DuranHedt.com

Analiza urinei cu microscopie sedimente

urină analdiz totală - metoda de rutină de investigare, care este utilizat în diagnosticul și monitorizarea pentru o serie de boli, precum și examene de screening. Analiza urinei este una dintre cele mai eficiente metode de diagnostic anomalii ale funcției renale.

Analiza urinei include evaluarea caracteristicilor fizice și chimice ale microscopiei sedimente și urină. Analiza generală a urinei a pacienților cu boli de rinichi si sistemul urinar funcționează în multiple dinamică pentru a evalua terapia de stare și de control. Oamenii sănătoși sunt încurajați să efectueze această analiză de 1 - 2 ori pe an.

Nu subestima valoarea pentru a determina alte anomalii în corpul omului modern. Aceasta boala si inflamarea tractului urinar (studiu pe un slab de acid, neutru sau alcalin) sistemul urinar (niveluri crescute de celule albe sanguine), urolitiaza (apariția de celule roșii din sânge în probă), diabet (prezența glucozei din urină), procese stagnante (prezența mucus ) și multe altele.

Nu există nici o îndoială că un astfel de tip serios de studii de analiză de urină trebuie efectuate cu o precizie extremă, folosind echipamente moderne și un material pregătit în mod corespunzător.

Definește proprietățile generale ale urinei (culoare, claritate, greutate specifică, pH, proteine, glucoza, bilirubina, urobilinogen, corp cetonă, nitrit, hemoglobină);

Microscopia sedimentului urinar (epiteliu, eritrocite, leucocite, cilindri, bacterii, sare).

Reguli de colectare a urinei

borcane de maioneză pentru analiza de urină și alte policlinici „clasice“ de ambalare și folclor pentru totdeauna decolorare. Pentru a colecta materialul necesar să se utilizeze containerele sterile speciale și conservanți. Astfel, se reduce la minimum posibilitatea de a probei care se încadrează substanțe străine, și crește foarte mult acceptabil pentru analiza calitativă a urinei, transportul probei pe termen de la un pacient la un echipament de diagnosticare.

În continuare - pregătirea pentru colectarea materialului. O bună igienă personală în acest moment nu sunt doar de dorit, dar obligatoriu: în urină nu ar trebui să fie acolo, fie transpiratie sau glande sebacee. Săpun antibacterial nu este recomandată în acest caz. Urina fără aditivi - rezultatul studiului fără erori. Este necesar să se menționeze alt tip de impurități pot distorsiona rezultatele testelor de urină: alimente și medicamente. Cu o noapte înainte, nu ar trebui să fie utilizate în sfecla de produse alimentare, morcovi și alte coloranți naturali. Amintiți-vă că unul dintre principalii parametri ai studiului - culoarea urinei. Și, în cazul în care aceasta este diferită de norma, care este considerat a fi de culoare galbenă și nuanțele, să-i dea informații nu numai despre ce ai mâncat la cină.

Trebuie remarcat faptul că încălcarea normelor de pigmenți prezenți pot face culoarea urinei este complet neașteptată - albastru, maro, rosu si chiar verde.

urină închisă la culoare poate indica perturbări în ficat, în special în cazul hepatitei bolii. Ficatul încetează distruge o enzima care reactioneaza cu aerul și dă o schimbare a culorii.

În cazul în care urina este spălată, cel mai probabil, în prezent de sânge în ea. În cazul în care laptele seamana udate - are un surplus de grăsime corporală. nuanță gri îi dă conținut puroi. Culoarea verde sau albastru - unul dintre semnele distinctive ale proceselor de degradare in intestin. Înspumat urină este doar pentru bărbați. Nimic grav: apare atunci când sperma intra în ea. Și, de exemplu, vise umede sau supraabundenta sperma nimeni nu a învățat să nu fie controlată.

Medicamente. Chiar și aspirina inofensivă în doze mari poate vopsea roz de urină. Deosebit de dorit ca o zi de recepție înainte de a trece urina medicamente antibacteriene si uroseptikov. Ar trebui să se consulte cu medicul dumneavoastră despre o pauză în aplicarea lor. Cu excepția cazului în care subiectul principal al cercetării este doar concentrația de medicament în urină.

Alcoolul denatura în mare măsură rezultatele unui test de urină.

Încercați ajunul de urină pentru a bea nici mai mult, nici mai puțin lichid decât de obicei.

12 ore înainte de a lua analiza viata sexuala nu este live.

Rețineți, de asemenea, că indezirabil de a urina in timpul menstruatiei si în timpul săptămânii după proceduri, cum ar fi cistoscopie.

Rețineți că un rol fundamental în diagnostic (de exemplu, „inflamație în sistemul urogenital“) joacă o prezenta / absenta bacteriilor in urina, iar valoarea lor a crescut: creștere caracteristic comparativ cu norma (2000 bacterii în 1 ml) este de 50 ori (până la 100 bacterii tysyach in 1 ml de urină).

Analiza urinei prescrise pentru:

- boli ale urinare sistematic rezultate
- screening-ul pe profosmotrah-
- pentru a evalua cursul bolii, controlul asupra dezvoltării complicațiilor și eficacitatea tratamentului.
- Persoanele care au suferit o infecție streptococică (amigdalită, scarlatină) este recomandată pentru a da o probă de urină în decurs de 1 - 2 săptămâni după recuperare. Oamenii sănătoși, vă recomandăm să luați un test de urină de 1-2 ori pe an. Amintiți-vă, tratamentul este întotdeauna mai scump decât prevenirea.

de colectare a urinei pentru formarea analiză generală.

Înainte de a colecta urina necesare proceduri de igienă în urină nu au fost incluse bacteriile glandele sudoripare și sebacee.

Se colectează urină strict porțiune dimineața alocată imediat după un somn, de preferință, o portie medie. Intervalul dintre colectarea urinei și livrate la materialul de laborator trebuie să fie cât mai mic posibil.

de colectare a urinei cu ajutorul unui kit special (recipient steril și flacon cu un conservant), care, împreună cu instrucțiunile de colectare trebuie să fie achiziționate în avans, în orice invitro cabinet medical sub valoarea garanției.

Urina din eprubetă cu conservant luate pe parcursul zilei (conform graficului de livrare a testelor de sânge).

mărturie

 • boli ale sistemului urinar.
 • Screening-ul la examene profilactice.
 • Evaluarea bolii, controlul complicațiilor și eficacitatea tratamentului.
 • Persoanele care au suferit o infecție streptococică (amigdalită, scarlatină) este recomandată pentru a da o probă de urină în decurs de 1 - 2 săptămâni după recuperare.

Descifrarea rezultatele urinalysis

Culoarea urinei.

In mod normal urochrome pigment incontinenta urinara dă o colorație galben în culori diferite, în funcție de gradul de saturare a urinei. Uneori numai precipitatul poate schimba culoarea, de exemplu, cu un exces de precipitat urați a fost o culoare maronie, acid uric - galben, fosfați - albicioase.
Creșterea intensității culorii - pierderea de fluide corporale consecinta: edem, vărsături și diaree.
Decolorarea de urină Aceasta poate rezulta din selectarea compușilor coloranți formați în timpul schimbărilor organice sau sub influența componentelor dietetice, a lua medicamente, agenți de contrast.

 
culoarea urineistatcoloranți
Paie-galbenUmflarea, arsuri, vărsături, diaree, edem insuficiență cardiacă congestivă-
galben închisUmflarea, arsuri, vărsături, diaree, edem insuficiență cardiacă congestivăurochrome mare concentrare
Palid, apos, incolorDiabet insipid, funcția renală scăderea concentrației,
primesc diuretice, hiperhidratare
urochrome concentrație scăzută
Galben-portocaliuvitamine admitere, furagin-
roz roșiaticăConsumul de fructe și legume viu colorate, cum ar fi sfecla, morcovi, droguri cherniki- - antipirina, aspirina-
roșucolică renală, infarct renalPrezența celulelor roșii din sânge în urină - hematurie proaspătă, prezența hemoglobinei, porfirine, mioglobina
Color „zoaie de carne“glomerulonefrita acutăHematurie (sânge modificat)
maro închisanemie hemoliticăurobilinuria
roșiaticAdmiterea metronidazol, sulfonamide, formulările bearberry pe bază. otrăvirea cu fenoli-
negruBoala Marchiafava-Michelli (hemoglobinuria paroxistica nocturna)
Homogentisuria. melanom
 
hemoglobinuria
Acid homogentisic
Melanina (melanuriya)
culoare bere
(Galben-brun)
parenchimatoasă icter
(Hepatite virale)
Bilirubinemie, urobilinogenuriya
Culoare galben-verzui
 
Mecanică (obstructive) icter - colelitiază,
cancer al capului pancreatic
bilirubinemie
albiciosPrezența fosfatului în urină sau lipide-
lactatlymphostasis rinichi, infecții ale tractului urinarChyluria, Piura

transparență urină

Valorile de referință: completă.
Umbrind incontinenta poate rezulta din prezența în eritrocite urina, leucocite, epiteliale, bacterii, picături de grăsime, depuneri de săruri de precipitat (urați, fosfați, oxalați) și depinde de concentrația de sare, pH-ul și temperatura de depozitare urină (temperatură scăzută promovează precipitarea sării a) . Când prelungit urina în picioare poate deveni tulbure ca urmare a creșterii bacteriilor. In mod normal, mici turbiditate poate fi cauzata de epiteliului și mucus.

Densitatea relativă (greutatea specifică) a urinei

Densitatea relativă (greutatea specifică) a urinei depinde de numărul de compuși organici (alocate uree, acid uric, săruri) și electrolit - Cl, Na și K, precum și numărul de apă eliberat. Producția de urină mai mare, mai mică densitatea relativă a urinei. Prezența proteinelor și în special a glucozei determină o creștere greutate specifică de urină. Reducerea concentrației funcției renale în rezultate insuficiență renală în greutate specifică redusă (gipostenuriya). Pierderea completă a funcției de concentrația tinde să egaliza presiunea osmotică a plasmă și urină, o afecțiune numită izostenuriey.

Valorile de referință (toate vârstele): 1003-1035 g / l.

Creșterea densității relative (baruria):

 1. glucoză în urină cu diabet zaharat necontrolat;
 2. proteine ​​în urină (proteinurie), glomerulonefrită, sindrom nefrotic;
 3. droguri și (sau) metaboliților acestora în urină;
 4. manitol intravenos, dextran sau agenți radioopace;
 5. consum redus al lichidului;
 6. pierdere mare de lichid (vărsături, diaree);
 7. toxemia de sarcină;
 8. oligurie.

Scăderea densitate relativă:

 1. diabetul insipid (nefrogen, centrale sau idiopatică);
 2. insuficiență renală cronică;
 3. leziuni acute la tubii renali;
 4. poliurie (rezultat diureticele ore, consumul de lichide).

pH-ul urinar.

urina proaspata de oameni sanatosi poate avea o altă reacție (pH 4,5 la 8), reacția de urină, de obicei slab acidă (pH între 5 și 6). Fluctuațiile în pH-ul urinei cauzate de compoziție alimentară: dietă carne provoacă acid vegetal urină predominanță și produse lactate duce la alcalinizarea urinei. Modificări ale pH-ului urinei corespunde pH-ului la urină acidozei krovi- este acid, cu alcaloza - alcaline. Uneori există o discrepanță între aceste cifre.

În renală cronică leziunile tubilor acidozei (tubulopatia) giperhlorny observate în sânge și urină de reacție alcalină, datorită violării sintezei acizilor și amoniac în legătură cu leziunile de tubuli. descompunerea bacteriană a ureei în ureterelor sau depozitarea urinei la temperatura camerei conducând la alcalinizarea urinei. Urina reacție afectează natura saponificare în urolitiază: la pH sub 5,5 acid uric adesea formate, la un pH de 5.5 - 6.0 - oxalat la pH peste 7,0 - pietre fosfat.

Valorile de referință:

 • 0 - 1 lună. - 5.0 - 7,0
 • 1 luna. - 120 de ani - 4.5 - 8.0

Creșterea:

 1. metabolice și alcaloză respiratorie;
 2. insuficiență renală cronică;
 3. acidoza tubulară renală (de tip I și II);
 4. hiperkaliemia;
 5. hiperparatiroidismul primar și secundar;
 6. inhibitori ai anhidrazei carbonice;
 7. o dieta bogata in fructe si legume;
 8. vărsături prelungite;
 9. infecții ale tractului urinar cauzate de microorganisme care descompun ureea;
 10. administrarea anumitor medicamente (adrenalina, nicotinamida, bicarbonați);
 11. neoplasme ale sistemului genito-urinar.

Reducerea:

 1. metabolică și acidoza respiratorie;
 2. hipokaliemie;
 3. deshidratare;
 4. post;
 5. diabet;
 6. tuberculoza;
 7. febră;
 8. diaree severă;
 9. medicamente de primire: acid ascorbic, metionină corticotropinei;
 10. o dieta bogata in proteine ​​din carne, afine.

Proteine ​​în urină (proteinurie).

Proteine ​​în urină - una dintre cele mai importante mijloace de probă de laborator de diagnostic al patologiei renale. O cantitate mică de proteine ​​în urină (proteinuria fiziologică) poate fi la persoanele sănătoase, dar excreția urinară a proteinei nu depășește o rată de 0.080 g / d singur, și 0,250 g / zi în timpul stresului fizic intens, după o lungă distanță (susținătorul proteinurie). Proteine ​​în urină poate fi, de asemenea, găsite la persoanele sănătoase cu puternice emoționale experiențe, răceli. Adolescenții au găsit proteinuria ortostatică (în poziția verticală a corpului).

După membranei glomerulare renale, în mod normal majoritatea proteinelor nu trec din cauza dimensiunii mari a moleculelor de proteină, și încărcătura și structura acestora. La deteriorare minimă în glomerulului renal se observă în primul rând, pierderea de proteine ​​cu greutate moleculară mică (în principal de albumină), astfel încât pierderea mare de proteine ​​se dezvoltă frecvent hypoalbuminemia. În modificări patologice mai severe în urină, și a obține o moleculă mare de proteine. Epiteliul tubilor renali secretes fiziologic o anumita cantitate de proteine ​​(proteina Tamm-Horsfall). O parte din proteine ​​urina poate proveni din tractul urinar (ureter, vezica urinara, uretra) - conținutul acestor proteine ​​în urină creșteri brusc în infecții, inflamații sau tumori ale tractului urogenital. Proteinurie (apariția proteinelor în urină în cantități crescute) poate fi prerenală (legate de dizolvare îmbunătățită a țesuturilor sau a aspectului patologic în proteinele plasmatice), renale (boală renală datorată) și postrenala (asociată cu patologia tractului urinar). Apariția de proteine ​​in urina este un simptom frecvent al patologiei renale nespecifice. Atunci când proteine ​​proteinurie renală se găsește în ambele zi și noapte urina. Pe mecanismul de proteinurie glomerulare renale deosebească și proteinurie tubulare. proteinuria glomerulară este asociată cu modificări patologice ale funcției de barieră a membranelor de glomeruli renale. Pierderea masiva de proteine ​​in urina (> 3 g / l) este întotdeauna asociată cu proteinuria glomerulară. proteinurie Tubular din cauza reabsorbția afectata de proteine ​​în patologia tubilor proximale.

Valorile de referință: < 0,140 г/л.

Prezența proteinelor în urină (proteinurie)

 1. sindrom nefrotic;
 2. nefropatie diabetică;
 3. glomerulonefrita;
 4. nefroscleroza;
 5. absorbție scăzută în tubii renali (sindromul Fanconi, otrăvire cu metale grele, sarcoidoza, patologie de celule secera);
 6. mielom multiplu (proteina Bence Jones în urină) și alte paraproteinemia;
 7. afectare hemodinamica renală la pacienții cu insuficiență cardiacă, febră;
 8. tractului urinar tumorilor maligne;
 9. cistită, uretrită și alte infecții ale tractului urinar.

Glucoză în urină.

Glucoza in urina este in mod normal absent sau găsit în cantități minime de până la 0,8 mmol / l, m. K. La oamenii sănătoși întreg de glucoză din sânge după filtrare prin membrana glomerulară complet absorbit înapoi în tubulii. Când nivelul glucozei din sânge de peste 10 mmol / l - pragul este depășit renal (capacitatea maximă de rinichi pentru reabsorbția glucozei) sau reducerea pragului renal (leziune tubulară renală) glucoză apare în urină - glicozurie apare.

Detectarea glucozei in urina este importanta pentru diagnosticarea diabetului si monitorizarea (si auto) terapie antidiabetică.

Vă rugăm să rețineți: Aceasta este metoda cea mai precisă Studiu de urinalysis prin diagnosticallyx benzica. Multistix (+ microscopie precipitat). Testul este citit în mod automat de către analizorul (eroare de determinare vizuală exclusă). Principiul metodei de determinare a glucozei oxidaza pe ele. benzi de test pas pentru analiza urinei pentru glucoză după cum urmează: în primul rând, există un rezultat „otritsat“, următorul pas - o „5.5“ (urme). Dacă adevărata valoare a glucozei se află între aceste valori, atunci având în vedere un astfel de pas banda, mașina se produce ca o valoare minimă pozitivă - 5.5.

Având în vedere că recenta creștere a problemelor de medici si pacienti cu privire la această concentrație de glucoză de prag, laboratorul nu a decis să emită numărul la primirea unei astfel de rezultat, și scrie „urme“. Cu acest răspuns, glucoză în urină, vă recomandăm mai multe cercetări, în special - definiția glicemiei à jeun, urină studiu de excreție de zi cu zi (metoda hexokinazei), sau numirea unui medic - efectuarea testului de toleranță la glucoză.

Valorile de referință: 0-1.6.

"SM.KOMM.":

 • < 1,7 - отрицат;
 • 1,7 - 2,8 - urme;
 • > 2.8 - o creștere semnificativă a concentrației de glucoză în urină.

Cresterea (glicozurie):

 1. diabet;
 2. pancreatită acută;
 3. hipertiroidism;
 4. diabetul renal;
 5. diabet steroid (diabetici); receptie anabolizante
 6. intoxicații cu morfină, stricnină, fosfor;
 7. Sindromul dumping;
 8. Sindromul Cushing;
 9. infarct miocardic;
 10. feocromocitom;
 11. traumatisme majore;
 12. arsuri;
 13. tubulointerstițiale leziunii renale;
 14. sarcinii;
 15. Noi vom primi o cantitate mare de glucide.

Bilirubina în urină.

Bilirubina - principalele porfirinele metabolit finale sunt excretate. In sangele liber bilirubinei (neconjugat) în albumina plasmatică este transportat sub această formă nu este filtrat în glomeruli. In ficat bilirubina este cuplat cu acid glucuronic (conjugate format, o formă solubilă în apă a bilirubinei) și în această formă este excretat prin bilă în tractul gastrointestinal. Cu o creștere a concentrației sanguine a bilirubinei conjugate, incepe sa se separe rinichii și detectate în urină. Urina de persoane sanatoase contine minim, valorile nedetectabile ale bilirubinei. Bilirubinemie observate în principal în leziuni ale parenchimului hepatic sau dificultatea mecanică a fluxului biliar. reacție icter hemolitic bilirubinei urină este negativ.

Valorile de referință: negativ.

Detectarea bilirubinei în urină:

 1. icter;
 2. hepatita virală;
 3. ciroza;
 4. Tumorile metastaze la ficat.

Urobilinogen în urină.

Urobilinogen și sterkobilinogena format în intestin bilirubinei în secreția biliară a evoluat. Urobilinogen resorb în intestinul gros și prin vena portă la ficat vine din nou, și apoi din nou cu ieșire bilă. O mică parte din această fracțiune este furnizată în circulația periferică și excretat în urină. In mod normal, în sănătos urobilinogen urina umană este definită în cantități infime - izolarea în urină este mai mică de 10 micromoli pe zi (6 mg). Atunci când în picioare urobilinogen urina devine urobilin.

Valorile de referință:
0 - 17 nu.

excreția crescute de urobilinogen în urină:

 1. creșterea catabolismului hemoglobinei: anemia hemolitică, hemoliza intravasculara (incompatibile transfuzii de sânge, infecție, sepsis), anemie pernicioasă, policitemia, resorbția hematoamelor masive;
 2. creșterea formării de urobilinogen în tractul gastrointestinal: enterocolite, ileita, obstrucție intestinală, creșterea formării de urobilinogen și reabsorbție în infecția sistemului biliar (colangita);
 3. cresterea urobilinogen cu modificări ale funcției hepatice: hepatită virală (nu severă);
 4. hepatita cronică și ciroza ficatului;
 5. leziuni toxice ale: alcool, compuși organici, toxine, infecții, sepsis;
 6. insuficiență hepatică secundară: după infarct miocardic, insuficiență cardiacă și circulatorie, tumori hepatice;
 7. creștere urobilinogen atunci când by-pass hepatice: ciroza cu hipertensiune portală, tromboză, obstrucția venei renale.

corpi cetonici în urină (cetonuriei).Corpurile de cetonă (acetonă, acetoacetic și acid beta-hidroxibutiric) formate ca rezultat al catabolismului sporit al acizilor grași. Determinarea corpurilor cetonice este importantă în recunoașterea decompensare metabolică a diabetului zaharat. insulino-dependent diabet juvenil este adesea diagnosticată pentru prima dată prin apariția corpilor cetonici în urină. Cand inadecvat cetoacidoză terapia cu insulină progresează. Emergente cu hiperglicemie și hiperosmolaritate duce la deshidratare, dezechilibru electrolitic, cetoacidoză. Aceste modificări cauzează o încălcare a sistemului nervos central și duce la comă hiperglicemică.

Valorile de referință: 0-0.4.

"SM.KOMM."

 • < 0,5 - отрицат;
 • 0,5 - 0,9 - urme;
 • > 0.9 - pozitiv.

Detectarea corpilor cetonici în urină (cetonuriei):

 1. diabet (decompensat - DKA);
 2. stare prekomatosnoe, cerebrală (hiperglicemic) coma;
 3. repausul alimentar prelungit (respingerea completă a produselor alimentare sau a unei diete care vizează pierderea în greutate);
 4. febră severă;
 5. intoxicație cu alcool;
 6. hiperinsulinism;
 7. giperkateholaminemii;
 8. otrăvirea izopropranololom;
 9. eclampsie;
 10. glycogenoses I, II, tip IV;
 11. lipsa de carbohidrati in dieta.

Nitriților în urină.

Nitritul în urină normală lipsesc. În urină, acestea sunt formate din azotații de bacterii foodborne influențate dacă urina este de cel puțin 4 ore a fost în vezică. Detectarea nitrit în urină (testul pozitiv) spune despre infectarea tractului urinar. Cu toate acestea, un rezultat negativ nu exclude întotdeauna bacteriurie. Infecția tractului urinar variaza in populatii diferite, în funcție de vârstă și sex.

Risc crescut de infecții asimptomatice ale tractului urinar si pielonefrita, ceteris paribus fi mai vulnerabile: femeile și femeile în vârstă (peste 70 ani) - barbatii cu HBP pacienți prostată diabetom- pacienți bolnavi podagroy- după intervenții chirurgicale urologice sau proceduri instrumentale asupra tractului urinar.

Valorile de referință sunt negative.

Hemoglobina în urină.

Hemoglobina în urină nu este normal. Un rezultat pozitiv al testului reflectă prezența hemoglobinei libere sau mioglobina în urină. Acesta este un rezultat al intravascular hemoliza, intrarenal, urinar eritrocitelor cu un randament de hemoglobină, sau deteriorarea musculare, și necroza, însoțită de o creștere a concentrațiilor plasmatice de mioglobina. Distinge hemoglobinurie de la mioglobinuriei este destul de dificil, și, uneori, mioglobinurie luate ca hemoglobinuria.

Valorile de referință:
negativ.

Prezența hemoglobinei în urină:

 1. anemie hemolitică severă;
 2. intoxicații severe, de exemplu, sulfonamidele, fenol, anilină. ciuperci otrăvitoare;
 3. sepsis;
 4. arsuri.

Prezența mioglobină în urină:

 1. leziuni musculare;
 2. exerciții fizice grele, inclusiv formarea de sport;
 3. infarct miocardic;
 4. miopatie progresivă;
 5. rabdomioliză.

Microscopia în sedimentul urinar.

componenta Microscopie urina este condusă în extractul concentrat format după centrifugare de 10 ml de urină. Precipitatul format din particule solide în suspensie în urină: celule cilindre formate de proteină (cu sau fără incluziuni), cristale sau depozite amorfe de substanțe chimice.

Celulele roșii ale sângelui urină.

Celulele roșii ale sângelui (celule sanguine) se încadrează în urină din sânge. eritrotsiturii fiziologice până la 2 eritrocite / ml de urină. Ea nu afectează culoarea urinei. In cadrul studiului, este necesar să se elimine contaminarea urină cu sânge, ca urmare a menstruației! Hematurie (apariția eritrocitelor și alte elemente formate și hemoglobina și colab. Componentele sanguine în urină) se poate datora sangerare oriunde in sistemul urinar. Principalul motiv pentru conținutul crescut de hematiilor în urină - boli renale sau urologice și diateză hemoragică.

Valorile de referință: < 2 в поле зрения.

Celulele roșii ale sângelui urină - excesul valorilor de referință:

 1. pietre ale tractului urinar;
 2. tumori ale sistemului urogenital;
 3. glomerulonefrita;
 4. pielonefrită;
 5. diateză hemoragică (intoleranță la anticoagulant, hemofilie, coagulare aborda, trombocitopenie, trombotsitopaty);
 6. infecții ale tractului urinar (cistite, tuberculoza urogenitala);
 7. leziuni renale;
 8. hipertensiune arterială care implică vaselor renale;
 9. lupus eritematos sistemic (lupus nefrita);
 10. otrăvesc derivați de benzen, derivați de anilină, venin de șarpe, ciuperci toxice;
 11. tratament anticoagulant inadecvat.

Leucocitele în urină.

Numărul crescut de leucocite în urină (leucociturie) - un simptom al inflamației renale și / sau ale tractului urinar inferior. În leucociturie inflamație cronică de testare mai fiabile decât bacteriurie, care nu este de multe ori determinată. Pentru un număr foarte mare de leucocite puroi în urină se determină macroscopic - așa-numitele pyuria. Prezența leucocitelor în urină ar putea fi din cauza adaosului de deversări urina ale pudenda atunci când vulvovaginita insuficient atentă toaletă pudendal în timp ce colectarea de urină pentru analiză.

Valorile de referință:

 • bărbați: < 3 в поле зрения;
 • femei, copii < 14 лет: < 5 в поле зрения.

Sporirea leucocitelor în urină se observă în aproape toate bolile ale rinichilor și ale sistemului urinar:

 1. pielonefrita acută și cronică, glomerulonefrita;
 2. cistite, uretrite, prostatite;
 3. pietre în ureter;
 4. nefrita tubulointerstițială;
 5. nefrita lupus;
 6. respingere de transplant de rinichi.

Celulele epiteliale în urină.

Celulele epiteliale sunt aproape întotdeauna prezente în sedimentul urinar. Celulele epiteliale derivate din diferite părți ale sistemului genitourinar, diferit (de obicei aloca un epiteliu plat, tranzitorii și renale). celule scuamoase, care este caracteristic pentru părțile inferioare ale sistemului urogenital, găsit în urină indivizilor sănătoși și prezența lor are, de obicei mica valoare de diagnostic. Numărul crește cu epiteliu scuamos al infecțiilor tractului urinar în urină. Cantitatea crescută a celulelor epiteliale tranzitorii pot apărea cu cistită, pielonefrită, nefrolitiaza. Prezența urinei epiteliale renale indică parenchim leziuni renale (observate la glomerulonefrita, pielonefrita, unele boli infecțioase, intoxicațiilor, tulburări circulatorii). Prezența celulelor epiteliale renale într-o cantitate mai mare de 15 în câmpul vizual în 3 zile după transplant este un semn precoce al amenințării respingerii alogrefei.

Valorile de referință:

 • Celulele epiteliale scuamoase: Femei - < 5 в поле зрения;
 • bărbați - < 3 в поле зрения;
 • Celulele epiteliului de tranziție - < 1;
 • nu - celule epiteliale renale.

Detectarea celulelor epiteliale renale:

 1. pielonefrită;
 2. intoxicație (salicilați recepție, cortizon, fenacetină, medicamente de bismut, intoxicații, săruri ale metalelor grele, etilengilkolem);
 3. necroză tubulară;
 4. respingere a transplantului renal;
 5. nefroscleroza.

Cilindrii în urină.

Cilindri - elemente cilindrice formează un precipitat (un fel de mucegaiuri tubilor renale), constând din proteine ​​sau celule pot conține, de asemenea, diferite incluziuni (hemoglobină, bilirubina, pigmenți, sulfonamide). Conform compoziției și apariția mai multor tipuri de cilindri (hialine, granular, eritrocitar, ceară etc.). In celulele epiteliale renale normale secreta o proteina Tamm-Horsfall așa-numitul (plasma de sânge este absent), care este baza de hialin mulaje. Uneori cilindri hialine pot fi detectate la persoanele sanatoase.

cilindrii granulari sunt formate prin ruperea celulelor epiteliale tubulare. detectarea lor la un pacient in repaus si fara febra prezinta patologie renală. cilindrii ceroase format din cilindrii granulari și hialine compactate. cilindrii eritrocitare sunt formate prin suprapunerea pe hialine cilindrii de eritrocite, leucocite - leucocite. cilindrii epiteliala (rar) sunt derivate din celule ale tubii renali. Prezența lor în analiza de urină în câteva zile după operație - un semn de respingere a rinichiului transplantat. Baloane de pigment sunt formate pentru a fi incluse în compoziția pigmenților și cilindrul se observă la mioglobinuria și hemoglobinuria.

Valorile de referință: nr.

cilindrii hialine în urină:

 1. patologie renală (glomerulonefrita acută și cronică, pielonefrita, nefrolitiaza, tuberculoza renală, o tumoră);
 2. insuficiență cardiacă congestivă;
 3. Stare hipertermică;
 4. activitate fizică grea,
 5. hipertensiune arteriala;
 6. recepție diuretice.

mulaje granulare (Simptome patologice Nespecifică):

 1. glomeruloneforit, pielonefrită;
 2. nefropatie diabetică;
 3. infecții virale;
 4. intoxicare cu plumb;
 5. febră.

cilindrii ceroase:

 1. insuficiență renală cronică;
 2. amiloidoza renală;
 3. sindrom nefrotic.

cilindri hematiilor (hematurie de origine renală):

 1. glomerulonefrită acută;
 2. infarct renal;
 3. tromboza venelor renale;
 4. hipertensiune malignă.

Cilindrii de leucocite (leucociturie de origine renală):

 1. pielonefrită;
 2. lupus nefrita în lupus eritematos sistemic.

cilindrii epiteliala (mai rare):

 1. necroză tubulară acută;
 2. infecții virale (de exemplu, citomegalovirusul);
 3. săruri de otrăvire cu metale grele, etilen glicol;
 4. supradoză de salicilati;
 5. amiloidoza;
 6. reacția de respingere la transplant renal.

Bacteriile din urină

Izolarea bacteriilor în urină are o valoare de diagnostic semnificativă. Bacteriile persistă în urina nu mai mult de 1 - 2 zile de la inițierea tratamentului cu antibiotice. De preferat pentru a studia prima probă de urină de dimineață. Se determină tipul de bacterii și de a evalua nivelul de bacteriuria și pentru a identifica sensibilitatea microorganismelor la antibiotice prin utilizarea Urocultură bacteriologic.

Valorile de referință: negativ.

Bacteriile din urină: organe de infecții ale tractului urinar (pielonefrite, uretrite, cistite).

Ascomycetes. Detectarea drojdie Candida dovada candidozelor care apare cel mai frecvent ca rezultat al terapiei cu antibiotice irațional.

Anorganic urină precipitat (cristale), săruri în urină.

Urina - o soluție de săruri variate care pot urina pe picioare pentru a precipita (cristale de formă). Formarea Crystal promovată de temperaturile scăzute. Prezența anumitor săruri ale cristalelor în sedimentul urinar indică o reacție de schimbare în partea acidă sau alcalină. Conținutul de sare în exces în urină contribuie la formarea și dezvoltarea urolitiazei calculi. În același timp, valoarea diagnostică a prezenței în urina cristalelor de sare, de obicei, mici. Pentru formarea de cristale sunt doze de ampicilină și sulfamide a crescut.

valori de referință nr.

Acidul uric și sărurile sale (urați):

 1. urină foarte concentrată;
 2. reacție acru de urină (după efort fizic, dieta pe bază de carne, febră, leucemie);
 3. diateze urați, guta;
 4. insuficiență renală cronică;
 5. nefrita acută și cronică;
 6. deshidratare (vărsături, diaree);
 7. la nou-nascuti.

Tripelfosfaty fosfati amorf:

 1. reacție alcalină urina sănătoasă;
 2. vărsături, lavaj gastric;
 3. cistita;
 4. sindromul Fanconi, hiperparatiroidism.

oxalat de calciu (oxaluria incontinenta apare în oricare dintre reacției):

 1. consumul de alimente bogate in acid oxalic (spanac, măcriș, tomate, sparanghel, revven);
 2. pielonefrită;
 3. diabet;
 4. etilen glicol otrăvire.

Mucusul în urină.

Mucusul este eliberat epiteliu al membranelor mucoase. În mod normal prezentă în urină într-o cantitate minoră. Conținutul de mucus în urină este crescută în timpul proceselor inflamatorii. O cantitate crescută de mucus in urina poate indica o încălcare a preparatului potrivit pentru prelevarea unei probe de urină.

Valorile de referință: o cantitate mică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urină mirosUrină miros
Analiza urinei în trei porțiiAnaliza urinei în trei porții
Analiza urineiAnaliza urinei
Urina tulbureUrina tulbure
Celulele albe din sânge în urinăCelulele albe din sânge în urină
UroculturăUrocultură
Închiderea la culoare a urineiÎnchiderea la culoare a urinei
Analiza clinică generală a sângeluiAnaliza clinică generală a sângelui
Analiza de urină pentru zahărAnaliza de urină pentru zahăr
Analiza urinei pentru ZimnitskiyAnaliza urinei pentru Zimnitskiy
» » » Analiza urinei cu microscopie sedimente

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu