de 3 ani. Utilizați-l după acest timp este strict interzisă.

analogi

Meciuri din nivelul codului ATC 4a:
 • buserelin
 • Lyukrin Depot
 • ELIGARD
 • Dekapeptil
 • Buserelin-Long
 • Buserelin-depot
 • Diferelin

Analogii Zoladex în farmacii, după cum urmează:

acesta din urmă este deosebit de droguri comun între ele.

Ceea ce este mai bine - Eligard sau Zoladex?

Mulți pacienți sunt interesați în care dintre cele două medicamente eficiente: ELIGARD sau Zoladex. Expertii recomanda utilizarea unic ultima. Zoladex are mai puține efecte secundare, în plus, aceasta nu afectează de conducere. Așa că preparatul, în multe cazuri, mai degrabă decât omologii săi.

cu alcool

Utilizarea analogilor gonadotropina hormonului de eliberare unii oameni ar putea duce la o scădere a densității minerale osoase. Un grup de risc deosebit este format din pacienții care beau frecvent alcool, sunt supuse unui curs lung de tratament corticosteroid sau medicamente anticonvulsivante, fumatul, si de asemenea, au osteoporoza în istorie. Astfel, o atenție specială trebuie respectate atunci când se aplică Zoladex. Barbatii care beau frecvent alcool, ar trebui să fie necesară înainte de utilizarea medicației să consulte un medic.

Opinii Zoladex

Pacienții care părăsesc comentarii Zoladex, raportate frecvent reacții adverse. Ei scriu că există dureri de cap, menstruație frecvente, tulburări de somn. De droguri, cu toate acestea, ajută. Opinii Zoladex sugerează că, pentru cei care nu au existat efecte secundare, luând instrumentul sa dovedit a fi foarte eficient și nedureros.

preț Zoladex, în cazul în care pentru a cumpăra

Cumpara la Moscova și în alte orașe din Rusia Zoladex 3,6 mg poate fi o medie de 8.400 de ruble. Costul de ambalaje 10,8 mg - aproximativ 22 000 de ruble. Preț Zoladex în Ucraina - aproximativ 2000 grivne pe pachet este de 3,6 mg și 6000 grivne pentru ambalare în 10,8 mg.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
AntioxidantAntioxidant
Vetoron eVetoron e
Buserelin manualul de instrucțiuni de pulverizareBuserelin manualul de instrucțiuni de pulverizare
Buserelin-depotBuserelin-depot
Lyukrin depouLyukrin depou
FilorgaFilorga
Numai yourxNumai yourx
Acetat de calciuAcetat de calciu
Gonadotropină corionicăGonadotropină corionică
NoadadaNoadada

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu