DuranHedt.com

Zanamivir

zanamivirformula structurală

Descriere pe restante 07/10/2015

 • Numele latin: Zanamivirum
 • codul ATC: J05AH01
 • Formula chimică: C12H20N4O7
 • Numărul CAS: 139110-80-8

denumirea chimică

(2R, 3R, 4S) - 4 - [(diaminomethylidene) amino] - 3-acetamido- 2 - [(1R, 2R) - 1,2,3-trihydroxypropyl] - 3,4-dihidro-2H-piran-6 carboxilic

chimice

Zanamivir - medicament antiviral.

masă moleculară = 332,3 grame per mol. Aceasta înseamnă produs sub formă de pulbere pentru inhalare de dozare la 5 mg într-o singură doză.

efecte farmacologice

Antivirala.

Farmacodinamicii și farmacocinetica

Substanța este un inhibitor puternic înalt selectiv al enzimei neuraminidaza virus gripal. In mod normal, enzima responsabilă de intrarea virusului proceseaza prin membranele mucoase și bariere celule sănătoase și eliberarea sa din plicul viral. replicarea virusului este limitată la celulele epiteliu de suprafață, și nu se poate transmite prin țesuturile tractului respirator.

Substanța activă nu pătrunde în celulă, este activă numai în spațiu extracelular. Zanamivir inhibă reproducerea tipuri de virusuri A și , preveni răspândirea lor prin corp.

la administrarea inhalație medicament absorbit aproximativ 15% ingredient activ. Inseamna concentrația sa maximă atinge 60-120 minute. În general, medicamentul are un grad redus de absorbție sistemică, ASC și concentrație prea scăzută în sânge. Biodisponibilitatea absolută - mai puțin de 2%. Cea mai mare concentrație a substanței poate fi detectată în tractul respirator (cavitatea bucală, faringe, plămâni). Medicamentul nu este supus reacțiilor metabolismului. Timpul de înjumătățire - aproximativ 2,5-5 ore. Substanță derivată prin rinichi complet in timpul zilei.

indicaţii

Medicamentul este indicat pentru profilaxia sau tratamentul gripal de tip A și adulți și copii cu vârsta de 5 ani.

Contraindicații

medicamente zanamivir sunt contraindicate:

 • la alergii la substanța activă;
 • în primul trimestru de sarcină;
 • copii de până la 5 ani;
 • în timpul alăptării.

efecte secundare

Reacțiile adverse sunt extrem de rare.

Este posibil să apară: angioedem, erupții cutanate, bronhospasm, edem laringian, dificultăți de respirație, umflarea feței.

Zanamivir, manualul de instrucțiuni (doza și metoda)

Substanța se administrează inhalare, folosind un inhalator special.

Cursul de tratament și doza zilnică stabilită de către medic.

Pentru tratarea gripei numit la 2 inhalații, de 2 ori pe zi, timp de 5 zile. Astfel, doza zilnică totală este de 20 mg.

Ca agent profilactic produs prin inhalare 2, 1 ori pe zi, timp de 10 zile. Conform mărturiei duratei de medicamente poate fi crescută la 30 de zile.

supradozăProbabilitatea unei supradoze accidentale este extrem de mic. Atunci când primește 64 mg de medicament pe zi, sau orice reacții adverse nu sunt evidente.

interacțiune

Nu se pot combina de droguri cu alte medicamente inhalate.

termeni de vânzare

Am nevoie de o rețetă.

condițiile de depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici, la o temperatură nu mai mare de 30 de grade.

Perioada de valabilitate

7 ani.

Măsuri de precauție

Dacă în timpul tratamentului de droguri au apărut bronhospasm sau funcția respiratorie deteriorat poate fi folosit bronhodilatatoare ca mijloc de urgență.

Copiii din Japonia au fost înregistrate cazuri de delir, halucinații și comportamentul deviant în stadiile incipiente ale bolii atunci cand medicamentele de tratament pe baza zanamivir. Reacțiile adverse au fost spontane, avansarea și menținută peste noapte. Nu se cunoaște dacă aceste simptome au fost asociate cu consumul de droguri. Cu toate acestea, în cazul tulburărilor neurologice și comportamentale trebuie să decidă dacă să continue tratamentul cu acest agent.

copii

Instrumentul nu prescrie pentru copiii care nu au împlinit vârsta de cinci ani. este necesară ajustarea dozelor.

Sarcina și alăptarea

Nu puteți utiliza medicamentul în primul trimestru de sarcină și în timpul alăptării.

Problema tratamentului zanamivir pentru 2 și 3 trimestre ar trebui să fie decisă de către medicul curant.

Formulările care conțin (analogi zanamivir)

Meciuri din nivelul codului ATC 4a:
 • Relenza
 • Tamiflu

Denumire comercială zanamivir: Relenza.

Cel mai apropiat analog al substanței: fosfat de oseltamivir, substanță medicamentoasă activă Tamiflu. Prafuri - derivat carboxilic aminociclohexan De asemenea, acesta are un efect puternic antivirale.

Opinii de zanamivir

Opinii Relenza ambigue. agent antiviral facilitează de obicei boala, ajută pentru a aduce rapid în jos temperatura nu provoacă reacții adverse. Cu toate acestea, există rapoarte de eficacitate scăzută a medicamentului ca o măsură preventivă.

Unele comentarii:

 • “... Acum câțiva ani, sora mea-terapeut dat Relenza pentru fiecare probă. Propii curs de întreaga familie. Rezultatul este foarte fericit cu gripa pentru nici un sezon bolnav „-
 • “... nu au ajuns pentru a trage în jos de căldură, polonezii termometru a ajuns la 39 de grade. Numai Relenza și a ajutat „-
 • “... să ia medicamentul pentru prevenirea, așa cum este scris în instrucțiunile. Dar 2 zile înainte de sfârșitul cursului dintr-o dată s-au îmbolnăvit. Este păcat că, în ciuda acestor costuri ridicate de droguri a fost ineficient“.

preț zanamivir, în cazul în care pentru a cumpăra

Preparatul cu zanamivir substanță activă Relenza Acesta costă aproximativ 2500 de ruble pentru 5 rotadiskov, fiecare cu 4 doze de medicamente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clorură de cupruClorură de cupru
PentobarbitalPentobarbital
VaksigrippVaksigripp
AmantadinaAmantadina
MupirocinMupirocin
TreoninăTreonină
InozitolInozitol
CistinăCistină
GlutationGlutation
Hidroliza ligninăHidroliza lignină
» » Zanamivir

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu