DuranHedt.com

Analiza pentru s100 proteinelor (un marker asociat cu leziuni cerebrale)

S-100 este o proteină specifică de glia astrocitelor, capabile de legarea calciului, mol. masă de 21 000 Da. Proteina a fost identificată pentru prima dată în 1965 B.W. Moore a primit numele din cauza solubilității în sulfat de amoniu 100%. Se compune din două subunități - a și p. S-100 (P) este prezentă în concentrație mare în celulele gliale și Schwann (lemmotsitah), S-100 (PF), - în celulele gliale, S-100 (aa) - în striați mușchi, ficat și rinichi. Proteina este metabolizat de rinichi, timpul de înjumătățire biologică a celulelor astroglial 2 h -. Cele mai numeroase celule din țesutul cerebral. Ele formează rețea tridimensională, care este un cadru de sprijin pentru neuroni. Kituri disponibile comercial permit să se determine formele de proteină S-100 (RR) și S-100 (OB), adică potrivit pentru diagnosticul leziunilor țesutului cerebral. In ultimii ani, determinarea proteinei sunt tot mai folosite clinic ca un marker al tesutului cerebral leziuni în timpul tulburărilor circulatorii cerebrale. La pacienții cu hemoragie cerebrală S-100 concentrației maxime în ser și LCR se observă în primele zile ale bolii, accident vascular cerebral ischemic, vârful la a treia zi. Nivelul de concentrare corelat cu creșterea volumului de leziuni ale creierului. Nivelul S-100 în serul pacienților cu accident vascular cerebral ischemic in leziuni cerebrale de mai mult de 5 cm3 a fost semnificativ mai mare decât cu leziuni mai mici de 5 cm3, iar concentrația de proteine ​​a fost corelat cu severitatea tulburărilor neurologice. In cea mai mare accident vascular cerebral ischemic creștere S-100 este detectată la pacienții cu leziuni corticale cerebrale. Leziunile subcorticale sunt însoțite de o creștere mai mică a concentrației proteinei în ser și LCR.

proteina S-100 este eliberată în sânge la pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală cu by-pass cardiopulmonar. vârf de concentrație, la sfârșitul circulație extracorporală și apoi scade în cazurile necomplicate. La pacienții cu randament complicații ale creierului de proteine ​​si a continuat postoperatoriu. S-100 de nivel mai mare de 0,5 mg / l după 2 zile după intervenția chirurgicală cardiacă indica un pacient complicatii neurologice.

S-100 - Marker prejudiciu potențial cordon, un marker al melanomului malign.

Proteinele de familie S100 (cu acum bine cunoscute, cel puțin 25 de reprezentanți: S100A1 - S100A18, trichohylin, fillagrin, repetin, S100B, S100G, S100P, S100Z) - dimerice mici proteine ​​de legare de calciu cu MW aproximativ 10,5 kDa, care sunt prezente numai la vertebrate. Proteinele S100 sunt cel mai mare subgrup al așa-numitei «EF» proteine ​​de legare de calciu (pentru legare de calciu structura site-ului: helix E - loop - helix F), la care, de exemplu, includ de asemenea calmodulin și numele troponina C. S100 a fost dat la capătul său primă descriere solubilitate (solubilitate) în 100% sulfat de amoniu saturată. Proteinele S100 pot forma homo- și heterodimeri, în afară de Ca2 + legare, de asemenea, Zn2 + și Cu2 + .. Capture ioni modifică organizarea spațială a proteinei S100 și permite comunicarea cu diverse proteine ​​- obiective efectul lor biologic (documentat mai mult de 90 potentiale proteine ​​tinta).

Reprezentanți S100 au exprimat proteine ​​manifestă expresie specific țesutului și kletochnospetsifichnuyu. Ele sunt implicate în diverse procese - reducere, mobilitate, creșterea și diferențierea celulară, progresia ciclului celular, transcriere, organizarea membranei celulare și al dinamicii citoscheletului, celula de protectie daune oxidative, fosforilare, secreție. Se presupune că proteinele S100 servesc funcții intracelulare și extracelulare, unele proteine ​​S100 citokine secretate și să acționeze în mod similar. S100, care este produs predominant astrocite ale creierului, un marker al astrogliilor activa, medierea efectelor sale prin intermediul interacțiunii cu RAGE (receptor pentru produșii finali avansați de glicare - receptori produși finali de glicozilare). Se arată că S100 prezintă activitate neurotrofică la concentrații fiziologice și neurotoxic la concentrație ridicată. Diferite forme de cancer prezintă o schimbare de produse S100 pronunțate. Secreție crescută de S100 este caracteristic melanomul malign. S100 - interacțiunea RAGE joacă un rol important în comunicarea inflamației și a cancerului, supraviețuirea celulelor tumorale și progresia maligne. interes clinic în S100 implică utilizarea acesteia ca marker de leziuni cerebrale datorate leziunilor traumatice ale creierului, boala Alzheimer (S100, eliberat din țesuturi necrozate pot spori neurodegenerarea indusă apoptoza prin S100), hemoragie subarahnoidiană, accident vascular cerebral și alte rasstroystvah- neurologice de monitorizare melanomul malign, alte boli neoplazice, și bolile inflamatorii.

Testul cuantificării S100 (COBAS, Roche Elecsys 1010) are ca scop identificarea și dimeri S100A1B S100BB. S100A1 și S100B (proteine ​​funcționale pot fi reprezentate ca homo- sau heterodimeri) sunt exprimate predominant de celule ale sistemului nervos central, în principal, astroglia, dar sunt, de asemenea produse în celule de melanom, și într-o oarecare măsură, în alte țesuturi. Testul poate fi folosit pentru a monitoriza și controla un tratament, depistarea precoce a metastazelor și recurență (dar nu un diagnostic!) La pacienții cu melanom malign și în scopul evaluării complexe a pacienților cu leziuni ale creierului suspectate.

Melanomul. Secretiei S100 crescute la pacienții care suferă de melanom malign (in special in stadiile II, III și IV), nivelurile S100 se corelează cu progresia tumorii, stadiul bolii si pot fi folosite pentru a prognoza, detectarea recurenței si a metastazelor (nu pentru diagnostic primar). Depășirea unui test de prag prin monitorizarea tratamentul pacienților cu melanom poate fi de așteptat, în medie,% - pacienții fără semne de boală - 5,5% - cu metastaze regionale - 12,5% - metastaze cutanate / ganglionii limfatici la distanta - 47 6% - metastaze la distanta / viscerale - 42,9% (pe baza rezultatelor follow-up). În grupul de control al persoanelor sănătoase care depășesc pragul observată la 4,9% (95% interval de încredere).

In cazul crescute S100 recomandat de studiu a fost repetat pentru a exclude rezultate fals pozitive și desfășurarea studiilor tomografice respective pentru a îmbunătăți precizia de diagnostic.

Pacienți adulți cu potențial leziuni cerebrale. creșteri S100 nivel în lichidul cefalorahidian și eliberat în sânge în diferite situații clinice. Measurement S100 tulburări neurologice c este comparat prin masurarea CRP in inflamatie sistemica. S100 pot fi detectate la pacienții cu leziuni cerebrale de diferite origini, inclusiv leziuni traumatice sau accident vascular cerebral.

după un accident vascular cerebral
creștere S100 începe în primele 8 ore, ridicând menținut timp de 72 ore, concentrația de S100 se corelează cu gradul de deteriorare și efectele neurologice de accidente vasculare cerebrale. Creșterea S100 după spontană hemoragie subarahnoidiană Aceasta se corelează cu severitatea patologiei (nivelul peste 0,3 mg / l este asociat cu un curent advers). leziuni traumatice ale creierului însoțită de creșterea nivelurilor S100 în LCR și ser.

Atunci când se compară concentrația S100 rezultatele tomografiei au demonstrat o valoare negativă ridicată test predictiv (nici o deteriorare asupra rezultatelor imagistice la rezultat otritsitelnom S100) - de 99 - 100%, dar valoarea predictivă scăzută (prezența leziunilor cerebrale prin scanare CT cu rezultatele S100 peste prag) - 9 - 13%. Sensibilitatea 96.5 la - 100%, o specificitate între 30 - 35%, cu un interval de încredere de 95%. La un prejudiciu cerebrale traumatice moderate și creșterea S100A1B S100BB a putut fi observată la 31% și 48% dintre pacienți, fără semne vizibile de tulburări cognitive. Indicatorul nu poate fi considerată ca o predicție fiabilă a rezultatelor neurologice pe termen lung în astfel de cazuri, în special la copii.

Trebuie avut grijă să interpreteze rezultatele, având în vedere posibilitatea de a influența schimbarea integrității barierei hemato-encefalică. eliberarea rapidă a S100 se poate datora barierei de izolare mecanică când deteriorat sau activarea hematologic expresie S100B în implicarea creierului ca răspuns inflamator sistemic. Potențial posibile surse extracerebrale de S100B (condrocite, adipocite). Inaltime S100 (>1,5 g / l) după stop cardiac și resuscitare ulterioară Acesta reflectă riscul ridicat de consecinte neurologice grave.

Analiza Indicații pentru proteina S-100:

- Monitorizarea și controlul fluxului de succes terapiei
  melanomul malign, depistarea precoce a recidivelor și a metastazelor.
- Ca o suplimentare de testare anchete în complex cu
  potențiale leziuni ale creierului (inclusiv traumatică
  leziuni cerebrale, accident vascular cerebral) pentru o evaluare globală și prognoză
  efecte neurologice. 

Conținutul de proteine ​​al S-100 normaSerul normal de cel puțin 0.105 - 0,2 g / n-
în lichidul cefalorahidian - mai puțin de 5 g / l.

Explicarea rezultatelor analizelor asupra proteinei S-100:

Vă rugăm să rețineți: S100 măsurarea concentrației poate varia considerabil în funcție de procedura de testare, rezultatele obținute prin diferite metode nu pot fi comparate direct unele cu altele, aceasta poate provoca o interpretare greșită. Dacă este necesar, modificați procedura de testare S100 în timpul monitorizării în serie comparabilitatea rezultatelor unor măsurători paralele prin două metode trebuie confirmate.

Unități: ug / L.
Valorile de referință: < 0,105 мкг/л (95% здоровых людей без явных проявлений какой-либо патологии).

Creșterea proteinei S-100 în ser și LCR

Creșterea proteinei S-100 în ser și în lichidul cefalorahidian (LCR) pentru tulburări cerebrovasculare cauzate de activarea microglia. În faza timpurie a celulelor microgliale infarctului cerebral în peri-zona exprimă proteine ​​S-100 de familie, și în mod activ prolifera, in care proteinele sunt exprimate nu mai mult de 3 zile după infarct. Aceasta sugerează că activarea microglia este o populație permanentă de răspuns precoce a țesutului cerebral la ischemie și poate fi utilizat ca un marker precoce de deteriorare.

Creșterea valorilor:

oncologie: melanomul malign (corelat cu stadiul bolii) -

tulburări neurologice:

  1. leziuni ale creierului metabolice;
  2. leziuni traumatice ale creierului;
  3. hemoragie subarahnoidiană spontană;
  4. Boala Alzheimer;
  5. accident vascular cerebral;
  6. Scleroza multiplă (variație de nivel);
  7. lupus eritematos sistemic (cu implicarea neuropsihiatrice - sindrom cerebral organic, convulsii, incidente vasculare, psihoze);
  8. encefalopatie hepatică;
  9. tulburare bipolară în timpul exacerbărilor, dar nu in remisie;
  10. leziuni neurologice după stop cardiac și resuscitare ulterioare;

condiții fiziologice: exercițiu fizic intens
 S100 măsurarea concentrației poate varia considerabil în funcție de procedura de testare, rezultatele obținute prin diferite metode nu pot fi comparate direct unele cu altele, aceasta poate provoca o interpretare greșită. Dacă este necesar, modificați procedura de testare S100 în timpul monitorizării în serie comparabilitatea rezultatelor unor măsurători paralele prin două metode trebuie confirmate. ug / L. Valorile de referință: < 0,105 мкг/л (95% здоровых людей без явных проявлений какой-либо патологии). злокачественная меланома (коррелирует со стадией заболевания)- интенсивные физические тренировки.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Amiloidoza renalăAmiloidoza renală
CalcitriolCalcitriol
Gamma globulinăGamma globulină
Un vaccin împotriva canceruluiUn vaccin împotriva cancerului
Se determină nivelul de dehidroepiandrosteronSe determină nivelul de dehidroepiandrosteron
OncogenOncogen
SyringomyeliaSyringomyelia
Celulele stemCelulele stem
5 Mituri despre proteine5 Mituri despre proteine
Se determină nivelul de prolactinăSe determină nivelul de prolactină
» » » Analiza pentru s100 proteinelor (un marker asociat cu leziuni cerebrale)

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu