DuranHedt.com

Uzi în timpul sarcinii

Ultrasonografie (SUA) - o metodă de inspecție vizuală bazată pe reflexia undelor ultrasonice din structurile tridimensionale ale corpului. Ultrasunete nu suportă radioterapie (radiații) de sarcină, cum ar fi cu raze X sau studiu de tomografie computerizata, prin urmare, nu este contraindicat în timpul sarcinii și este una dintre cele mai importante metode de diagnosticare prenatale.

ecografie transabdominală se realizeaza (prin peretele abdominal) și transvaginală (sonda vaginala se introduce in vagin) metode. Metode de acces în timpul screening-ul cu ultrasunete combinate (uneori uita ambii senzori).

Ultrasunete în timpul sarcinii

Ultrasunete, cel mai probabil, se va pune în evidență prezența sarcinii, începând de la a 5-a zi a menstruației, adică, din perioada de aproximativ 3 săptămâni. Medicul vede embrionul, localizarea acestuia (uterin sau ectopică). Vizual, embrionul va fi o mică formațiune, circular aproximativ 5 mm diametru.

Ultrasunete în timpul sarcinii

Cu 14 zile întârziere poate detecta în mod fiabil prezența / absența bătăilor inimii a embrionului, embrionul pe termen lung este ca un pește.

Ultrasunete în timpul sarcinii 

Prin urmare, o ecografie sarcina dupa un test pozitiv, este recomandabil să se efectueze în 2 săptămâni, dar numai în cazul bunăstării (indicații de urgență cu ultrasunete cm. De mai jos).

Ultrasunete este:

- dimensională
- tri-dimensională (3D-SUA)
- un patru dimensiuni (4D-SUA)

În ecografia bidimensională în timpul sarcinii în planul structurilor fetale vizibile. Pe de imagine tridimensională poate fi văzut copilul. La patru ultrasunete urmăriți în continuare și de mișcare a fătului.

Potrivit unor informații, nu recomandăm să abuzeze de 3D și 4D cu ultrasunete ca (bule, care apoi colaps sunt formate sub influența ultrasunete într-un lichid) atunci când se efectuează acest tip de creșteri de putere cu ultrasunete ultrasunete, care se pot dovedi a fi neprofitabilă pentru copilul nenăscut. Aceste tipuri de ultrasunete sunt efectuate numai cu trimestrul al II-lea. De asemenea, din cauza acestor motive, se recomandă să nu se abuzeze de video Filmarea fat.

Pentru informații cu ultrasunete cele mai complete și fiabile este efectuată într-o anumită perioadă, trei dintre ele și ele sunt numite proiectii.

Screening-ul - este o metodă de cercetare, care se desfășoară aproape toată lumea într-un anumit grup de persoane (copii de vârstă, femeile însărcinate, și așa mai departe). În studiul de caz femeilor gravide, punerea în aplicare a trei proiectii cu ultrasunete ar trebui să fie efectuate în 100% dintre pacienții care constau în cont. 

Astfel, indicația pentru screening-ul cu ultrasunete serveste sarcinii.

screening-ul cu ultrasunete în timpul sarcinii:

Am screening-ul 11-14 săptămâni (US + screening-ul biochimic pentru anomaliile cromozomiale)
II Screening-ul 18-22 săptămâni (US + doplerometrii)
III Screening 30-34 săptămâni (+ US + doplerometrii cardiotocografia)

Cum este SUA?

Ai venit la ora stabilita in camera cu ultrasunete. 

Cu:

- sesizare de la un obstetrician-ginecolog

- un scutec, un prezervativ pentru cercetare (la farmacie și vă întreb „prezervativ pentru ultrasunete,“ Ia cu tine, dar mai ales are în birou SUA)

- o sticlă de apă (nu mai puțin de 0,5 litri)

La primul screening-ul trebuie să vină pe stomacul gol, în cazul în care se presupune ca o prelevare de probe de sânge venos pentru screening-ul biochimic (vei fi notificat în prealabil, atunci când va primi direcție). 

Apa este necesară pentru a umple vezica urinara, dacă este necesar. Structura de vezică După umplut mai ușor de observat în studiul senzorului transabdominală fetal (prin peretele abdominal), fluidul servește ca un semnal de „rapel“. 

Cand vezica urinara transvaginala de umplere de studiu, nu contează. 

Un fel de cercetare va alege un medic bazat pe faptul la ce a avea acces la o mai bună vizualizare a structurilor fetale. Uneori este utilizat de către ambii senzori.

Tu minți pe canapea și deschide abdomen, medicul de conducere sonda de pe peretele abdominal si de a evalua parametrii fetale. În cazul în care vizibilitatea este insuficientă, vi se va cere pentru a elimina lenjeria si arata sonda vaginala (acesta este introdus în vagin).

primul screening- Durează de la 15 minute până la 1 oră. 

în al doilea rând de screening nu are nevoie de nici o pregătire, intestin este împins înapoi de către uter gravid, iar rolul de semnal „amplificator“ este jucat de lichid amniotic clar (ca o vezică urinară la prima vizionare). Efectuat numai transabdominala. Până în momentul de a doua screening-ul durează aproximativ 30-60 minute.

Al treilea screening- efectuate fără o pregătire prealabilă, metoda transabdominala, și durează aproximativ 15-30 de minute.

La primul screening-ul este investigat:

- numărul de fetuși în cazul gemenilor - monochorionic (corionul cu unul sau doi) sau dihorialnaya- monoamniotic (vezică fetal unul pentru doi) sau diamnioticheskaya

- Parametrii morfologici (dimensiunea corpului si structura fatului)

Ultrasunete în timpul sarcinii

  * Dimensiunea coccis-parietal (CTE), care este, lungimea corpului de viitor copil / copii, care permite determinarea mai exactă a timpului de sarcină și, prin urmare, data scadentă probabil.

10 săptămâni - 33-41 mm în prima zi a săptămânii, a 10-a șasea zi a 10-a săptămână de 41-49 mm.
11 săptămâni - 42-50 mm, în prima zi a săptămânii, a 11-a șasea zi de 49-58 mm.
12 săptămâni - 51-59 mm în prima zi, a șasea zi de 62-73 mm.

  * Translucenta nucala sau TVP (unul dintre indicatorii care vor ajuta la determinarea riscului de sindrom Down, sindromul Edwards, Patau, Turner)

La 10 săptămâni - 1,5-2,2 mm
La 11 săptămâni - 1,6-2,4 mm
În 12 săptămâni - 1.6-2.5 mm
În 13 săptămâni - 1,7-2,7 mm

  * Formarea osului nazal (această cifră este de asemenea important în determinarea riscului de sindrom Down)

La 10-11 săptămâni, osul este găsit, dar dimensiunea acesteia nu poate fi estimată.
La 12 saptamani, osul trebuie să fie de cel puțin 3 mm.

  * Dimensiunea biparietal (între oasele parietale)

In 10 saptamani - 14 mm.
La 11 săptămâni - 17 mm.
La 12 săptămâni - nu mai puțin de 20 mm.
În 13 săptămâni - aproximativ 26 mm.

- malformații (tub neural patologie, omfalocel - o afecțiune în care organele abdominale situate sub piele abdominală și altele)

- status corionică (normal, poziția joasă sau prezentare corion) și patologiile sale (placentar hematom retrochorial corionice)

- formarea corectă și fixarea cordonului ombilical

- elimina posibilitatea molă hidatiformă

- într-o perioadă mai mare de 12 săptămâni, este recomandabil să se măsurarea lungimii cervicale (cervimeter) pentru confirmarea / excluderea Amenințare de avort 

De asemenea, simultan cu primul screening-ul in multe spitale au studiat riscul individual de patologie cromozomiale fetale, acest lucru va istoric detaliat (națiune, boli somatice, eredității, sănătatea copiilor precedent, obiceiuri proaste, și așa mai departe) și a examinat sânge dintr-o venă pe stomacul gol.

Ca rezultat am screening-ul va primi o concluzie cu care te duci la medicul dumneavoastră. În cazul în care rezultatele screening-ul tuturor indicatorilor în limite normale, aceasta înseamnă că sarcina este în curs de dezvoltare, în mod normal și veți fi observat într-un mod planificat.

Dacă ați găsit un risc crescut de aberații cromozomiale (translucenta nucala crescuta, hipoplazia os nazal detectat), atunci va fi sfătuit să consulte un genetician și suferă diagnostice invazive (amniocenteza - prelevarea de lichid amniotic pentru analiză, sau cordocenteza - probe de sânge din vena ombilicală). 

În cazul în care o indicație a amenințării întreruperii (ton a crescut, cervix scurt, retrochorial corionică placentară parțială sau hematom), vi se va recomanda un tratament, medicul dumneavoastră va alege tactici.

În cazul în care diagnosticat malformații, care cu această ocazie va consultație prenatală a medicilor și o decizie cu privire la posibilitatea de gestație. Pacientul a fost informat în detaliu cu privire la riscurile la prognosticul fătului și de a face recomandări (pentru a pune capăt sarcinii sau nu). Decizia finală este luată întotdeauna gravidă.

În al doilea screening-ul este investigat:

- numărul de fetuși în cazul gemenilor, ei uite, dacă nu ați definit anterior

- poziție fetală (longitudinală, oblici, transversal)

- Prezentarea fetală la poziția longitudinală (cap, pelvine). Trebuie să știți că, în această perioadă, copilul este încă foarte mic, și își poate schimba poziția, prezentare pelviana este adesea detectat pe screening-II, se înlocuiește cu mamă la 30 de săptămâni mai târziu.

- Poziția placenta (în partea inferioară a peretelui frontal sau posterior, joase placenta, complet sau parțial placenta previa)

- starea placentei, gradul său de maturitate. gradul de maturitate a placentei - un concept cumulativ inclusiv grosimea placentei și prezența de chisturi și incluziuni (porții de depozite grase sau calciu). În diferite perioade de nivelul de maturitate al placentei este diferit, iar în cazul în care gradul de maturitate înaintea sarcinii, atunci vorbim despre îmbătrânirea prematură a placentei. Anterior, îmbătrânirea prematură a placentei asociate cu avort spontan, nastere scazuta copii cu greutate, studiile au găsit nici o legătură, femeile acum cu o astfel de caracteristică pur și simplu inclusă în grupul de atenție.

0 gradul de maturitate - până la 30 de săptămâni
gradul I de maturitate - 27-36 săptămâni
gradul II de maturitate - 34-39 săptămâni
gradul III de maturitate - după 36 de săptămâni de sarcină.

- fetometry și sexul fătului. Fetometry - o măsurare a dimensiunii fatului, studiul organelor și structurilor interne. Toate dimensiunile se referă la norma într-o anumită perioadă de timp, care urmează să fie confirmat vârsta gestațională și prezența malformațiilor.

Ultrasunete în timpul sarcinii

În cele 20 de săptămâni sunt norma:

* Circumferinței abdominale de 124-164 mm 
* Cap circumferinței 154-186 mm
* Coapse 29-37 mm
* Lungimea umarului 26-34 mm
* Lungimea antebrațului 22-29 mm
* Lungimea osului piciorului 26-34 mm mai mici

În cele 22 de săptămâni sunt norma:

* nazal osoase 5,8-6,1 mm
* Cap circumferinței 178-212 mm
* Circumferinței abdominale de 148-190 mm
* Lungime de 35-43 mm Coapsa
* Lungimea osului piciorului 31-39 mm mai mici
* Lungimea antebrațului 26-34 mm
* Extragere 31-39mm

Ca rezultat, așa cum va fi descris în detaliu structura celulelor cardiace fetale, structura creierului, gradul de maturitate pulmonare, numărul de degete și degetele de la picioare, dezvoltarea intestinului, rinichi și așa mai departe. După cum este stabilit de potrivire a fătului în săptămâni termenul limită.

a fost detectat cel mai mare număr de malformații pe al doilea screening.

- doplerometrii. Cu ajutorul doplerometrii masurat fluxul sanguin în arterele uterine (dreapta și la stânga arterele uterine), vasele sanguine ale cordonului ombilical, artera cerebrală mijlocie.

- cervimeter (măsurarea lungimii cervicale și starea internă a gâtului uterin). Cervimeter - o metoda sigura pentru diagnosticul travaliului prematur. Acolo unde este indicat (lungimea cervicală mai mică de 30 mm, un gât interior în formă de pâlnie extinsă) funcționează overlay sudură circulară la nivelul colului uterin sau pesarul obstetric instalare. - cantitatea și calitatea apei (hydramnion, oligohidramnios, suspensie). AFI este în mod normal, 83-235 mm, apă transparent fără suspensie.

- rumen uterului (în cazul în care operația cezariană a fost de istorie)

În cazul în care copilul este în curs de dezvoltare, în mod normal, iar medicul ecografia nu a gasit nici anomalii, atunci va fi văzut într-un mod planificat. 

În cazul în malformația detectate, care au nevoie de mai multe genetica de consultare și profesioniști specializate (cum ar fi chirurgia cardiacă pediatrică și neurochirurgie pediatrică). După încheierea unei consultări de experți va fi decis cu privire la posibilitatea de a prelungi sarcinii și prognoza pentru viața și sănătatea fătului. Pacientul va fi explicat în detaliu, pentru a fi fat viabil, care amenință să copilul, în ce condiții el ar trebui să primească tratament și așa mai departe. Indicații pentru avort definește consiliul medicilor, dar decizia finală este întotdeauna luată de femei.

Dacă este posibil, I și II, proiecții trebuie efectuate în cazul în care puteți obține sfaturi genetica, de exemplu, în consiliere medicală și genetică (o astfel de unitate este de multe ori o parte din marile centre perinatale).

În cazul în care o indicație a creșterii fetale retard, amenințări întrerup sau patologia de lichid amniotic (hydramnion, oligohidramnios), va cere examinare și tratament.

În al treilea screening-ul este investigat:

- evaluarea dezvoltării fătului / fetusi, conformitatea cu vârsta gestațională, greutatea fetală / fructe

Ultrasunete în timpul sarcinii

În medie: 

* Dimensiunea biparietal este de 85-89 mm
* Dimensiunea fronto-occipital de 102-107 mm
* Cap Circumferinta 309-323 mm
* Circumferinței abdominale de 266-285 mm
* Lungimea osului piciorului 52-57 mm mai mici
* Lungimea femurului 62-66 mm
* Lungimea umarului 55-59 mm
* Lungimea corpului de 43-47 cm
* Greutate de 1790-2390 grame

Primii pași indicatori gemeni sunt, în general, mai puțin.

- poziție (longitudinală, oblici, transversal) prezentare (cap, pelvine). În mod normal, poziția longitudinală, prezentare cefalică.

- Unele malformații (de obicei defecte mici)

- starea placentei și aspectul acestuia / prezentare. In mod normal, placenta este situată în peretele de fund sau din spate, pe acest termen are maturitatea I-II.

- cervimeter

- Evaluarea tonusului uterin

- starea cordonului ombilical, disponibilitatea entanglement din cordonul ombilical

- starea și cantitatea de apă. AFI este normal: 82-278 mm, apa limpede.

- doplerometrii

În cazul în care copilul este în curs de dezvoltare în mod corespunzător pe termen lung și nu are malformații congenitale s-au găsit anomalii ale placentei, lichidul amniotic și nu au evidențiat semne de travaliu prematur, vei fi observat în mod curent cu obstetricianul.

În cazul în care a detectat restrictie fetale de crestere, patologia placentară, lichid amniotic sau simptome diagnosticate de travaliu prematur, vi se va oferi un tratament cu ultrasunete și controlul în dinamica.

Dacă la 30 de săptămâni copilul este pelviana, nu se grăbesc să te superi, cele mai multe femei care merg cefalică mai târziu (de la 33-34 saptamani de prezentare poate fi definită de către exterior, la recepția unui obstetrician-ginecolog).

Se întâmplă ca unele dintre defectele detectate la screening-ul III. În acest caz, de asemenea, trebuie să consulte un genetica și profesioniști specializați. Ca urmare a consultării va fi emis un aviz cu privire la prognoza pentru viața și sănătatea copilului și a fost de acord la tratament în continuare a acestuia și de observare. De asemenea, în acest caz preselectate mod preferat de livrare (genuri independente prin cezariană sau secțiune).

Am examinat datele planificate pentru SUA, care sunt deținute pentru toate femeile.

Cu toate acestea, există indicii pentru ultrasunete neprogramate în orice stadiu al sarcinii:

- spotting (Din sânge proaspăt la pătare alocare maro), în orice stadiu al sarcinii

Amenințarea întreruperii - o stare patologică într-o perioadă de până la 22 de săptămâni, ceea ce duce la întreruperea sarcinii și avort spontan.

amenințare naștere prematură - o stare patologică într-o perioadă de 22 de săptămâni, până la 36 de săptămâni și 5 zile, ceea ce duce la nașterea copiilor prematuri.

Desprinderea placentei situată în mod normal - o stare patologică în care există o separare prematură a placentei de peretele uterin, întreruperea sau redus drastic nutriție fetale. O astfel de condiție ar trebui să fie diagnosticat mai devreme posibil și este o indicație pentru livrările de urgență.

placenta previa - dispunerea unei patologii a placentei, marginea placenta când acoperă parțial sau total cervixul. Această condiție amenință sângerare.

- durere la nivelul abdomenului inferior tragerea sau crampe în natură, precum și durere în dreapta sau în regiunea iliacă din stânga

SUA + cervimeter - vă permite să specificați natura durerii în partea inferioară a abdomenului, confirma / elimina amenințarea de întrerupere sau o amenințare de naștere prematură.

Ar trebui să știe că sarcină ectopică Acesta poate fi determinată pornind de la o întârziere de câteva zile cu ultrasunete transvaginala.

Dacă aveți simptome alarmante: dureri la nivelul abdomenului inferior sau în regiunea iliacă, slăbiciune, amețeală, creșterea frecvenței cardiace, dificultăți de respirație și, uneori, secretie sangvinolenta din tractul genital, trebuie să contacteze imediat la spital ginecologic de urgență. Poate că este vorba despre o sarcina extrauterina si intarziere in tratamentul poate provoca complicații grave.

- natura schimbătoare a mișcărilor fetale (Tare și neîncetată, și, dimpotrivă, abia perceptibil până la lipsa perturbațiilor)

Aici este determinată în primul rând de prezența inimii fetale și a făcut doplerometrii pentru a evita deteriorarea vaselor de sange in uter si cordonul ombilical.

- de descărcare de gestiune din abundenta tractul genital (Apos / lichid, inodor / miros neplăcut, în special în etapele ulterioare)

refulare apoasa copioase necesita eliminarea scurgerilor de lichid amniotic. Pentru a determina nivelul lichidului amniotic (AFI - indice de lichid amniotic) și este ținută amniotest (test strip sau alt suport impregnat cu un reactiv care își schimbă culoarea în prezența lichidului amniotic).

descărcare urât mirositoare lichid Abundent, în special în cazurile de apă prematuri suspectate ajută suspectate amnionitis / horionamnionit (inflamarea membranelor fetale). Este necesar să se efectueze cu ultrasunete doplerometrii extraordinare, hemoleucograma, verifica temperatura mamei, ritmul cardiac al mamei și a fătului.

- după infecții virale sau bacteriene acute

În prima și a doua condiție fetale trimestru este monitorizată cu ajutorul ultrasunetelor si doplerometrii cu 32 săptămâni se alătură CTG (kardiotografiya).

- în dezvoltarea de travaliu prematur

Chemat nașteri premature care au avut loc în perioada de la 22 de săptămâni până la 36 săptămâni și 5 zile.

- cu dezvoltarea forței de muncă după 36 de săptămâni, dacă nu a fost efectuat III Screening

În identificarea unor stări de control din SUA se efectuează în mod regulat (măsurarea frecvenței de diferiți parametri, de la 3 zile la 4 săptămâni):

- o placenta previa sau placentation scăzută (Placenta locație de actualizare poate fi prezentat înainte de naștere)

- retroplacental / hematom retrochorial (Controlul asupra volumului hematomului, organizarea creștere / hematom)

- cervixul scurt (Controlul lungime de col uterin, în funcție de lungimea și dinamica scurtare sale o alegere intre medicamente si chirurgie - sutură sau pesar)

- control pentru suturarea / capse pe colul uterin sau instalarea pesar obstetricale (dinamica scurtare cervicale, controlul cordoanelor / bracket / pesar)

- preeclampsie (Doplerometrii + Cervimeter)

- indice de lichid amniotic sau AFI (număr de membrane) se măsoară în timp la polyhydramnios și controlul după tratament, oligohidramnios, suspectat scurgerea de lichid amniotic.

- întârzierea creșterii fetale (ZRP)

gradul I ZRP - diferența de la vârsta gestațională de 2 săptămâni
gradul II ZRP - un decalaj de 2-4 săptămâni
ZRP III - lag mai mult de 4 săptămâni

marimea fructelor și simetria monitorizate în timpul tratamentului.

Contraindicații la ecografie în timpul sarcinii

contraindicații absolute pentru ultrasunete nu, dar în unele cazuri dețin ultrasunete inadecvat:

- extrem de grave, care necesită condiții materne de livrare de urgență (steatoza acută, HELLP-sindrom)
- sângerări vaginale clare
- atac de eclampsie și starea după

În aceste cazuri similare și necesită livrare imediată. Uneori, livrarea se va face în termen de 30 de minute de la primire, în acest timp aveți nevoie pentru a colecta un minim de informații de la pacient (în prezența conștiinței), pentru a măsura tensiunea arterială, face analize de sânge (hemoglobina, trombocite, coagulare, de grup sanguin), ar trebui să fie examinat de către un anestezist , selectați și mențineți anestezie. De asemenea, ar trebui să fie pregătite pentru copii și resuscitare pentru adulți. Prin urmare, deținerea ultrasunetelor în astfel de cazuri de urgență prelungește durata de examinare și se agravează astfel prognosticul.

Întrebările referitoare la ecografie în timpul sarcinii:

1. În Statele Unite într-o perioadă de aproximativ 4-5 săptămâni, fără inimă fetală. Ce să fac?

Este necesar să se verifice nivelul de hormon hCG în laborator, cu un interval de 48 de ore și se compară cu standardele de durată așteptate. Cu orice rezultat al studiului nevoie pentru a vedea un obstetrician-ginecolog. Alte tactici pot fi diferite, deci trebuie să se consulte un specialist.

2. Poate în conformitate cu US dacă am pus indicațiile pentru cezariana?

Da, dacă este detectat un fruct mare (peste 4000 de grame), la femeile cu un pelvisul anatomic îngustate, cicatrice uterine dupa cezariana, pelviană (în special bărbați) sau fructe gigant (peste 5000 de grame) - în cazul în care există condiții de urgență (încălcare critică fluxul de sânge a început placenta abruptio, creșterea fetală retard gradul III, etc.)

3. De ce un control cu ​​ultrasunete, dacă poți doar femeie rodorazreshit?

In fiecare zi moașa este importantă pentru copil, greutatea mai mică de 2000 de grame - acesta este unul dintre factorii de risc de paralizie cerebrală, există o mulțime de consecințe ale prematuritate. Prin urmare, medicii incearca tot posibilul pentru a prelungi durata sarcinii și de a reduce riscurile copilului mama și. livrare de urgență este prezentat în situații critice, când extinderea sarcinii este absolut imposibil.

4. Poate un medic pentru a obține-mi să fac o ecografie, dacă nu vreau?

Nu. Efectuarea orice manipulare doar voluntar, dar trebuie să înțeleagă că le priva de diagnosticare în condiții de siguranță. Dacă nu vrei să știi în avans sexul fătului, atunci avertizează medicii din SUA.

Diagnostic cu ultrasunete - o metoda unica si sigura de diagnostic, a primit o largă aplicare. Cuplat cu datele obiective, lecturi cu ultrasunete pentru a ajuta la crearea unui tablou clinic complet si alege cele mai bune tactici. Urmati sfatul medicului, ai grijă de tine și să rămână sănătos!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rinichi tomografie computerizataRinichi tomografie computerizata
Corp strain al uteruluiCorp strain al uterului
Sistemul UltheraSistemul Ulthera
Cu ultrasunete a inimii (ecocardiografie)Cu ultrasunete a inimii (ecocardiografie)
MamografieMamografie
Incluziuni hiperecogene în rinichiIncluziuni hiperecogene în rinichi
PenkroftonPenkrofton
Ce este pierdut avortul?Ce este pierdut avortul?
Sarcina de col uterinSarcina de col uterin
Investigarea organelor genitale interneInvestigarea organelor genitale interne

DuranHedt.com
Înfrumusețare Boala, simptome, tratament Medicină Diagnostic și analiză Echipament Sarcină Alimentația corectă Dicționar medical Miscelaneu